images/stories/logosait_new.jpg

 

Акціонери агрохолдингу "Мрія" кажуть, що досягли компромісу з кредиторами

Кредитори погодились на пропозицію власників "Мрії" і об'єднали свої зусилля, щоб підтримати компанію та успішно завершити процес реструктуризації заборгованості.

Про йдеться в повідомленні прес-служби агрохолдингу.

"Акціонери агрохолдингу Мрія позитивно оцінюють заяву кредиторів врятувати компанію від банкрутства. Кредитори погодились на пропозицію власників "Мрії", проявили консолідовану позицію й об’єднали свої зусилля аби підтримати компанію та успішно завершити процес реструктуризації заборгованості", - йдеться в релізі.

В повідомленні також наголошується, що компанія відкидає звинувачення щодо неправомірних дій керівництва.

"Протягом останніх півроку усі зусилля керівництва "Мрії" були спрямовані на збереження цілісності бізнесу та операційної діяльності компанії як основи для подальшого конструктивного діалогу з кредиторами", - зазначає прес-служба.

"Акціонери Мрії вірять в успішність реструктуризації та вітають бажання кредиторів відмовитись від деструктивних дій, спрямованих на дестабілізацію роботи компанії. Будь-який тиск на компанію не сприятиме вирішенню ситуації, а лише погіршить можливість відновлення конструктивного діалогу", - додають в компанії.

В прес-службі також зазначають, що складне фінансове становище компанії зумовлене ситуацією на аграрному ринку в 2014 році.

Зокрема, в повідомленні наводяться такі причини - зниження світових цін на основні сільськогосподарські продукти, зростання витрат у зв'язку девальвацією гривні на ПММ, насіння, добрива, засоби захисту рослин, втрата частини внутрішніх ринків - Крим та Донбас та дефіцит позикових коштів на фінансовому ринку.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group - один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер