images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернопільській ОДА прозвітували про виконання бюджету за 2016 рік

Середа, 08 березня 2017, 10:02

Публічне представлення інформації про виконання  обласного бюджету за 2016 рік та інформації про бюджет головного розпорядника коштів державного бюджету – Тернопільської обласної державної адміністрації за 2016 рік відбулося 7 березня у Тернопільській обласній державній адміністрації.
Про виконання бюджету поінформував директор департаменту фінансів ОДА Степан Скибиляк.
«До загального фонду обласного бюджету надійшло 307,3 млн гривень власних доходів, виконання склало 114,1 відсотків (одержано понад план 37,9 млн гривень), з них: податку та збору на доходи фізичних осіб –255,3 млн гривень (126,4 відсотка до плану та на 85,3 млн гривень або 50,2 відсотка більше надходжень 2015 року), податку на прибуток підприємств – 21,5 млн гривень», — повідомив він.
За словами Степана Скибиляка, трансфертів з державного бюджету одержано 4444,9 млн гривень, із них базової дотації – 54,1 млн гривень, стабілізаційної дотації  – 89,5 млн гривень. Субвенцій по загальному фонду надійшло 4301,4 млн гривень.
У той же час видатки загального фонду з урахуванням міжбюджетних трансфертів та кредитування склали 4741,3 млн гривень.
На фінансування галузі освіти спрямовано 324,7 млн гривень, охорони здоров’я – 547,6 млн гривень, соціального захисту та соціального забезпечення 55,1 млн гривень, культури та мистецтва – 53,9 млн гривень, фізичної культури та спорту – 17,4 млн гривень.
Для галузей соціально-культурної сфери із загального обсягу видатків на заробітну плату з нарахуваннями на неї направлено 664,4 млн гривень, оплату за спожиті бюджетними установами енергоносії та житлово-комунальні послуги – 78,9 млн гривень, продукти харчування – 35,8 млн гривень, медикаменти – 112 млн гривень, стипендії – 43 млн гривень, пільгові пенсії – 6,9 млн гривень.
На фінансування обласних програм спрямовано 34,7 млн гривень, зокрема на підтримку осіб, які брали участь в антитерористичній операції – 4,3 млн гривень, оздоровлення дітей – 5,7 млн гривень, “Ветеран? – 1,6 млн гривень, розвитку місцевого самоврядування – 2,8 млн гривень.

 

Працевлаштовано більш як 8 тисяч найманих працівників

Вівторок, 07 березня 2017, 10:53

Впродовж січня та лютого цього року до Тернопільської ОДПІ 2844 суб’єкти господарювання міста Тернополя і Тернопільського району подали повідомлення про прийняття на роботу 8005 найманих працівників. З цієї кількості – 1815 фізичних осіб – підприємців прийняли на роботу 3315 працівників. Про це інформував начальник відділу адміністрування податків із самозайнятих осіб Тернопільської ОДПІ Ігор Задорожний.

Нагадаємо, що Порядок повідомлення податкової інспекції про прийняття на роботу працівників, затверджений постановою Кабміну 17.06.15 р. № 413. Повідомлення подається власником підприємства, установи (організації) чи фізичною особою до податкових інспекцій за місцем їх обліку як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Звертаємо увагу, що у випадку залучення тимчасових працівників за договорами цивільно – правового характеру, таке повідомлення подавати не потрібно.

Однак, слід пам’ятати що при укладенні договору ЦПХ виконавець виконує роботу на власний ризик, він не є найманим працівником та на нього не поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку. Роботодавець за таким договором не забезпечує умови праці громадянина, тому, останній самостійно організовує виконання роботи (надання послуг) та не може використовувати засоби праці роботодавця. За договором ЦПХ оплачується не процес праці, а його конкретний результат, який визначається по закінченні певної роботи й оформлюється актом приймання – передачі.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Про необхідність отримання захищених носіїв особистих ключів

Понеділок, 06 березня 2017, 15:16

 З метою реалізації вимог Закону України «Про електронний цифровий підпис», Міністерством юстиції України прийнято наказ від 31 жовтня 2016 року №3086/5 «Про врегулювания відносин з використання захищених носіїв особистих ключів», відповідно до вимог якого, державні реєстратори прав на нерухоме майно, державні реєстратори юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, нотаріуси використовують захищені носії особистих ключів з моменту впровадження відповідного програмного забезпечення Єдиних та Державних реестрів, держателем яких є Міністерство юстиції, що забезпечує використання таких носіїв, але не пізніше 31 березня 2017 року.

За інформацією державного підприємства «Національні інформаційні системи» з 00:00 годин 01 квітня 2017 року програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних oсіб реєстрів буде переведено в режим роботи із підтримкою виключно захищених носіїв ключової інформації.

Крім того, на виконання статті 46' Закону України «Про нотаріат» та наказу Міністерства юстиції України від 26 грудня 2016 року №» 3773/5 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», нотаріуси під час вчинення нотаріальних дій обов'язково використовує відомості, зокрема, Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

З метою своєчасного забезпечення всіх користувачів реєстрів захищеними носіями ключової інформації, Тернопільська філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» пропонує завчасно звертатися за адресою: 46003, м. Тернопіль, вул. Білецька, 51, тел.(0352) 43 02 68, факс, адміністратор, 25 75 06 адміністратори, 43 39 26 інженери ЕЦП.

 

Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області

 

Поняття територіальної громади!

Понеділок, 06 березня 2017, 15:15

Відповідно до частини 1 статті 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», територіальна громада це жителі, об'єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об'єднання жителів кількох сіл, що мають єдиний адміністративний центр.

Місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі комітети.

Органи місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради.

Питання організації управління районними в містах належить до компетенції міських рад.

Стаття 10 Закону передбачає, що сільські, селищні, міські ради є органами місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами.

Обласні та районні ради є органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст, у межах повноважень, визначених Конституцією України, цим та іншими законами, а також повноважень, переданих їм сільськими, селищними, міськими радами.

 

 

Головне територіальне управління

юстиції в Тернопільській області

 

 

 

Реконструкція входу у парк Шевченка триватиме три місяці

Понеділок, 06 березня 2017, 09:49

Днями у Тернополя розпочалася реконструкція входу у парк імені Тараса Шевченка (в районі пам’ятнику Степану Бандері). Ремонтні роботи на цій ділянці триватимуть три місяці.

Підрядна організація вже розпочала демонтаж бордюрного каменю та старого покриття. Після цього розпочнуться роботи з облаштування нового покриття, ремонт підпірної стінки, оновлення зовнішнього освітлення та фасаду будинку на вул. Грушевського, 9, яка прилягає до площі. Також буде влаштовано перголу.

Загальна вартість проекту становить майже 8 млн. грн.

 

Сторінка 1077 з 1456

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер
Банер