images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі новий оператор паркування

П'ятниця, 30 червня 2017, 07:47

У червні на засіданні виконавчого комітету затвердили протокол засідання конкурсного комітету, відповідно до якого другим оператором паркування у Тернополі став підприємець Степан Липка.

Відтепер цей оператор паркування обслуговуватиме платні місця для паркування на вул. Живова, Патріарха Мстислава, 15 Квітня, Микулинецька, Коперника. Інші парковки обслуговує діючий оператор паркування Микола Мисенко.

Зазначимо, що на даних місцях паркування передбачено 10% безкоштовних місць для інвалідів.

 

1-2 липня у Тернополі пройдуть змагання з вилову риби на фідер

П'ятниця, 30 червня 2017, 07:47

1 та 2 липня на гребному каналі тернопільського ставу пройдуть змагання з вилову риби на фідер. Переможець отримає Кубок міського голови, медалі та цінні подарунки.

Реєстрація учасників змагань розпочнеться 1 липня з 6.00 год., а змагання триватимуть з 9.00 год. до 14.00 год. У неділю, 2 липня старт змагань о 8.00 год. О 14.00 год. відбудеться офіційне нагородження переможців.

Зазначимо, що Кубок міського голови у змаганні з вилову риби на фідер вже став традиційним. Цьогоріч очікується понад 20 команд з Івано-Франківську, Львову, Чернівців, Тернополя та інших міст. Переможців визначатимуть в особистому та командному заліку.

Тривають ремонти міжквартальних проїздів

Четвер, 29 червня 2017, 08:26

Одночасно з капітальними ремонтами дворів та доріг у Тернополі тривають ремонти міжквартальних проїздів. Одним з найбільших є проїзд на пр. С.Бандери,92 - вул. Протасевича, 4, стан виконання ремонту якого перевірив міський голова Сергій Надал під час традиційного ранкового об’їзду міста.

«Цей проїзд був облаштований понад 50 років тому без належної основи та водовідведення, - розповідає очільник Тернополя. – Тому прийнято рішення провести там капітальний ремонт. Об’єкт ремонтуватиметься у кілька черг. Зокрема, зараз завершено ремонт пішохідної ділянки та тривають роботи над проїжджою частиною проїзду від пр. С.Бандери. Далі ремонт продовжиться вниз до вул. Протасевича».

До слова, орієнтовна вартість комплексного ремонту цього міжквартального проїзду становитиме понад 4 млн.грн.

 

У міській раді обговорили зміни до законодавства з регулювання містобудівної діяльності

Вівторок, 27 червня 2017, 06:14

В приміщенні Тернопільської міської ради відбувся інформаційно-методичний семінар з питань впровадження змін у сфері містобудівної діяльності, які почали діяти з 10 червня 2017 року. Участь у заході взяли місцеві архітектори, експерти, представники Гільдії інженерів технічного нагляду, будівельники та представники міської і обласної влади.

Удосконалене містобудівне законодавство дозволить по-новому вибудувати взаємовідносини між усіма учасниками – державою, великими забудовниками та звичайними громадянами. Закон має багатовекторну дію та спрямований на докорінну зміну існуючої дозвільної системи у будівництві та приведення її у відповідність до європейських стандартів.

Зі слів заступника міського голови Вікторії Остапчук, 10 червня для об’єктів будівництва скасовано категорії складності. Натомість залишаються три класи наслідків: незначний, середній і значний. Об’єкти незначного класу наслідків будуватимуться на підставі повідомлення, середнього і значного – виключно на підставі відповідного дозволу та після проходження будівельної експертизи.

Великі житлові комплекси, офісні центри, складні промислові споруди (об’єкти значного класу наслідків) та багатоквартирні житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, торговельно-розважальні комплекси (об’єкти середнього класу) будуватимуться виключно на підставі дозволів, після надання повного пакету документів, який ретельно перевірятиметься фахівцями Держархбудконтролю.

Таке нововведення ліквідує практику маніпуляцій з декларативним принципом, яким раніше користувалися недоброчесні забудовники, а органи Держархбудконтролю матимуть реальні механізми для виявлення незаконних забудов ще на початковому етапі. У свою чергу, спрощення дозвільної процедури для нескладного будівництва дозволяє уникнути безпідставного повернення документів, в тому числі, через технічні помилки при заповненні. Законом також впроваджується уніфікований акт перевірки та визначаються конкретні терміни усунення виявлених порушень.

Окрім того, посилюється відповідальність за законність будівництва – як з боку забудовника, так і з боку посадової особи, яка видала дозвіл. Для посадових осіб, які незаконно видали дозвіл, передбачено дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність. А для порушників містобудівного законодавства розміри штрафів за деякими позиціями збільшуються майже вчетверо.

Нові законодавчі норми впорядковують процедури видачі містобудівних умов та обмежень, яку здійснює місцева влада. Зокрема, чітко регламентовано перелік підстав, за яких забудовникам може бути надано відмову, а отже унеможливлюється корупційна складова.

У Тернополі відкрили пішохідний міст над залізничною колією

Понеділок, 26 червня 2017, 11:39

Прохід з Привокзального майдану до вул. Вояків дивізії "Галичина" через пішохідний міст над залізничною колією відкрили 22 червня. Зі слів міського голови Сергія Надала, іншу частину мосту ще ремонтують, проте виконання робіт не перешкоджає мешканцям міста повноцінно користуватися мостом.

«На цьому об’єкті підрядники виконали реконструкцію та підсилення існуючих опор, замінили сходові марші, провели гідроізоляцію та облаштували накриття, - розповідає очільник Тернополя. – Ремонт другої частини мосту на етапі завершення, роботи плануємо завершити впродовж декількох тижнів».

До слова, сходи пофарбовані червоною бітумною фарбою, що захищає їх від руйнування та допомагає пішоходам бути більш уважнішими.

 

Сторінка 1035 з 1451

«ПочатокПопередня1031103210331034103510361037103810391040НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер