images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі планують збудувати нові бювети

П'ятниця, 02 березня 2018, 08:23

Рішенням виконавчого комітету затверджено титульний список будівництва бюветів у Тернополі на цей рік.

Відповідно до зазначеного документу, впродовж цього року заплановано спорудити шість бюветів на бульварі Д.Галицького, на бульварі С.Петлюри, у сквері на вул. Б.Лепкого, на бульварі П.Куліша, на вул. Валовій та на вул. Лучаківського.

Нагадаємо, що у 2015 році у Тернополі відкрили бювет на вул. Юності, з якого можна безкоштовно набирати питну воду. За кошти міського бюджету тоді провели ремонт альтанки та відновили роботу свердловини.

 

У Тернополі розпочався двомісячник благоустрою

П'ятниця, 02 березня 2018, 08:22

З 1 березня до 30 квітня у Тернополі триватиме двомісячних благоустрою. Враховуючи несприятливі погодні умови для виконання зовнішніх робіт з впорядкування території міста, наразі обслуговуючі підприємства розпочали приводити у належний санітарний стан об’єкти житлового фонду. Зокрема, ведуться роботи з очищення від сміття горищ, технічних поверхів, підвалів, приямків, сходових кліток, впорядкування місць загального користування, ремонт (обрізка) зелених насаджень та видалення аварійних дерев.

Протягом двох місяців у Тернополі також приведуть у належний санітарно-технічний стан прибудинкові території, відремонтують та пофарбують спортивні та дитячі майданчики, відремонтують старі та встановлять нові пісочниці, передбачено облаштування нових лавок для відпочинку, проведення ямкового ремонту покриття дворів, впорядкування зелених зон, ліквідування написів «графіті», тощо.

Під час двомісячника благоустрою також відбуватимуться загальноміські толоки. Про дати їх проведення буде повідомлено додатково.

Підприємці-пенсіонери не сплачують єдиного внеску за себе

Четвер, 01 березня 2018, 07:28

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що фізособи–підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи–підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами й отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Зазначене звільнення не застосовується до осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Зазначена норма передбачена частиною 4 ст.4 Закону України від 08.07.10 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Докладніші консультації – Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

 

Надавали розважальні послуги на весіллях і днях народженнях – подайте декларацію та сплатіть податки

Четвер, 01 березня 2018, 07:25

Платник податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів. Про це нагадали у Тернопільській ОДПІ.

Особою, яка не є податковим агентом, вважається нерезидент або фізична особа, яка не має статусу суб'єкта підприємницької діяльності або не є особою, яка перебуває на податковому обліку як особа, що провадить незалежну професійну діяльність.

Таким чином громадяни, які отримували  у 2017 року доходи не від податкових агентів, повинні до 2 травня 2018 року, подати декларацію про майновий стан і доходи, в якій необхідно відобразити суму отриманого доходу, суму сплаченого протягом вказаного року податку та податкового зобов'язання.

Сума податкового зобов'язання, зазначена в такій декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2018 року.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2018 року декларація подається за новою формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №556.

З детальною інформацією щодо порядку заповнення декларації та її формою можна ознайомитись на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України за посиланням: http://sfs.gov.ua/ та у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька,1 чи за телефоном: 43-46-10.

Щодо первинної реєстрації громадського об’єднання.

Середа, 28 лютого 2018, 07:33

Відповідно до Статті 1 Закону України «Про громадські об’єднання» (далі – Закон), громадське об'єднання - це добровільне об'єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.Громадське об'єднання за організаційно-правовою формою утворюється як громадська організація або громадська спілка.

Статтею 7 Закону передбачено, що засновниками громадської організації можуть бути громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які досягли 18 років, а молодіжної та дитячої громадської організації - 14 років, а засновниками громадської спілки можуть бути юридичні особи приватного права, у тому числі громадські об'єднання зі статусом юридичної особи. Засновниками громадської спілки не можуть бути політичні партії, а також юридичні особи, щодо яких прийнято рішення щодо їх припинення або які перебувають у процесі припинення.Згідно Статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» заявником подається наступний пакет документів:1) заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. 2) примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про створення юридичної особи. Невід’ємною частиною протоколу установчих зборів громадського об’єднання є реєстр осіб, які брали участь в установчих зборах, в якому обов’язково зазначаються відомості:• щодо фізичних осіб - прізвище, ім'я та по батькові особи, дата народження, а для іноземців та осіб без громадянства також дані національного паспорта або документа, що його замінює. Дані про особу засвідчуються її особистим підписом;• щодо юридичних осіб - повне найменування, ідентифікаційний код, юридична адреса, прізвище, ім'я та по батькові особи, яка уповноважена брати участь в установчих зборах. Ці дані засвідчуються підписом особи, уповноваженої брати участь в установчих зборах.3) відомості про керівні органи громадського формування (ім’я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім’я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку);5) установчий документ юридичної особи 
Статтею 5 Закону передбачено, що громадське об’єднання може здійснювати діяльність зі статусом юридичної особи або без такого статусу. Державна реєстрація громадського об’єднання, що не має статусу юридичної особи, здійснюється шляхом повідомлення про утворення такого громадського об’єднання, відповідно до статті 19 Закону України « Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». Для повідомлення про утворення громадського об’єднання, що не має статусу юридичної особи, подаються такі документи:1) заява про державну реєстрацію громадського об’єднання, що не має статусу юридичної особи;2) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення про утворення громадського об’єднання;3) відомості про засновників громадського об’єднання (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, адреса місця проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності) - для фізичної особи; її найменування, місцезнаходження, ідентифікаційний код - для юридичної особи);4) відомості про особу (осіб), уповноважену представляти громадське об’єднання (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), контактний номер телефону та інші засоби зв’язку).На підставі поданих документів проводиться державна реєстрація протягом 3-х робочих днів, з дня подання таких документів. Плата за державну реєстрацію громадського об’єднання не справляється.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області

 

Сторінка 961 з 1455

«ПочатокПопередня961962963964965966967968969970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер