images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


31-річному жителю Чортківського району загрожує відповідальність за шахрайські дії

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:23

Зловмисник під приводом зателефонувати видурив у тернополянина мобільний телефон.

До співробітників Тернопільського  районного управління поліції звернувся житель обласного центру і повідомив про те, що незнайомий чоловік у парку "Здоров’я" видурив у нього смартфон. Зловмисник попросив гаджет, щоб зателефонувати, та щойно чужа річ опинилася в його  руках – накивав п’ятами.

Поліцейські встановили особу зловмисника – ним виявився житель одного з сіл Чортківського району, 1991 року народження. До слова зловмисник уже неодноразово мав проблеми із законом через майнові злочини.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу. Поліцейські перевіряють, чи не причетний зловмисник до інших злочинів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

41-річного тернополянина поліцейські затримали за замах на вбивство

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:21

Зловмисник ножем вдарив у груди 31-річного сусіда. Потерпілий у важкому стані – в реанімації.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції надійшло повідомлення від жителів однієї з багатоповерхівок по вулиці Іванни Блажкевич у Тернополі про те, що в ході конфлікту один сусід наніс ножове поранення іншому.

Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що 41-річний тернополянин, будучи у стані алкогольного сп’яніння, заподіяв ножове проникаюче поранення грудної клітки  31-річному сусідові. Конфлікт між чоловіками стався через те, що дружина зловмисника, котра теж була нетвереза, вийшовши на балкон випалити цигарку-другу почала сваритися з сусідами поверхом вище. Старші люди зробили зауваження жінці, аби та не травила їх цигарковим димом, - тоді нетверезе подружжя накинулося з нецензурною лайкою на старших людей. 31-річний чоловік, котрий перебував на вулиці, став заступатися за літніх людей, у результаті сам опинився в епіцентрі конфлікту.

Зі слів очевидців, щойно потерпілий піднявся на поверх, аби з’ясувати стосунки з нетверезим сусідом, той вибіг з квартири з ножем у руці і завдав удару.

31-річного тернополянина у важкому стані госпіталізували до реанімаційного відділення медичного закладу. Нападника поліцейські затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 115 (закінчений замах на вбивство) Кримінального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу.


Жителька Тернопільщини втратила 12 000 гривень

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:20

Правоохоронці Тернопільщини продовжують документувати факти шахрайств пов’язаних з привласненням грошових коштів з чужих банківських рахунків. 50-річна заявниця намагалася оформити фінансову підтримку від міжнародних організацій, а потрапила в шахрайську пастку.

Аферисти створюють різноманітні сайти з інформацією про виплату матеріальної допомоги. В повідомленні шахраї вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані та автоматично передають їх шахраям. Володіючи такими даними зловмисники без труднощів привласнюються гроші.

Від такої афери й потерпіла жителька Борщівщини. З її банківського рахунку зникло 12000 гривень. За даним фактом слідчі територіального підрозділу поліції  відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Кіберполіцейські вкотре закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

На вулицях Тернополя продовжуються локальні поточні ремонти дорожнього покриття

П'ятниця, 26 серпня 2022, 09:42

Завдяки сприятливим погодним умовам цими днями працівники підрядних організацій продовжують виконувати у Тернополі локальні поточні ремонти дорожнього покриття, відновлювати покриття у міжквартальних проїздах, на прибудинкових територіях та тротуарах.

Так, на перетині вулиць Івана Мазепи–Дружби–Чумацька–дамба Тернопільського ставу тривають роботи з фрезерування та асфальтування  раніше підготовлених ремонтних карт. На цій ділянці після завершення усіх робіт буде запроваджено нову схему організації дорожнього руху.

В межах виконання поточного ремонту дорожнього покриття, проводиться підготовка ремонтних карт та асфальтування й на вул. 15 Квітня.

На вул. Андрея Шептицького завершуються роботи з відновлення підходів до автомобільного моста через р. Серет, де сьогодні наносять гідроізоляцію монолітної розподільчої плити.

Окрім того, у місті триває влаштування котловану дощового колектора на вул. Галицькій і транспортній розв’язці вулиць Збаразька – Галицька – Вояків дивізії «Галичина» – Бродівська.

На зупинці громадського транспорту, що на вул. Антіна Манастирського, проводиться відновлення елементів благоустрою, зокрема триває влаштування посадкового майданчика фігурними елементами мощення.

На ділянці від вул. Олени Теліги до вул. Івана Котляревського, 24 тривають роботи з відновлення покриття тротуару, де наразі підрядники демонтували старі бордюри та влаштовують нові.

Паралельно у Тернополі триває ремонт дворів та міжквартальних проїздів за адресами: вул. Івана Мазепи, 1; вул. Іванни Блажкевич, 5; вул. Торговиця, 14–18; вул. Галицька, 41; вул. Олександра Смакули, 1; вул. Лесі Українки, 29.

Повітряна тривога у День Незалежності лунала 189 разів і сягала 14 годин

Четвер, 25 серпня 2022, 10:39

Повітряна тривога у День Незалежності України сумарно була оголошена 189 разів і тривала від 3-х до 14-ти годин у різних регіонах.

Джерело: два Telegram-канали "Карта повітряних тривог"

Деталі: Повітряні тривоги 24 серпня лунали від 6 разів у західних областях України до 12-ти у Полтавській і Кіровоградській областях. У Києві сигнал тривоги у День Незалежності вмикався 7 разів.

Кількість та тривалість повітряних тривог за 24.08.2022
Кількість та тривалість повітряних тривог за 24.08.2022

За тривалістю найдовші тривоги були у Запорізькій (14 годин), Дніпропетровській (13 годин) та Харківській (11 годин) областях. У Луганській області повітряна тривога без упину.

Тривалість та кількість сигналів тривог за 24.08.2022
Тривалість та кількість сигналів тривог за 24.08.2022

Також були повідомлення про фейкові замінування об'єктів інфраструктури у Вінниці, Рівному, Львові, Хмельницькому й Києві.

Водночас, повідомляється, що 24 серпня були вибухи на окупованих росіянами територіях:

  • Токмак, Запорізька область (склад боєприпасів росіян);
  • Ровеньки, Луганщина (база окупантів);
  • Каховський район, Херсонщина (база російських військових);
  • Чаплинка, Херсонщина (склад боєприпасів та база окупантів);
  • Бериславський район, Херсонщина (інформація уточнюється).
  • ОЛЕНА РОЩІНА
 

Сторінка 601 з 1458

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер