images/stories/logosait_new.jpg

 

У Росії створюють альтернативу "Вікіпедії"

У Росії створюють альтернативу "Вікіпедії"

Понад 50 тис. книг та архівних документів з 27 бібліотек регіонів Росії передано до Президентської бібліотеки РФ для створення регіональної електронної енциклопедії. Про це повідомляє прес-служба Президентської бібліотеки РФ, передає УНН.

"Таким чином, розпочато створення альтернативи Вікіпедії. Аналіз даного ресурсу засвідчив, що він не здатний докладно і достовірно інформувати про російські регіони, життя країни", - йдеться у повідомленні.

Генеральний директор Президентської бібліотеки Олександр Вершинін зазначив, що водночас із наповненням документами щодо російських територій буде вестися робота, пов'язана зі створенням віртуального музею розвитку регіонів.

"В кооперації з РНБ і Російської бібліотечною асоціацією до цього будуть підключені суб'єкти Російської Федерації. Їм запропонують надати для нового ресурсу свої регіональні енциклопедії, яких, за оцінками фахівців, випущено не менше 500. Вони розповідають про розвиток як областей, так і локальних районів, міст і навіть сіл і є цінним джерелом відомостей про життя Росії", - розповів він.

Як повідомляє прес-служба, інтеграція унікальних матеріалів про регіони РФ в єдину електронну енциклопедію дозволить об'єктивно і точно показати країну і її населення, різноманіття державного, національного устрою Росії.

"Розміщені матеріали будуть відкриті для постійного поповнення та оновлення, доступні для користувачів з будь-якої точки доступу в Інтернет. Як очікується, регіональна електронна енциклопедія стане одним з найбільш затребуваних ресурсів Рунета", - додали у прес-службі.

Довідка УНН: Вікіпедія - багатомовного інтернет-проекту зі створення вікі-енциклопедії, яку може редагувати кожний охочий користувач інтернету. Російська Вікіпедія (тобто розділ Вікіпедії російською мовою) займає 8-е місце за кількістю статей серед усіх мовних розділів Вікіпедії (після англійської, шведської, нідерландської, німецької), маючи на сьогоднішній день в своєму складі 1 162785 статей.

Джерело: УНН
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер