images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Початок припинення громадського формування зі статусом юридичної особи.

Понеділок, 19 березня 2018, 08:33

Для початку ліквідації громадського формування зі статусом юридичної особи (далі-юридична особа)  необхідно прийняти рішення про припинення юридичної особи. Таке рішення приймається учасниками юридичної особи або відповідним органом юридичної особи.

Рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Відповідно до п. 2) ч.9 ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань» рішення про припинення юридичної особи має містити відомості про персональний склад комісії з припинення (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії), її голову або ліквідатора, реєстраційні номери облікових карток платників податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта), про порядок та строк заявлення кредиторами своїх вимог.

Учасники юридичної особи зобов’язані протягом трьох днів з моменту прийняття рішення подати оригінал або нотаріально засвідчену копію рішення до територіального органу Міністерства юстиції України, для здійснення державної реєстрації рішення про припинення юридичної особи.


Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

 

Створення структурного утворення із статусом юридичної особи

Понеділок, 19 березня 2018, 08:32

Для створення первинного осередку політичної партії, відповідно до абзацу 10 статті 10 Закону України «Про політичні партії в Україні» подається протокол установчих зборів (конференції) про утворення обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії, має містити такі відомості:

  1. дата та місце проведення установчих зборів, конференції;

  2. рішення про обрання головуючого та секретаря;

  3. рішення про утворення обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії;

  4. рішення про визначення найменування обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії;

  5. рішення про обрання керівника, визначення кількісного та персонального складу керівних та контрольно-ревізійних органів обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії;

  6. рішення про визначення особи (осіб), яка має право представляти обласну, міську, районну організацію, первинний осередок політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії, для здійснення реєстраційних. дій.

Невід’ємною частиною даного протоколу є реєстр осіб, які брали участь в установчих зборах (конференції) обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії.

У реєстрі зазначаються дані щодо учасників установчих зборів (конференції) обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії: прізвище, ім’я та по батькові особи, дані її паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта). Дані про особу засвідчуються її особистим підписом.

Відповідно статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб- підприємців та громадських формувань» подається:

  1. заява про державну реєстрацію створення юридичної особи.;

  2. примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників;

  3. документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формуванн;

  4. відомості про керівні органи громадського формування (ім’я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім’я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку);

  5. -реєстр осіб (громадян), які брали участь в установчому з’їзді (конференції, зборах), - у разі державної реєстрації створення громадських об’єднань, політичної партії



Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

Підприємці Тернополя можуть отримати від міської ради компенсацію відсоткових ставок

Понеділок, 19 березня 2018, 07:22

Міська рада затвердила положення, яке визначає умови та порядок надання фінансової–кредитної підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва Тернополя шляхом часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами.

Очільник Тернополя Сергій Надал пояснює, що фінансова підтримка надається суб’єктам підприємництва, які перебувають на обліку в Тернопільській ОДПІ, здійснюють діяльність на території міста та реалізують проекти зі створення нових робочих місць. Серед пріоритетних напрямків підприємництва – це виробництво, туризм та енергоефективність.

Розмір кредиту для надання часткової компенсації відсоткових ставок не може перевищувати 500 000 грн., а термін кредитного договору не повинен перевищувати 36 місяців.

До слова, часткова компенсація відсоткових ставок за кредитом суб’єктам малого і середнього  підприємництва надається  в розмірі, що не перевищує облікову ставку, встановлену НБУ на дату підписання кредитної угоди. Станом на середину березня – це 17%.

 

На який розмір соцпільги може розраховувати самотня мати

Неділя, 18 березня 2018, 08:22

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що будь-який платник податку на доходи фізичних осіб має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 50 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року (у 2018 році – це 881 грн).

Платник податку, який є одинокою матір’ю (батьком), вдовою (вдівцем) або опікуном, піклувальником, має право на ПСП у розмірі 150 відсотків суми пільги, яка визначена п.п.169.1.1 п.169.1 ст.169 ПКУ (у 2018 році – 1321,50 грн), у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років (п.п.169.1.3 п.169.1 ст.169 ПКУ).

Відповідно до підпунктів 169.3.1 та 169.3.2 п.169.3 ст.169 ПКУ, якщо такий платник має право на застосування ПСП з двох і більше підстав, застосовується одна ПСП з підстав, що передбачає її найбільший розмір, за умови дотримання процедур, визначених п.п.169.4.1 п.169.4 ст.169 ПКУ.

Платник ПДФО, який має право на застосування ПСП більшої, ніж передбачена п.п.169.1.1 п.169.1 ст.169 ПКУ, зазначає про таке право у заяві про застосування ПСП, до якої додає відповідні підтвердні документи.

Тому, самотня мати має право на застосування ПСП у розмірі 150 відсотків суми пільги, у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років, за умови дотримання процедур, зазначених Податковим кодексом та наданням відповідних підтверджуючих документів.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


19 березня діти відвідуватимуть навчальні заклади у Тернополі на розсуд батьків

Неділя, 18 березня 2018, 08:16

Повідомляємо, що 19 березня заняття в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Тернополя будуть проводитися у звичному режимі. Проте, зважаючи на прогнози синоптиків, зокрема сильний сніг та хуртовини, саме у цей день відвідувати навчальні заклади діти можуть на розсуд батьків.

Це означає, якщо через погані погодні умови виникнуть проблеми дістатися до шкіл чи позашкільних закладів, то батьки можуть залишити дитину вдома. При цьому жодних довідок за пропуск у цей день у навчальний заклад пред’являти не буде потрібно.

Нагадаємо, за даними синоптиків, з 17 березня у місті очікується зниження температури, а також сильний снігопад.

У разі виникнення надзвичайної ситуації у місті додаткова інформація про графік навчання у Тернополі буде оприлюднена на сайті Тернопільської міської ради у неділю, 18 березня.

 

Сторінка 957 з 1457

«ПочатокПопередня951952953954955956957958959960НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер