images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі демонтують 20 тимчасових споруд

Понеділок, 26 червня 2017, 11:38

На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення провести демонтаж 19-ти тимчасових споруд у Тернополі, у зв’язку з виявленими порушеннями у сфері земельного законодавства та містобудування. Окремо прийнято рішення демонтувати будівельні матеріали, які були розмішені на вул. Київська (поблизу буд. №1) з метою подальшого встановлення тимчасової споруди.

Демонтаж виконає постійно діюча робоча група з питань проведення демонтажів.

 

ПЕРЕЛІК

об’єктів, які підлягають демонтажу

1.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. 15 Квітня (навпроти буд. №27,29)

2.

Тимчасова споруда (металевий гараж) гр. Літвіцька Л. М.

вул. Руська (з двору буд. №33-35)

3.

Тимчасова споруда ФО-П Марко Л. І.

вул. Київська (біля буд. №10)

4.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Й. Сліпого, 3 (біля кафе «Mon Falcone»)

5.

Тимчасова споруда ФО-П Жук В. В.

вул. О. Кульчицької (біля буд. №4)(фотофіксація №4)

6.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Старий Ринок (біля буд. №3)

7.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Старий Ринок (біля буд. №3)

8.

Тимчасова споруда О-П Марко Л. І.

вул. Симоненка

9.

Тимчасова споруда ФО-П Марко Л. І.

вул. Живова

10.

Тимчасова споруда ФО-П Марко Л. І.

бульвар Д. Галицького-проспект С. Бандери

12.

Тимчасова споруда ФО-П Бойко Х. Р.

вул. Симоненка-Генерала Тарнавського

13.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський В. С.

вул. Слівенська (біля буд. №15)

14.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський В. С.

вул. 15 Квітня (біля ЗГТ магазин «Сільпо»)

15.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський В. С.

вул. Чалдаєва (біля магазину «Діана»)

16.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський В. С.

вул. Симоненка-Генерала Тарнавського

17.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський С. В.

вул. Слівенська (біля буд. №15)

18.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Старий Ринок (біля буд. №3)

19.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Старий Ринок (біля буд. №3)

 

 

У Тернополі триває виготовлення карток для проїзду у громадському транспорті

П'ятниця, 23 червня 2017, 07:27

У Тернополі впроваджується автоматизована система оплати за проїзд (АСОП) у громадському транспорті.

З цією метою для усіх категорій тернополян буде розроблена спеціальна «Картка тернополянина», яка дозволить школярам та студентами їздити зі знижкою 50%, а пільговикам – безкоштовно. Також буде впроваджена спеціальна «Картка тернополянина» з чіпом, за допомогою якої мешканці міста зможуть безконтактно оплачувати за проїзд. Ця картка працюватиме за так званим «диференційованим тарифом», коли її власники оплачуватимуть за проїзд у громадському транспорті менше, аніж ті, хто буде розраховуватися за проїзд готівкою.

«Наразі триває процес виготовлення електронних квитків для учнів. Квитки будуть персоніфіковані з контактними даними, фотографією, окремим номером, з високим рівнем захисту, у них будуть вмонтовані спеціальні чіпи для безконтактного зчитування інформації про поїздку у маршрутках чи тролейбусах, буде автоматично з картки зніматися вартість проїзду, видаватися чек з вказанням номеру маршруту, часу, кількість поїздок, тощо, - розповідає керівник ТОВ «Системний зв'язок» Віталій Васильків. – Наразі доопрацьовується технологічна карта, після чого електронні картки будуть видаватися іншим категоріям тернополян».

Планується, що отримати карту можна буде в управлінні соціальної політики та в ЦНАПі. Про перелік документів, який необхідний для отримання картки, та час видачі карток буде повідомлено додатково.

24 червня рух на вул. Руській буде тимчасово обмежений

П'ятниця, 23 червня 2017, 07:24

24 червня у Тернополі відбудеться загальноміське свято «Випускник-2017». Традиційно воно розпочнеться парадом випускників центральними вулицями міста від церкви Чесного Хреста, що над Тернопільським Ставом.

У зв’язку з цим у суботу, 24 червня з 15.00 до 17.00 год. рух транспорту вул. Руською буде обмежений.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

 

Що важливо знати про безвізовий режим з Європейським Союзом

Четвер, 22 червня 2017, 14:11

6 квітня цього року Європейський парламент схвалив надання українцям права подорожувати в країни Європейського Союзу без віз. 22 травня 2017 року в офіційному журналі Європейського Союзу оприлюднено Рішення про введення безвізового режиму між ЄС та Україною, яке набуло чинності через 20 днів після оприлюднення, тобто 11 червня 2017 року.

За термінологією Європейського Союзу (далі – ЄС) йдеться про «скасування візових вимог для короткострокових поїздок». Отже, скасовуються візи для тих, хто планує відвідати Євросоюз, але не залишатися там надовго. У тому числі – не працювати.

Залишаються чинними всі правила перебування в ЄС, які діяли і раніше, за наявності візи. Головний принцип доволі простий: в Європейському Союзі раді вітати законослухняних мандрівників з України. А тим, хто порушує закон, в жодному разі не варто розраховувати на те, що статус іноземця хоч якось пом’якшить їхню відповідальність.

Головна ідея безвізового режиму – полегшити подорожі з діловою або туристичною метою, в тому числі короткі поїздки до друзів та родичів.

Перетин державного кордону є можливий виключно в визначеному для цього місці, на прикордонному переході. Також в рамах малого прикордонного руху не можна перетинати кордону поза прикордонним пунктом.

Тим, хто їздить до країн ЄС часто та надовго, доведеться контролювати кількість днів, проведених в країнах Євросоюзу без візи.

Без віз можна перебувати на території ЄС в 90-денний період на кожні 180 днів.

Які документи можуть знадобитися при перетині кордону за безвізового режиму?

При перетині кордону без візи потрібен біометричний паспорт, дійсний щонайменше протягом трьох місяців після запланованої дати повернення.

Подорожуючий має бути готовий підтвердити намір повернутися назад. Наприклад, показати зворотній квиток або пояснити, чому його немає (приміром, якщо ви плануєте повертатися з Польщі до України автобусом і плануєте купити квиток на місці). Для тих, хто подорожує власним автомобілем, ця вимога не є актуальною.

Прикордонник може попросити підтвердити мету поїздки.

Приміром, бронювання готелю вже є достатнім підтвердженням, наявність достатніх фінансових засобів (не менше 50 євро на добу).

Це також може бути запрошення на конференцію чи інший захід, де декларується, що організатори забезпечують вам проживання. Якщо ви їдете до родичів, ви можете заявити про цей факт, але будьте готові надати їхню адресу та інші контакти чи – за наявності – підтверджуючі документи. При цьому немає потреби робити офіційне запрошення, яке є обов’язковим для візи.

Потрібно мати поліс медичного страхування, для тих, хто подорожує автомобілем – «зелену карту» (страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу).

Безвізовий режим не дає права на оформлення дозволів на проживання, працевлаштування або навчання в ЄС. Для цього буде потрібний трудовий контракт чи запрошення на роботу, на підставі якого оформлюється національна робоча віза або посвідка на проживання.

Порушення терміну перебування в ЄС тягне за собою подальшу заборону в’їзду.

Для тривалішого часу перебування в ЄС необхідно оформити візу.

Що потрібно для здійснення подорожі з дитиною?

- Кожна особа, включаючи дітей незалежно від віку, повинна мати окремий паспорт.

- Фізична особа, яка досягла 16 років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.

- Фізична особа, яка не досягла 16 років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними.

- Залежно від кожного особистого випадку, можуть знадобитися додаткові документи – свідоцтво про народження, згода обох або одного з батьків, свідоцтво про смерть, рішення суду про позбавлення батьківських прав, визнання особи безвісти відсутньою або померлою тощо.

Випадки в яких громадянину України може бути тимчасово відмовлено в перетинанні державного кордону, якщо особа:

■ перебуває у списку осіб, що становлять загрозу суспільному порядку, суспільному здоров’ю чи внутрішній безпеці;

■ перебуває в списку осіб, в’їзд яких, хоча б в одній країні ЄС, заборонений;

■ осуджений в будь-якій країні-члені Шенгенської зони або ЄС за злочини, які передбачають кримінальне покарання у вигляді позбавлення свободи строком мінімум в один рік;

■ є об’єктом рішення про видворення з країни, яке приймається, зокрема, у випадках нелегального перебування;

■ по яких є докази участі в злочинній діяльності чи явні докази наявності умислу приймати участь в подібній діяльності;

■ не мають усіх необхідних документів.

Після запровадження безвізового режиму громадяни України можуть в’їжджати без віз до усіх держав-членів ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також до 4 держав-асоційованих учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Отже, отримання візи не вимагатиметься під час поїздок до таких держав: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Республіка Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

01 липня 2017 року громадські формування можуть втратити ознаку неприбутковості

Четвер, 22 червня 2017, 06:56

16 липня 2016 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №440, якою затверджено новий Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій.

У зв’язку з цим статути неприбуткових організацій повинні бути приведенні у відповідність до Податкового кодексу.

Процедура внесення змін до статуту громадських формувань прописана в статуті такого громадського формування.

Зміни до статуту вносяться вищим керівним органом організації (конференцією або загальними зборами), якщо за таке рішення проголосували 3/4 учасників.

Перелік документів та вимоги до них містить Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». Більш детальну інформацію можна отримати на веб-сайті Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області у банері «До уваги неприбуткових організацій».

Якщо неприбуткові організації не приведуть документи у відповідність вимогам Податкового кодексу України, з 01 липня 2017 року вони виключаються з Реєстру неприбуткових організацій і відповідно втрачають пільговий статус.

Шановні представники громадських формувань, незважаючи на широку інформаційну кампанію на теренах Тернопільської області пройшли процедуру підтвердження статусу неприбутковості лише 50% громадських формувань.

У всіх інших залишився лише тиждень!

При цьому термін розгляду документів, встановлений Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб-фізичних осіб-підприємців» становить від трьох до тридцяти робочих днів. Крім того, у зв’язку з великим навантаженням на державних реєстраторів термін може бути продовжений ще на п’ятнадцять днів.

В залежності від бажання заявника строк розгляду документів можна скоротити у разі сплати від дво - до п’яти кратного розміру адміністративного збору.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області закликає громадські формування негайно внести необхідні зміни до статутів!

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

Сторінка 1036 з 1451

«ПочатокПопередня1031103210331034103510361037103810391040НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер