images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Слідчі Тернопільщини повідомили про підозру жінці, яка на очах доньки до смерті забила палицею колишнього чоловіка.

П'ятниця, 29 липня 2022, 09:21

У ніч з 26 на 27 липня працівники слідчого управління виїжджали в Чортківський район. На лінію "102" надійшло повідомлення від жінки про те, що невідомі на вулиці побили її чоловіка і він не подає ознак життя.

Швидка, яка приїхала на місце події, констатувала смерть 38-річного уродженця Франківщини. При огляді тіла судово-медичний експерт виявив понад 15 слідів від дерев'яної палки. Знаряддя вбивства лежало поруч, розламане навпіл.

У ході слідства стало відомо, що до смерті чоловіка причетна його колишня дружина. Вона злякалася відповідальності й повідомила на лінію "102" неправдиву інформацію.

За словами підозрюваної, вони розлучилися місяць тому. У подружжя троє дітей - 10, 15 та 17 років. У ніч нещастя чоловік приїхав до них в гості. Був у стані сильного алкогольного сп'яніння. Він почав вимагати у колишньої дружини гроші. Коли та відмовила, вдарив її кулаком в обличчя.

Жінка схопила двометрову палицю і завдала кілька ударів нею по потилиці кривдника. Останній почав тікати, а коли впав, жінка наздогнала і продовжила бити.

Припинила після того, як чоловік перестав подавати ознаки життя. Сварка та бійка відбувалася на очах у 15-річної доньки. Приховати злочин жінці не вдалося.

Її затримали відповідно до статті 208 КПК і уже оголосили підозру відповідно до ч. 1 ст. 115 ККУ - умисне вбивство. Триває слідство. Долю неповнолітніх дітей вирішуватимуть соціальні служби.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У Тернополі продовжуються роботи з поточного ремонту вуличного покриття та відновлення міжквартальних проїздів

П'ятниця, 29 липня 2022, 09:19

Сприятливі погодні умови дозволяють працівникам підрядних організацій виконувати поточні ремонти вуличного покриття та відновлювати міжквартальні проїзди і прибудинкові території у Тернополі.

Упродовж тижня поточний ремонт дорожнього покриття, ліквідація напливів  та колійності асфальтобетонного покриття тривали за адресами: вул. Бродівська; вул. Броварна; вул. Северина Наливайка; вул. Руська; вул. Івана Мазепи; вул. Молодіжна, просп. Степана Бандери; вул. Андрія Малишка, вул. 15 Квітня, вул. Микулинецька.

Триває відновлення підходів автомобільного моста через р. Серет на вул. Андрея Шептицького, де сьогодні, 29 липня, працівники підрядної організації розбирають покриття на підходах моста та демонтують перильне огородження. А на вулиці Андрея Шептицького триває влаштування бордюрних каменів.

У місті також тривають роботи з відновлення покриття у міжквартальних проїздах та на прибудинкових територіях за адресами: вул. Андрія Малишка, 2; вул. Торговиця, 14 – 18 (стара назва – вул. Живова); вул. Миру 2–А; вул. Миру, 3–А; вул. Івана Мазепи, 1; вул. Лесі Українки, 29; вул. Іванни Блажкевич, 5 (стара назва – вул. Макаренка); вул. Галицька, 41; вул. Олександра Смакули, 1.

Замість Антонівського мосту понтони: з’явилося фото, як окупанти прокладають переправу

Четвер, 28 липня 2022, 14:04

ПОШКОДЖЕНИЙ АНТОНІВСЬКИЙ МІСТ, СКРІНШОТ

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський оприлюднив фотосвідчення того, як російські окупанти намагаються прокласти понтонну переправу у Херсоні після того, як ЗСУ влучними ударами пошкодили Антонівський міст.

Джерело: Соболевський у Facebook

 

Пряма мова Соболевського: "Чотири буксири, які тягнуть за собою понтони з автомобілями, не вирішать проблеми з постачанням військового угруповання орків у Херсоні. Не сильно вони допоможуть і за відступу окупаційних військ. І точно на них не вистачить місця для колаборантів, коли їх господарів поженуть з Херсона".

Передісторія:

  • У ніч на 27 липня у пабліках ширилися повідомлення й відео про удари по Антонівському мосту й роботу російських засобів ППО в окупованому Херсоні.
  • Пізніше начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк підтвердила, що українські військові завдали точкових ракетних ударів по Антонівському мосту в Херсоні.
  • Ставленик окупантів Кирило Стремоусов також заявив, що Антонівський міст через Дніпро у Херсоні отримав пошкодження після нічної атаки Збройних сил України.
  • Раніше Антонівський міст уже зазнавав ударів та пошкоджень. Цей міст є ключовим для постачання російським загарбникам військовослужбовців та військової техніки з окупованого Криму до Херсона.
 

Рада підтримала закон про особливий статус поляків в Україні

Четвер, 28 липня 2022, 13:50

ФОТО UNSPLASH

Верховна Рада в четвер підтримала в цілому законопроєкт №7550 про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Польщі, які перебувають на території України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка.

За документ проголосували 283 народні депутати. Тепер він має бути підписаний головою Верховної Ради та президентом для набуття чинності.

Згідно із законопроєктом, громадяни Польщі зможуть перебувати на території України впродовж 18 місяців після ухвалення закону та користуватися усіма правами й свободами, як і громадяни України:

  • права на працевлаштування без спеціального дозволу на застосування праці іноземців;
  • державну реєстрацію як платників податків та отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • провадження господарської діяльності;
  • здобуття освіти, соціальні виплати, медичне обслуговування на умовах громадян України.

Нагадаємо, у травні президент Володимир Зеленський анонсував законопроєкт про розширені можливості для громадян Польщі в Україні, щоб віддячити за те, як Польща прийняла українців, які рятуються від війни.

11 липня президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про особливий статус поляків в Україні. Це сталося у день, коли Польща вшановує пам’ять жертв Волинської трагедії.

Про те, як розв'язати історичні суперечки між Україною та Польщею, читайте в колонці: Як не дати історичним суперечкам знищити зближення України та Польщі.

Sit like a girl: українки запустили флешмоб на підтримку Зеленської після критики фотосесії

Четвер, 28 липня 2022, 13:39

В українських соцмереж розкритикували президентське подружжя після фотосесії в журналі Vouge.

У відповідь на це в соцмережах запустили флешмоб на підтримку першої леді Олени Зеленської.

Фотосесія знайшла одночасно як критиків, так і прихильників.

Українці сперечались щодо доречності такої фотосесії під час війни та її користі для створення необхідного образу президентського подружжя в суспільствах західних країн.

Фото: Олена Зеленська

Однак критика однієї фотографії, на якій Олена Зеленська сидить із розставленими ногами, змусила багатьох українських жінок виступити з підтримкою першої леді.

У Facebook українки запустили флешмоб #sitlikeagirl, в якому ділились власними думками через позу Зеленської для фото.

"На жаль, нападки на "не таку" позу Зеленської на обкладинці Vogue цілком логічні в суспільстві, де ок розказувати 3-річним дівчатам, що "соромно", "трусики видно", "дівчаткам так не можна", – вважає Halyna Tanay.

Фото: Halyna Tanay

"Так, я обурена хейтом Олени Зеленської "як вона сидить" і ще більше хейтом Енні Лейбовіц "як ви посміли так посадити першу леді".

Очевидно забуваючи, що наша країна тримається у нинішній війні, бо посміла бути такою, якою від нас не очікували", – каже Ivanna Kobernik.

Фото: Ivanna Kobernik

"Сиджу на фото, сиджу на сходах, сиджу на сцені, на лавах, на землі, на траві, на обличчях... Саджу інших. То який там хештег відповідає на питання як мені сидіти?", – написала реперка Альона Альона.

Фото: Alyona Alyona

"Насправді ж пекельний кейс про срач довкола обкладинки – не про першу леді. Це про те, що в нас дуже люблять плюватися, коли мова заходить про права жінок ("та робіть що хочете, хто вам не дає").

Але потім раптом із якогось дива всі на повному серйозі обговорюють фото жінки й чому в неї саме така поза, а не інша", – каже Victoria Kobyliatska.

Фото: Victoria Kobyliatska

Спеціалістка з етикету та ділового протоколу Анна Чаплигіна вважає, що така поза першої леді була обрана під час фотосесії не випадково, адже вона несе "бойовий" посил країнам Заходу.

"Ця поза за своєю природою бойова (в історичному контексті її б назвали чоловічою). Тому що саме з цього положення найлегше рвонути вперед і знести другу людину всім своїм корпусом (ця готовність на рівні тіла і зчитується).

Саме в цьому положенні у вас захищені всі вразливі місця – статеві органи, живіт та груди", – каже вона.

Нагадаємо, авторкою знімків є легендарна британська фотографка Енні Лейбовіц, яку на початку липня помітили в Києві.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Сторінка 627 з 1455

«ПочатокПопередня621622623624625626627628629630НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер