images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Пам'ятник наймолодшому воїну Славкові Луцишину в Тернополі відкриють 29 серпня

Вівторок, 25 серпня 2015, 10:00

Пам'ятник семирічному Славкові Луцишину встановили на масиві «Дружбі» у парку «Топільче». Офіційне відкриття відбудеться 29 серпня. Виготовленням монументу займався тернопільський скульптор Дмитро Пилип'юк.

Славко Луцишин воював протягом 1915-1918 років, в бою під Озерною його було поранено. Хлопця досі вважають наймолодшим воїном світової війни зі всіх народів, котрі брали участь в бойових діях.

«Пам'ятник ставиться в часи, коли повертаються воїни з АТО, відкриваються нові меморіальні дошки в пам'ять про Героїв. Тому слід нагадати тернополянам, що є наша тернопільська історія, яка пов'язана з цим хлопцем. Він у 7 років став воїном австро-угорської армії і пройшов майже 5 років війни. Тому встановлення такого пам'ятника має ще й елемент патріотичного впливу», - розповів заступник міського голови Олександр Смик.

 

Про всі свої доходи можна буде дізнатися по Інтернету

Понеділок, 24 серпня 2015, 11:47

З 25 серпня 2015 року Державна фіскальна служба України запроваджує у тестовому режимі новий електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису». З 1 вересня 2015 року сервіс буде запущено у штатному режимі.

Фізична особа – платник податків для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо сум своїх отриманих доходів та утриманих податків матиме можливість сформувати запит в електронному вигляді. Сформований запит підписується електронним цифровим підписом та відправляється на електронну адресу «Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС».

За результатами обробки запиту на електронну адресу платника надходить відповідь, що містить відомості про суми доходів.

Детальніше з інформацією щодо роботи сервісу можна ознайомитися за посиланням http://sfs.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/.


Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

У День Державного Прапора тисячі тернополян вшанували пам'ять захисників України хвилиною мовчання

Неділя, 23 серпня 2015, 11:30

У День Державного Прапора України на театральному майдані Тернополя відбулася урочиста церемонія освячення та підняття синьо-жовтого знамена. Почесне право підняти Національний стяг було надано військовослужбовцям, родинам загиблих Героїв АТО.

Священнослужителі традиційних християнських церков відправили Службу Божу за мир, спокій, цілісність, соборність України та за здоров'я її воїнів, а тисячі тернополян хвилиною мовчання вшанували пам'ять захисників України. Участь в церемонії взяли секретар міської ради Ігор Турський та заступник міського голови Олександр Смик.

Від імені міського голови Тернополя Сергія Надала, який зараз перебуває на Сході України в зоні проведення АТО, до присутніх на урочистостях звернвуся заступник очільника міста Олександр Смик.

«В першу чергу я хочу передати вітання з нагоди Дня Державного Прапора України від імені міського голови Тернополя Сергія Надала, який зараз, як і належить очільнику міста, перебуває на Сході України, вітає бійців зі святами та передає допомогу тернополянам, які несуть службу в зоні проведення АТО, - зауважив Олександр Смик. – З цього дня у Тернополі і по всій Україні починаються урочистості з відзначення річниці Незалежності. Сьогодні ми, усі українці всього світу з особливою гордістю і повагою піднімаємо прапор. Сьогодні він переповнює емоціями кожне українське серце. Бо ціна його висока. Бо Свобода і Незалежність, які символізує прапор, стали для всіх нас особливо дорогими. За них заплачено дорогу ціну не лише мільйонів наших попередників, а і нашого покоління».

Заступник міського голови додав, що уже третій рік поспіль на День прапора тернополяни збирають біля меморіалу Незалежності, який волею громади з ініціативи депутатів першого демократичного скликання був встановлений у 2012 році на театральному майдані Тернополя.

«Цей пам'ятник є символом у камені і металі, який свідчитиме нашим послідовникам про наші мрії і надії про сильну, заможну і горду країну. У ньому — визнання вкладу багатьох поколінь тернополян в українську справу, - зазначив Олександр Смик. – Сьогодні ми всіма думками і в молитвах з нашими тернополянами, учасниками війни на Сході. Дай їм, Боже, живими і здоровими повернутись до своїх родин, у рідне місто. Дай нам всім перемоги і миру! Слава Україні!». 








 

СОЦІАЛЬНА АДАПТАЦІЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Субота, 22 серпня 2015, 04:49

У центрі підтримки підприємницьких ініціатив, що діє при Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості, відбулася презентація проекту «Соціальна адаптація тимчасово переміщених осіб у м. Тернопіль». Проект репрезентували представники Фонду розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» Василь Холуйко, Олег Сабадаш та фінансовий координатор програми, працівник Тернопільської міської ради Леся Навроцька.

«Основна ціль проекту, – наголостив Василь Холуйко, – створити умови для соціально-економічної адаптації внутрішньо-переміщених осіб на ринку праці шляхом проведення тренінгів із самозайнятості, професійного навчання та гарантованого супроводу у рамках дії програми з виплатою коштів для започаткування підприємництва. Основний критерій підтримки бізнес ідей – їх життєздатність».

Учасників заходу було поінформовано про те, що у вересні відбудеться навчальний семінар для переселенців за напрямком «Самозайнятість». Зокрема, група складатиметься із 24 осіб, але тільки семеро із них зможуть отримати кошти на розвиток власного бізнесу. Завершальний етап – це відбір бізнес-планів, який після рішення конкурсної комісії заплановано на листопад цього року.

Також передбачено у Тернополі відкриття конвернінг центру (віртуальний офіс) для внутрішньо переміщених осіб, у якому одночасно зможуть працювати до 50 осіб.

Учасниця презентації, переселенка Ксенія зауважила, що згаданий проект дуже цікавий та актуальний, дає можливість саморозвитку, професійної самореалізації, вселяє у людей впевненість у завтрашньому дні.

 

Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Вокальна студія «Шанс» стала переможцем тернопільського проекту «ТаланТер»

Субота, 22 серпня 2015, 04:43

13 серпня в Українському домі «Перемога» відбувся останній концерт цього літа у рамках мистецького проекту «ТаланТер». На сцені для тернополян виступали солісти та колективи міста, які є неодноразовими переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів: Ірина Хлистун, студенти ТНЕУ Софія та Надія Стельмах, Мар’яна Харкевич, солісти зразкового театру пісні «Мікс» Діана Бобринець, Світлана Гайда, тріо «Пшеничне перевесло», солісти народної вокальної студії «Шанс» Олеся Мала, Юлія Деркач.

За правилами проведення проекту «ТаланТер» глядачі, шляхом голосування, обрали найкращий колектив, що візьме участь у концерті з нагоди святкування Дня Незалежності України та Дня міста. Переможцем стала народна вокальна студія «Шанс» (керівник Олег Крамар).

 

Сторінка 1320 з 1451

«ПочатокПопередня1311131213131314131513161317131813191320НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер