images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Пам’ятний знак Симону Петлюрі облаштують на однойменному бульварі

Четвер, 06 липня 2017, 05:08

Минулого року у Тернополі завершили реконструкцію бульвару Петлюри, де облаштували новий дитячий та спортивний майданчики, пішохідні доріжки та оновили вуличне освітлення. Нещодавно у міську раду звернулася громадська організація «Підприємці Галичини» з проханням встановити на цьому бульварі пам’ятний знак Симону Петлюрі. Відтак, рішення про встановлення пам’ятного знаку було прийнято на черговому засіданні виконавчого комітету.

Пам’ятний знак буде облаштований на стику вулиці 15 Квітня-бульвару С.Петлюри за рахунок коштів підприємців міста. Також за кошти підприємців буде облаштовано фонтан та проведено благоустрій території.

Довідка: Симон Петлюра (1879, Полтава - 1926, Париж) - український державний, військовий та політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик. Організатор українських збройних сил. Член Генерального секретаріату Української Центральної Ради на посаді Генерального секретаря з військових справ, Головний отаман військ Української Народної Республіки (УНР), Голова Директорії УНР.

 

У парку Національного відродження розпочали реконструкцію

Середа, 05 липня 2017, 07:18

Цими днями у парку Національного відродження розпочалися ремонтні роботи. Відповідно до проекту, там заплановано відремонтувати дах сцени Cпівочого поля, а також реконструювати центральний фонтан «Олімпіада», облаштувати вуличне освітлення та прилеглі до фонтану доріжки.

«Фонтан «Олімпіада» будувався ще у 80-х роках ХХ століття. З тих пір його не ремонтували, інженерні мережі вийшли з ладу та й сам фонтан є затратним, оскільки під час його включення спостерігається великий розхід води, - пояснює заступник начальника управління ЖКГ Микола Лесів. – Саме тому, відповідно до проектно-кошторисної документації, було прийнято рішення повністю провести заміну інженерних мереж фонтану та облаштувати закриту систему втрати води».

Поруч з фонтаном також капітально відремонтують пішохідні доріжки та облаштують нове вуличне освітлення з енергозберігаючими технологіями.

На відпочинок у Литву поїхали 40 дітей учасників АТО з Тернополя

Вівторок, 04 липня 2017, 11:57

Завдяки співпраці Тернополя та міста Таураге вже другий рік поспіль діти учасників АТО їздять на відпочинок у Литву.

«Цього року заплановано дві поїздки для сорока дітей учасників АТО з Тернополя, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Відгуки дітей, які вже були у Литві, дуже позитивні, тому ми продовжуємо співпрацю. Зі своєї сторони забезпечуємо транспортні та організаційні витрати, а приймаюча сторона у Литві – проживання, харчування та екскурсійну програму».

Зазначимо, що спільно з тернопільськими волонтерами також діти учасників АТО мають можливість поїхати на оздоровлення у Затоку Одеської області. Цього року туди вже було організовано дві поїздки.

 

Реєстрація накладних – зупиняється

Понеділок, 03 липня 2017, 07:55

З 1 липня  повноцінно запрацює електронна система управління ризиками при адмініструванні ПДВ, яка автоматично буде зупиняти реєстрацію ризикових податкових накладних. Про це інформували в Тернопільській ОДПІ.

Критерії оцінки ступеня ризиків затверджено наказом Мінфіну України від 13.06.2017 №567. В інспекції зазначили, що платник податку, у разі отримання квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування в Реєстрі, має право подати на розгляд Комісії ДФС інформацію у вигляді Таблиці даних платника податків за встановленою формою J(F)1312301.

Таблиця надсилається виключно в електронному вигляді, завірена електронними цифровими підписами відповідальних осіб.

Електронні формати Таблиці розміщенні на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність» / Платникам податків про електронну звітність / Інформаційно-аналітичне забезпечення / Реєстр електронних форм податкових документів.

Після обробки та розгляду Комісією ДФС Таблиці платнику протягом п’яти робочих днів направляється друга квитанція, в якій зазначається інформація про результат розгляду (врахування/неврахування інформації).


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


Коли підприємець може не платити єдиний податок?

Понеділок, 03 липня 2017, 07:54

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також, за період хвороби, підтвердженої копією листка (-ів) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Однак, від сплати єдиного внеску за вказаний період підприємець не звільняється.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни тимчасової втрати працездатності з обов’язком доданням копії листка непрацездатності – подається за заявою у довільній формі до податкової інспекції за місцем реєстрації.

Платники міста Тернополя й Тернопільського району подають відповідні документи у Центр обслуговування платників, який знаходиться за адресою: вул. Білецька, 1. Докладніші консультації за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

 

Сторінка 1037 з 1455

«ПочатокПопередня1031103210331034103510361037103810391040НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер