images/stories/logosait_new.jpg

 

СБУ готова роззброїти "Правий сектор" у Мукачевому

МукачевеПрокуратура Закарпаття попередньо кваліфікувала кримінальні порушення за статтями про терористичний акт і створення злочинної організації

Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ заявили про готовність вжити усіх заходів, щоб роззброїти і затримати учасників перестрілки, що сталася у місті Мукачеве у суботу.

За даними спецслужб, представники руху "Правий сектор", за участі яких сталася стрілянина, наразі забарикадувалися у селі неподалік Мукачевого.

В МВС і СБУ закликають заблокованих скласти зброю, обіцяючи неупереджене розслідування.

"У процесі переговорів заблоковані повідомили, що готові здатися, якщо до них звернеться Дмитро Ярош", - зазначили у спецслужбах.

Тим часом лідер "Правого сектору", народний депутат Дмитро Ярош закликав прибічників "продовжити безстрокові акції" до виконання вимог руху, зокрема, відставки керівництва МВС Закарпатської області та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Сам Дмитро Ярош вранці у неділю вирушив до Мукачевого.

За даними правоохоронних органів, внаслідок перестрілки у Мукачевому в суботу загинув один цивільний, ще четверо поранені. Крім того, поранень зазнали ще шестеро правоохоронців - з них один перебуває у тяжкому стані.

Представники МВС раніше повідомили про стабілізацію ситуації у місті.

"В рамках оборони"

Як повідомили раніше в прокуратурі, близько другої дня в суботу, 11 липня, 20 озброєних людей у камуфляжі з написами "Правий сектор" зустрічалися з місцевими мешканцями "з метою розподілу сфер впливу". При цьому почалася стрілянина.

Прибула міліція, яку також обстріляли з гранатометів, автоматів і кулеметів, кажуть у прокуратурі Закарпаття.

У "Правому секторі" раніше заявили, що двоє їхніх представників загинули і четверо були поранені.

В організації висловили впевненість, що їхні представники у Мукачевому "діяли в рамках необхідної оборони".

nullУ "Правому секторі" підтвердили свою участь в інциденті в Мукачевому та оголосили мобілізацію руху

У заяві, оприлюдненій вранці в неділю на сторінці Дмитра Яроша у Facebook від імені "проводу військово-політичного руху "Правий сектор", також вимагають "арешту винних у трагедії" - Віктора Медведчука та народного депутата Михайла Ланьо.

У "Правому секторі" заявили, що люди депутата за участі міліції "спробували фізично знищити їхніх бійців".

Сам депутат Михайло Ланьо раніше назвав події в Мукачевому провокацією. Він виключив можливість провини командира "Правого сектора" Закарпаття, з яким, за його словами, спілкувався у себе в кабінеті.

"Я хочу сказати, що з мого боку нічого поганого не було", - заявив пан Ланьо в ефірі телеканалу "112-Україна".

У депутатській групі "Воля народу", до якої входить депутат, назвали конфлікт "нападом бандитів під прикриттям патріотичних гасел" і "жорсткою провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації на Закарпатті".

У групі підтвердили візит представників "Правого сектору", але заперечили, що у офіса депутата був із ними конфлікт. "Під час розмови на дворі відбулась провокація - з невідомих причин пролунав постріл і було вбито невідому людину", - йдеться у повідомленні.

nullПредставники "Правого сектору" оголосили безстрокову акцію під адміністрацією президента у Києві - до виконання вимог руху

Безстрокова акція

Прибічники "Правого сектору" влаштували акції протесту одразу в кількох містах України у зв'язку із подіями в Мукачевому.

Мітинги пройшли у Полтаві, Херсоні, Тернополі, Дніпропетровську, Харкові та Львові.

У Дніпропетровську більше 50 прибічників організації пікетували будівлю обласного управління МВС.

У Львові біля входу до облдержадміністрації з'явилися намети, а на трасі, що веде до Мукачевого, встановлені блокпости, щоб не дати можливості пройти військовій техніці.

Акція протесту тривала і біля адміністрації президента у Києві, прибічники "Правого сектору" оголосили її безстроковою.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер