images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі продовжується модернізація системи теплопостачання

Четвер, 22 лютого 2018, 07:38

У Тернополі триває модернізація існуючої системи централізованого теплопостачання з встановленням 25 індивідуальних теплових пунктів. Таким чином, підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» зможе забезпечити екологічно чисте і економічно ефективне теплопостачання споживачам.

За словами директора підприємства Андрія Чумака,  впровадження даної програми в місті з допомогою Проекту DemoUkrainaDH дасть можливість застосувати нові технології та сучасні високотехнологічні рішення в системі централізованого опалення.

Проект включає встановлення 25 ІТП на суму 300 тис. євро грантових коштів та 350 тис. євро інвестицій.

«Встановлені ІТП працюватимуть на опалення та гаряче водопостачання, що дасть можливість економити енергоносії завдяки уникненню втрат теплової енергії в теплових мережах. ІТП працюватимуть в режимі пріоритетної подачі гарячої води, тобто в години підвищеного споживання гарячої води, опалення тимчасово буде зменшуватися, що зменшить пікове навантаження», – розповідає Андрій Чумак.

 

Добровольці та правоохоронці їздитимуть у громадському транспорті Тернополя безкоштовно

Четвер, 22 лютого 2018, 07:36

21 лютого на засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення надати можливість безкоштовно користуватися міським громадським транспортом учасникам-добровольцям антитерористичної операції при наявності посвідчення відповідного зразка, виданого Тернопільською обласною держадміністрацією, та пільгової картки тернополянина.

А представники правоохоронних органів, яким законом передбачений пільговий проїзд, отримають непересоніфіковані електронні квитки на пільговий проїзд всіма видами міського пасажирського транспорту загального користування у Тернополі.

До слова, безкоштовне перевезення відбуватиметься при пред’явленні посвідчення відповідного зразка та пільгової картки тернополянина без обмежень у часі та у кількості.

Вартість путівок, наданих профспілкою чи роботодавцем, не оподатковується?

Середа, 21 лютого 2018, 08:43

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що 1 січня 2018 року внесено зміни до Податкового кодексу України у частині податку на доходи фізичних осіб.

Так, змінами доповнено п.п.165.1.35 п.165.1 ст.165 Кодексу, згідно з яким до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включаються такі доходи, як:

- вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у тому числі на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку та/або його дітей віком до 18 років, які надаються йому безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки) професійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески платника податку – члена такої професійної спілки, створеної відповідно до законодавства України, або за рахунок коштів відповідного фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування;

- вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у тому числі на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку та/або членів його сім’ї першого ступеня споріднення, які надаються його роботодавцем–платником податку на прибуток підприємств безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки) один раз на календарний рік, за умови, що вартість путівки (розмір знижки) не перевищує 5 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном: 43-46-10.

 

Коли з доходу підприємця не сплачується податок?

Середа, 21 лютого 2018, 08:41

Під час нарахування (виплати) підприємцю доходу від здійснення ним підприємницької діяльності, юридична або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи у джерела виплати, якщо підприємцем, який отримує такий дохід, надано копію документа, що підтверджує його державну реєстрацію як підприємця.

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що це правило не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи чи надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, коли буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця.

Отже, суб’єкт господарювання який виплачує дохід підприємцю за надані ним товари (роботи) послуги, і при цьому отримав відповідні документи, що підтверджують державну реєстрацію підприємця як суб'єкта підприємницької діяльності, то при виплаті доходу не утримує ПДФО та військовий збір, оскільки підприємець здійснює оподаткування такого доходу самостійно.

Документом, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи як суб’єкта підприємницької діяльності є витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Дохід, виплачений підприємцю (незалежно від обраної системи оподаткування), податковий агент відображає у податковому розрахунку за формою №1ДФ з ознакою доходу «157».

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.

Чи декларувати  дохід від надання в оренду авто?

Середа, 21 лютого 2018, 08:38

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що відповідно до Податкового кодексу до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб включаються дохід від надання майна в лізінг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений у порядку, встановленому п.170.1 ст.170 ПКУ.

Обов’язок платника щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник отримував доходи, зокрема, виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, передбачених розділом ІV ПКУ (п.179.2 ст.179 ПКУ).

У разі надання громадянами у 2017 році власного рухомого майна в оренду (суборенду) особі, яка не є податковим агентом, фізичні особи зобов’язані надати податкову декларацію до територіальних органів фіскальної служби за місцем свого проживання та задекларувати отримані доходи.

Кожен об’єкт рухомого майна відображається громадянином у декларації окремо. У відповідних графах зазначаються номера категорії об’єктів; марки, моделі, характеристики рухомого майна; року випуску; відмітки про надання майна в оренду (суборенду).

Зауважимо, що кожен із декларантів може подати відповідну декларацію в електронному вигляді через сервіс ДФС «Електронний кабінет» з використанням електронного підпису, або завітати у Центрі обслуговування платників та отримати консультацію щодо порядку подання електронних декларацій і допомогу при її заповненні. Телефон для довідок: 43-46-46, 43-46-10.

 

Сторінка 965 з 1455

«ПочатокПопередня961962963964965966967968969970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер