images/stories/logosait_new.jpg

 

Цієї суботи українці запалять "свічку пам’яті" за жертвами Голодомору

Цієї суботи українці запалять "свічку пам’яті" за жертвами Голодомору

Найближчої суботи, 22 листопада, у столиці та в усіх обласних центрах України буде організована акція "Запали свічку пам’яті". Вона традиційно відбувається у країні у четверту суботу листопада о 16:00 в найбільших містах України. Про це повідомили УНН у прес-службі Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду.

Як розповіли організатори, вшанування пам’яті жертв Голодомору цього року пройде у столиці 22 листопада о 15:00 біля Національного музею "Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні". Воно завершиться традиційним запаленням свічок та хвилиною мовчання о 16:00.

"Також з нагоди цієї події в Українському домі у середу, 19 листопада, відбудеться прем’єра французького фільму, присвяченого Голодомору 1932-33 рр. А на четвер, 20 листопада за ініціативи Інституту національної пам’яті заплановане відкриття виставки, присвяченої борцям проти сталінської системи, які за свою сміливу антитоталітарнцу позицію і були покарані голодомором. До речі, у 1931-32 роках в Україні було понад 5 тисяч повстанців, які боролися проти сталінізму", - розповіли у прес-службі.

Організатори додали, що цьогорічне відзначення даноїтрагічної дати відрізняється від попередніх тим, що вперше за п’ять років влада і громадськість разом готували заходи з вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Довідка : День вшанування п'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

До 2008 року церемонія відбувалася перед пам'ятним знаком на Михайлівський площі, однак після відкриття Національного меморіалу пам'яті жертв голодоморів в Україні була перенесена туди.

Джерело: УНН
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер