images/stories/logosait_new.jpg

 

Греція просить 53,5 мільярда євро та знову обіцяє реформи

Уряд Греції направив пакет пропозицій щодо реформ своїм кредиторам із Єврозони з проханням про виділення 53,5 млрд євро на покриття грецьких боргів у найближчі три роки.

Про це пише "Укрінформ" із посиланням на Reuters.

"Греція попросила допомогу в 53,5 млрд євро (59 млрд доларів) на покриття своїх боргів до 2018 року, а також перегляду прогнозних показників первинного профіциту бюджету у світлі різкого погіршення її економіки та "перепрофілювання" довгострокового боргу країни", - йдеться у повідомленні.

У Єврогрупі підтвердили отримання документів, але відмовилися від коментарів, доки пропозиції Греції не будуть оцінені експертами Європейської комісії, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду.

Як зазначається, новий план майже повністю повторює той, який кредитори пропонували Греції 26 червня. Але тоді Афіни відхилили цю пропозицію і вирішили провести референдум.

У новій програмі Греція висловила готовність реформувати податкову та пенсійну системи, скасувати пільги, ввести обов'язкове ліцензування на окремі види послуг, провести приватизацію окремих об'єктів держмайна та інше.

Як повідомлялося раніше, голова Європейського центрального банку Маріо Драгі висловлював сумніви щодо шансів Греції на порятунок від банкрутства.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер