images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Право молодіжної громадської організації

П'ятниця, 17 березня 2017, 13:31

Відповідно до частини 1 Статті 2 Закону України «Про молодіжні та дитячі громадські організації» молодіжна громадська організація – це об'єднання громадян віком від 14 до 35 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних, творчих, духовних та інших спільних інтересів.

Створення таких організацій, тягне за собою одне із прав приймати участь у підготовці та прийнятті рішень з питань державної молодіжної політики. А саме:

* вивчення становища молоді, створення необхідних умов для зміцнення правових та матеріальних гарантій щодо здійснення прав і свобод молодих громадян, діяльності молодіжних організацій для повноцінного соціального становлення та розвитку молоді;

* допомога молодим людям у реалізації й самореалізації їх творчих можливостей та ініціатив, широке залучення юнаків і дівчат до активної участі у національно-культурному відродженні українського народу;

* залучення молоді до активної участі в економічному розвитку України;

Тому, молодіжні громадські організації залучаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування до розроблення і обговорення даних проектів рішень з питань державної молодіжної політики.

А також, відповідно до частини 1 Статті 9 даного закону державна підтримка молодіжних та дитячих громадських організацій здійснюється в надання молодіжним та дитячим громадським організаціям інформації про державну політику щодо дітей та молоді,поданням методичної та організаційної допомоги з питань соціального становлення та розвитку молоді і дітей і сприянню створенню підприємств, установ і організацій, які надають послуги молоді та дітям або сприяють зайнятості молоді.

 

 

Головне територіальне управління

юстиції в Тернопільській області

 

У "Клубі бізнес-подій" - керівники фірм та підприємств

П'ятниця, 17 березня 2017, 13:12

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості у «Клубі бізнес-подій» відбулося засідання на тему: «Позитивний мікроклімат у колективі (ефективна комунікація). Skype-інтерв'ю: нова форма оптимізації співбесіди». У ньому взяли участь керівники фірм та підприємств Тернополя.

Керівник «Клубу успішного бізнесу» Роман Репко порадив присутнім, як оптимізувати спілкування та розпізнати те, що, можливо, співрозиовник приховує, коли говорить правду, а коли обманює. Адже вербально (із допомогою мови) людина надаємо лише 7% інформації, 93% - це інформація невербальна: міміка, жести, пози, рухи очей, інтонації, паузи тощо.

Провідний фахівець з профорієнтації міськрайоного центру зайнятості Аліна Грицаєнко поінформувала учасників заходу про те, як проводити Skype-інтерв'ю, а також продемонструвала переваги такої форми співбесіди для роботодавця.

Добровольцям АТО у Тернополі призначили 75% пільгу на оплату комунальних послуг

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:46

Добровольці АТО, які зареєстровані та проживають у Тернополі, отримають 75% пільгу на оплату комунальних послуг з міського бюджету. Таке рішення прийняте на черговому засіданні виконавчого комітету з метою соціальної підтримки добровольців.

«Сьогодні на державному рівні, на жаль, ще не врегульовано статус добровольців і значна частина з них не отримує від держави жодної допомоги чи компенсації. Саме тому міською радою Тернополя прийнято рішення підтримати тернополян-добровольців АТО і членів їх сімей та надати 75% пільгу на оплату за житлово-комунальні послуги, - пояснює міський голова Сергій Надал. – Для отримання пільг добровольці повинні написати заяву та подати перелік документів в управління соціальної політики».

Перелік документів, які необхідні для отримання пільги:

  1. Заява;
  2. Копія посвідчення учасника - добровольця;
  3. Kопії паспортів заявника та членів сім’ї;
  4. Копії реєстраційних номерів облікової картки платника податків (позначка в паспорті, в разі відмови від одержання ідентифікаційного номера);
  5. Копію квитанції про оплату житлово – комунальних послуг;
  6. Довідку про склад сім‘ї;
  7. Копії свідоцтв про народження дітей.
 

Майже 30 мільйонів – у бюджеті району

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:45

Про надходження податкових платежів до бюджету Тернопільського району інформувала заступник начальника Тернопільської ОДПІ Лариса Березюк. Вона зазначила, що впродовж січня – лютого цього року казна району (разом із територіальними громадами) отримала 29,5 млн грн таких надходжень. А це, майже на 11 мільйонів більше, як за такий же період минулого року.

Більше половини надходжень – це податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 16,5 млн грн, ще 6,6 млн грн поступило єдиного податку, 2,9 млн грн – акцизного податку. Землекористувачі району внесли до бюджету 2,8 млн грн плати за землю.

Також, Лариса Березюк, інформувала, що Тернопільська ОДПІ запрошує жителів району до 1 травня подати податкові декларації та сплатити податки з неоподаткованих у 2016 році доходів.

Консультації, тренінги та надання практичної допомоги у заповненні декларації можна отримати – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10, 43-46-46.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Внесення змін до Генерального плану Тернополя є суспільною необхідністю

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:25

Діючий генеральний план Тернополя затверджений ще у 2010 році. Відповідно до законодавства, чергові зміни у цей документ можна вносити не частіше, аніж один раз у п’ять років. За цей час місто розвивається, у ньому відбувається чимало змін: з’являються нові промислові чи соціальні об’єкти, житлові будинки, прокладаються інженерні мережі і ці всі зміни потребують відображення в основному містобудівному документі міста.

«Генеральний план – це фактично будівельна Конституція міста, яка передбачає цілий комплекс робіт у життєдіяльності міста. Це інженерні мережі, школи та дитсадки, це визначення меж парків та зелених зон, це чітке відображення, де можна проводити житлову забудову, а де можуть бути промислові зони. І прийняття цього документу може навести порядок у будівельній сфері міста», - каже міський голова Сергій Надал.

Разом із генеральним планом приймається цілий пакет документів, наприклад, план зонування, який розмежує зони забудови, комерційної та соціальної діяльності, зони промисловості та інженерні мережі. Наступним кроком є розробка детального плану території, у якому кожен мікрорайон буде мати свій план із зазначенням прибудинкових територій, меж парків, зелених зон, місць забудови, тощо.

Нагадаємо, що зміни до Генплану розробляла проектна організація із Києва «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя.

 

Сторінка 1074 з 1456

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер
Банер