images/stories/logosait_new.jpg

 

У Європарламенті закликали ЄС посилити санкції проти РФ

Члени Комітету Європейського парламенту у закордонних справах закликають ЄС посилити санкції проти Росії.

Такі пропозиції прозвучали сьогодні у Брюсселі під час засідання комітету, на якому обговорювалося погіршення ситуації на сході України, повідомляє УНІАН.

Зокрема, глава делегації ЄП у Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович (ЄНП) зазначив, що засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яке пройде 29 січня, буде можливістю "надіслати сильний сигнал Москві, встановивши обмежувальні заходи, тому що є чіткий зв’язок між військовою наступальною активністю підтримуваних Росією сепаратистів з політикою Москви".

Чарльс Теннок (консерватор) назвав обстріл Маріуполя "терористичною атакою" і "злочином війни".

"ЄС зараз має наслідувати приклад США та збільшити режим санкцій, заборонити доступ до SWIFT – це буде дуже сильним сигналом Москві, що вони більше не можуть мати справу з нашою банківською системою, але це розділить держави-члени", - сказав євродепутат.

Теннок закликав держави-учасниці НАТО та ЄС „робити те, що робить Росія, – постачати українським Збройним силам військове обладнання, щоб вони могли захищати себе від російської агресії".

Яцек Саріуш-Вольський (ЄНП) розкритикував заяви з закликами до Росії використати вплив на підтримуваних нею терористів.

"Це наївно та контрпродуктивно. Це – продовження російської пропаганди, і ми повинні це припинити", - зазначив він.

Крім того, за його словами треба визнати самопроголошені республіки терористичними організаціями.

"Якщо ми вважаємо, що повинно бути введено більше санкцій проти Росії, то РФ думає по-іншому. Я цитую: „Поступово зняти всі санкції за те, щоб не взяли Київ". Вони погрожують взяти Київ, якщо ми не скасуємо навіть вже існуючі санкції. У нас є мораль та політичні зобов’язання перейти від санкцій до бойкоту", - наголосив Пятрас Ауштрявічюс (ліберал).

На думку Ауштрявічюса, якщо Росію не зупинити економічними санкціями, то треба бойкотувати міжнародні спортивні заходи.

"Європейська правда"

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер