images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині госпіталізували чоловіка, який впав з даху

П'ятниця, 11 лютого 2022, 10:11


На Тернопільщині госпіталізували чоловіка, який впав з даху

Так, 10 лютого об11.03 районна бригада швидкої виїжджала у с. Городниця Підволочиського району, до 42-річного пацієнта.

Чоловік заміряв дах і провалився крізь старий шифер, упавши з 3-метрової висоти. Із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, політравмою потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано в університетську лікарню.

 

В одного обгоріло обличчя і руки, в іншого – опіки 80% тіла: жахлива смертельна пожежа в Дарахові (ОНОВЛЕНО)

П'ятниця, 11 лютого 2022, 10:09

В одного обгоріло обличчя і руки, в іншого – опіки 80% тіла: жахлива смертельна пожежа в Дарахові (ОНОВЛЕНО)

Троє людей потрапили в лікарні після пожеж на Тернопільщині. Двоє з них отримали дуже серйозні опіки.

Зокрема, 10 лютого о 9.25 районна бригада швидкої виїжджала у с. Дарахів Теребовлянського району. Унаслідок пожежі у власному будинку 84-річний чоловік отримав опікові рани приблизно 80% поверхні тіла, а 55-річний чоловік – опікові рани обличчя й правої руки.

Обоє постраждалих після оперативно наданої медичної допомоги шпиталізовані в Теребовлянську райлікарню.

Як повідомили згодом рятувальники, потерпілий власник будівлі, громадянин 1938 року народження, від отриманих травм помер у лікувальному закладі.
Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

А сьогодні, 11 лютого о 2.58 бригада швидкої виїжджала у м. Кременець до 53-річного чоловіка, який отруївся чадним газом унаслідок пожежі у власній квартирі.

Після наданої медичної допомоги пацієнта шпиталізовано у Кременецьку райлікарню.

"Наближається весна": коли Україна перейде на літній час і як правильно переводити годинники

П'ятниця, 11 лютого 2022, 10:06


"Наближається весна": коли Україна перейде на літній час і як правильно переводити годинники

Потрохи в Україну наближається весна, то ж вже не через надто тривалий час нам доведеться знову переводити годинники, але цього разу на "літній час".

Як інформує "Obozrevatel", переведення годинника на літній час відбудеться 27 березня о 03:00. Годинник потрібно буде перевести на одну годину вперед.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України" перехід на літній час відбувається в останню неділю березня.

Щодо переведення година вже тривалий час ведуться дискусії. Зокрема, у березні 2021 року в Україні переведення годинна намагалися скасувати. Депутати Верховної Ради підтримали законопроект №4201 (у першому читанні) про перехід країни на постійний "зимовий" час. Його ініціатор  Руслан Стефанчук посилався на дослідження про шкоду від переведення стрілок.

Прем'єрміністр Денис Шмигаль також підтримав перехід на постійний зимовий час, бо це захистить громадян від психологічного "тиску".

"Енергозабезпечення повністю дає можливість працювати ефективно без зміни часу. Але стрес для людей буде знято", – сказав він.

Але голосування законопроекту депутати провалили в другому читанні.

 

ФОПам скасують штрафи за січень через відсутність касових апаратів і навіть планують не штрафувати в подальшому

П'ятниця, 11 лютого 2022, 10:04


ФОПам скасують штрафи за січень через відсутність касових апаратів і навіть планують не штрафувати в подальшому

У зв'язку з тим, що в січні були збої в роботі системи програмних РРО, перевірка здачі чеків підприємцями не проводилася і штрафи ФОПам не виписувалися.

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Ніякої перевірки ФОПів у січні з приводу не видачі чеків не було. Тому штрафи не нараховані за січень. Для того, щоб зняти будь-які питання, ми скасуємо взагалі штрафи за січень", - заявив Гетманцев.

Він також уточнив, що штрафи будуть скасовані в лютому-березні, коли парламент зможе поставити це питання на голосування.

"У лютому або в березні, коли зможемо поставити це питання на голосування. Я буду працювати над цим. Буду просити депутатів проголосувати за це. Можна різне про мене говорити, але я ніколи не обманюю. Ані ФОПів, ані будь-кого іншого. Всім говорив про свою позицію з самого початку. І якраз позиція скасувати штрафи за січень у мене є. І є позиція істотно знизити на 90% штрафи на весь рік для тих, хто встановив РРО", - заявив Гетманцев.

"Чогось не вистачає", – у кременецькій лікарні за 3 мільйони збудували туалет без унітаза (фото)

П'ятниця, 11 лютого 2022, 10:03

"Чогось не вистачає", – у кременецькій лікарні за 3 мільйони збудували туалет без унітаза (фото)
Кременецьку лікарню підозрюють у недбалому ставленні до проведення ремонтних робіт.

Як розповів народний депутат з Тернопільщини Ігор Василів, медзаклад витратив на впорядкування приміщення туалету 3 мільйони гривень. Однак найімовірніше його доведеться переробляти, адже дірку для унітаза там не передбачили.

"У кого які варіанти, яке призначення цього свіжовідремонтованого приміщення?

Правильна відповідь – туалет в Кременецькій районній лікарні, щоправда дірку забули зробити, але то таке. І на такий ремонт лише соцеконому пішло 3 млн грн. Далі буде!", – йдеться у дописі нардепа у Facebook.

У коментарях користувачі відзначили, що в приміщенні відсутній головний атрибут.

"Схоже на туалет, але.... чогось не вистачає...", – коментує Олена Ілинич.

 

Сторінка 734 з 1455

«ПочатокПопередня731732733734735736737738739740НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер