images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Районна рада не прийняла жодного рішення щодо оплати за відвідування дитячих садків Тернополя своїх мешканців

Понеділок, 16 квітня 2018, 06:44

Керівництво Тернопільського району до сьогодні не прийняло жодного рішення щодо оплати з районного бюджету за відвідування дитсадків Тернополя мешканцями свого району. Відтак, ймовірно, замість районної ради ці витрати нестимуть самі батьки.

Варто нагадати, що у країні триває децентралізація, яка передбачає для міських, районних та бюджетів об’єднаних територіальних громад не лише додаткові надходження, а й додаткові витрати у сфері охорони здоров’я, освіти, культури тощо. Однією з таких складових є фінансування за відвідування мешканцями Тернопільського району закладів дошкільної освіти у інших населених пунктах, у тому числі і на території Тернополя.

Міська рада неодноразово з цим питанням зверталася до керівництва Тернопільського району, яке, у свою чергу, пообіцяло до 1 квітня затвердити договір про міжбюджетний трансферт і оплачувати за мешканців свого району кошти за відвідування дитячих садків у Тернополі.

Зі слів заступника міського голови Леоніда Бицюри, з владою тернопільського району тривалий час проводилися переговори. Проте, до сьогодні договору, від якого залежать доля понад 400 дітей, керівництво та депутати Тернопільського району так і не прийняли. У Тернополі все ще надіються на відповідальність районної ради у цьому питанні.

Наразі рішення щодо оплати за відвідування дитсадків мешканцями навколишніх населених пунктів подало лише керівництво Байковецької та Залозецької громад. Відтак, проект рішення про затвердження договорів з цими громадами буде розглядатися вже на найближчій сесії Тернопільської міської ради. Іншими словами, для батьків дітей, які прописані у Залозецькій або Байковецькій громаді це означає, що вони оплачуватимуть за відвідування своїх дітей дитячих садків у Тернополі таку ж суму, як і самі тернополяни. А щодо того, яку суму оплачуватимуть батьки з інших сіл Тернопільського району, які віддали своїх дітей у міські дитсадки, тепер залежить тільки від рішення районної ради.


rada.te.ua

 

Є три способи подати декларацію в податкову

Понеділок, 16 квітня 2018, 06:30

Кампанія декларування доходів, отриманих фізичними особами уподовж 2017 року, триває до 2 травня 2018 року включно, тому фахівці Тернопільської ОДПІ радять тернополянам виконати свій конституційний обов’язок та вчасно подати декларацію про майновий стан і доходи.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси. Для цього є три способи її подання:

Перший – подання декларації особисто або уповноваженою на це особою, тобто з безпосереднім відвідуванням податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси.

У другому способі – декларацію можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У такому разі є певний нюанс, таке відправлення платник податку зобов’язаний здійснити не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Третій спосіб є найсучаснішим – це декларування засобами електронного зв’язку в електронній формі. Якщо вирішите скористатись саме цим шляхом і подати декларацію через «Електронний кабінет платника податків», що розташований на веб-порталі ДФС України в меню електронних сервісів, врахуйте вимоги законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП)

Залишились лічені дні до завершення деклараційної кампанії, тож, радимо не вагатись та задекларувати свої доходи у будь-який зручний для Вас спосіб.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.


Оновлено довідники податкових пільг

П'ятниця, 13 квітня 2018, 08:29

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що ДФС України затвердила нові Довідники податкових пільг станом на 1 квітня 2018 року:

- №87/1 – Довідник податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;

- №87/2 – Довідник інших податкових пільг.

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, плати за землю, ПДВ, акцизного податку, податку на нерухоме майно, місцевих податків та зборів, державного мита, а також початок та кінець дії пільг.

Інформацію розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html

Нагадуємо, що у Центрі обслуговування платників фахівці інспекції консультують, проводять тренінги та надають практичну допомогу в заповненні Декларації про майновий стан і доходи та подання електронної звітності з використанням електронного підпису. Телефони для довідок: 4346-10, 43-46-46.


 

Понад 2700 тернополян уже підписали Декларації з сімейними лікарями

П'ятниця, 13 квітня 2018, 06:46

12 квітня у міській раді відбулася спільна прес-конференція начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислава Левчука, керівника Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Андрія Артимовича та головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Миколи Медведя щодо реформування системи охорони здоров'я та підписання декларацій із сімейними лікарями про надання первинної медичної допомоги.

Зі слів головного медика Тернополя Ростислава Левчука, станом на сьогодні усі комунальні заклади охорони здоров’я у місті функціонують у статусі некомерційних організацій та зареєстровані в системі eHealth. Впродовж десяти днів роботи національної кампанії "Лікар для кожної сім'ї" вже понад 2700 тернополян уклали договори з сімейними лікарями та з липня цього року отримуватимуть безкоштовну первинну медичну допомогу.

Ростислав Левчук також наголосив на праві вільного вибору лікаря первинної ланки без прив’язки до місця реєстрації чи місця проживання пацієнта, а також можливості змінювати свого лікаря у будь-який час та перепідписувати декларацію з іншим лікарем.

«Таких лікарів у Тернополі, з якими можна укладати договори є 110, - розповідає головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Медвідь. -  Усі сімейні лікарі і дільничні терапевти тернопільського Центру первинної медико-санітарної допомоги вже укладають декларації у будь-який зручний для пацієнтів час. Одночасно зазначу, що  інформацію про кожного лікаря, його освіту, досвід роботи та ін. можна знайти на сайті www.medical.te.ua».

Вибір педіатра для маленьких тернополян такий самий. Андрій Артимович пояснює, що усім батькам, для зручності, будуть телефонувати з поліклініки і пропонувати прийти для укладання договору на призначений час, щоб не створювати черги.

Процес укладання договорів триватиме до кінця 2018 року, проте уже з липня цього року заклади первинної ланки, які приєдналися до реформи, отримають виплати за медичні послуги за кожного пацієнта від Національної служби здоров'я України.

Оплатити за паркування у Тернополі відтепер можна через смартфон

Четвер, 12 квітня 2018, 08:41

Днями у Тернополі запрацював сервіс безконтактної оплати за паркування авто через мобільний телефон. Вказана послуга буде доступна на усіх паркувальних майданчиках міста, на яких розміщений інформаційний стенд з інструкцією, тарифом та вказаним спеціальним - кодом-ідентифікатором паркувального майданчика.

Зі слів начальника управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігоря Мединського, безконтактний спосіб оплати за паркувальне місце є зручним для водіїв та допоможе ефективно контролювати її здійснення та легалізувати надходження коштів за паркування.

Для користування послугою водію необхідно попередньо зареєструватися,  надіславши СМС-повідомлення із реєстраційним  номером власного автомобіля  на номер телефону 849. Далі система працюватиме автоматично. Оплата здійснюється шляхом відправки з мобільного телефону користувача USSD-коду, вказаного на інформаційному стенді паркування. Після успішно проведеної операції з мобільного рахунку буде знято суму, згідно з тарифом територіальної зони паркування.

Скористатись послугою оплати паркування з мобільного рахунку можуть абоненти мобільних операторів Київстар та Vodafone без необхідності мобільного інтернету, мобільних додатків, банківських карток чи внесенні змін у параметри на смартфоні.

З детальною інструкцією та розташуванням платних паркувальних майданчиків у Тернополі можна також ознайомитися на інтернет-порталі https://uaparking.online/

 

Сторінка 947 з 1458

«ПочатокПопередня941942943944945946947948949950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер