images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Українцям в окупації брешуть, що на заході країни вже ходять польські злоті

Середа, 10 серпня 2022, 13:45

Окупанти намагаються переконати мешканців окупованих територій в тому, що "Україну вже поділили" і що на території західних областей ввели в обіг польські злоті.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони у Telegram

Деталі: Повідомляється, що окупаційна влада проводить пропагандистську кампанію на окупованих територіях, спрямовану на зневіру мешканців в українській владі та можливості звільнення.

Керівництво великих підприємств Мелітополя отримало вказівку проводити збори та бесіди з персоналом, на яких доводити наступну інформацію:

"Україну вже поділили. На території західних областей ввели в обіг польські злоті, в більшості магазинів подвійні цінники. Від Росії немає куди тікати. Україна не та, якою була".

ЄВГЕН КІЗІЛОВ

 

Вибухи в Криму: у Новофедорівці ввели режим надзвичайної ситуації

Середа, 10 серпня 2022, 11:10

СКРИНШОТ

Ставленик Росії в окупованому Криму Сергій Аксьонов заявив, що після вибухів у Новофедорівці запроваджено режим надзвичайної ситуації муніципального масштабу.

Джерело: російський "Интерфакс"

Пряма мова Аксьонова: "Визнано НС муніципального масштабу. Кількість мешканців, які розміщені у пунктах тимчасового розміщення – 252 особи".

Деталі: Він також повідомив, що власники пошкодженого житла отримають компенсацію від 10 до 100 тисяч рублів, в залежності від руйнувань.

Розбір завалів повинен зайняти не більше десяти днів, а розпочнеться він після оцінки збитків.

Передісторія:

З Херсону почали вивозити родини військових Росії – ОДА

Середа, 10 серпня 2022, 11:06

ХЕРСОН, ФОТО З ФЕЙСБУК-СТОРІНКИ МЕРІЇ ХЕРСОНА

З окупованого Херсону почали вивозити родини російських військових після чергового удару ЗСУ по Антонівському мосту.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація в Facebook

Дослівно: "Внаслідок нещодавніх ударів ЗСУ по Антонівському та Каховському мостах в окупантів почалася паніка. Почався масовий вивіз родин військових РФ, які жили у Херсоні".

Деталі: В ОДА додали, що на Херсонщині окупанти публічно обговорюють проведення "референдуму" та залякують місцевих мешканців "проблемами" у разі його ігнорування.

Крім того, для збору особистих даних людей вони збільшили кількість пунктів видачі "грошової допомоги".

Передісторія: Збройні сили України 8 серпня завдали удару по Антонівському і Каховському мостах в Херсонській області.

 

Правоохоронці вилучили з посилки заборонені речовини

Середа, 10 серпня 2022, 10:59

Спробу передати наркотики засудженому задокументували поліцейські Чорткiвського районного відділу поліції . Наркотики знайшли у продуктах, які намагалися передати до установи виконання покарань.

Про протиправне поліцейським повідомив черговий УВП №26 міста Чорткова. Під час огляду посилки, яка надійшла поштою одному ув’язнених, в цукрі виявили пакетики з білою порошкоподібною речовиною, схожою на наркотичну.

Слідчо-оперативна група задокументувала факт злочину та вилучила речові докази. Їх  скеровано експерту для дослідження.

За фактом незаконного пересилання наркотичних засобів, відкрито кримінальне провадження згідно частини 2 статті 307 ККУ.

Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські Тернопільщини застерігають громадян від шахрайств, пов’язаних із виплатами матеріальної допомоги

Середа, 10 серпня 2022, 10:57

Шахраї створють пости у соцмережах, або  розсилають повідомлення, у яких йдеться про виплату матеріальної допомоги пенсіонерам та вимушеним переселенцям.  Люди, бажаючи отримати компенсації, втрачають кошти з власних рахунків.

У таку аферу потрапила мешканка Зборівщини Жінка в мережі побачила посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. Виконала всі вказівки, ввела персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей. Як результат – втратила увесь залишок з картки. Вісім тисяч гривень заробив невідомий зловмисник.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські закликають громадян бути пильними та радить отримувати інформацію, особливо щодо фінансових виплат, слід лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту – один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Також слід пам’ятати, що не варто переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

Якщо ж фінансову інформацію розголошено, слід негайно звернутися до банку й заблокувати картку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 608 з 1451

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер