images/stories/logosait_new.jpg

 

"Аерофлот" винен України 250 мільйонів гривень за польоти до Криму

За підсумками 2014 року російська авіакомпанія "Аерофлот" зобов'язана виплатити Україні 250 млн гривень за незаконні польоти до окупованого Криму.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов.

"Як всім відомо, Державна авіаційна служба протягом 2014-2015 року накладала адміністративні штрафи на "Аерофлот" і інші російські авіакомпанії за незаконні польоти до Криму", - написав Пєтухов.

За його словами, за кожний переліт накладався штраф у розмірі 136 тисяч гривень.

"В цілому, за підсумками 2014 року, один тільки "Аерофлот" був зобов'язаний виплатити Україні понад 250 мільйонів гривень", - заявив заступник міністра юстиції.

"Протягом року російська авіакомпанія оскаржувала рішення Державіаслужби в судах України, намагаючись зупинити виконавче провадження. ДАС незмінно вигравала судові процеси за всіма постановами щодо накладення штрафів, а було їх, на секундочку, близько двох тисяч штук", - сказав Пєтухов.

Він також зазначив, що кілька з них нещодавно "загорнув" через процесуальні моменти ВАСУ, але суті це не змінює.

"Тисячі штрафів за польоти в Крим і зобов'язання виплатити десятки мільйонів доларів - не найприємніша новина для акціонерів компанії. До того ж ця сума зростає щодня майже на мільйон гривень", - підсумував заступник міністра юстиції України.

Як відомо, Україна ввела санкції проти 25 російських авіакомпаній, у тому числі "Аерофлот", "Трансаеро" і S7 через їхні польоти в окупований Крим.

У відповідь на це РФ заборонила п'яти українським компаніям, яким заборонені польоти до/з РФ, але список може бути розширений, "якщо Україна буде вводити подальші обмеження щодо російських авіакомпаній".

Економічна правда

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер