images/stories/logosait_new.jpg

 

Здоров'я


Інститут раку уклав договір з НСЗУ: які послуги будуть безоплатні для онкопацієнтів

Понеділок, 23 січня 2023, 12:52

Національний інститут раку уклав договір із Національною службою здоров’я України.

Відтепер пацієнти НІР зможуть безоплатно отримувати медичні послуги за різними пакетами, повідомляє Інститут.

За Програмою медичних гарантій, НІР та НСЗУ підписали договір на 16 пакетів загальною сумою майже 441 млн грн.

Договір з НСЗУ дасть можливість зменшити фінансове навантаження на онкопацієнтів.

"Це відкриває інституту нові можливості для розвитку. Лікарі отримують гідну оплату праці, пацієнти – якісні послуги, сервіс та піклування.

Вже плануємо перші надходження від НСЗУ направити на закупівлю лабораторних реактивів та реагентів, а саме – контрастних речовин, що зменшить тягар на хворих", – зазначила директорка Національного інституту раку Олена Єфіменко.

Які послуги будуть безкоштовними для пацієнтів Національного інституту раку

Фото: ArturVerkhovetskiy/Depositphotos

Пакети з раннього виявлення онкозахворювань (мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія, бронхоскопія);

хіміотерапевтичне лікування;

радіологічне лікування;

діагностика, лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями;

стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям;

мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям;

хірургічні операції в стаціонарних умовах;

хірургічні операції в умовах стаціонару одного дня;

медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах;

стаціонарна допомога без проведення хірургічних операцій.

Як безоплатно отримати допомогу в Інституті раку

 

Фото: НІР

Українці можуть отримувати медичну допомогу в будь-якому медзакладі країни, який має договір з НСЗУ.

Тобто будь хто, хто обрав своєю лікарнею НІР, незалежно від місця реєстрації можуть приїздити для безоплатної допомоги за пакетами. Це може бути як первинний, так і вторинний візит.

  • Пацієнти з підтвердженим діагнозом в іншому медзакладі також можуть отримати іншу думку лікаря-спеціаліста. Щоб пройти діагностику в НІР, потрібно звернутись за направленням до лікаря.
  • Для того, щоб безоплатно отримати послугу в НІР за обраним пакетом, у пацієнта має бути електронне направлення від сімейного лікаря, або лікаря онколога з регіональних онкоцентрів (під час воєнного стану дозволяється паперове направлення з печаткою закладу, що містить ЄДРПОУ).
  • Маючи електронне направлення пацієнт може телефоном записатися до лікаря-консультанта через кол-центр інституту за номером: 044 293 21 50. Або звернутися відразу в реєстратуру поліклініки на першому поверсі.

Реєстратура працює з 8:00 до 15:00 під час воєнного стану.

Консультативний прийом лікарів проходить з 08:00 до 14:36 під час війни.

НІР нагадує, що у клініці інституту пацієнти можуть зробити понад 40 видів досліджень: гематологічні, загальноклінічні, цитологічні тощо.

Також у клініці проводять ендоскопічні дослідження онкологічної патології на ранніх стадіях, для перевіреної та точної діагностики передракових станів шлунково-кишкового тракту та дихальних шляхів.

"Лабораторні дослідження призначаються не тільки для встановлення та підтвердження діагнозу, диференціальної діагностики захворювань, а і під час лікування, для оцінки ефективності та корегування терапії", – додають у медзакладі.

Нагадаємо, раніше Національний інститут раку був єдиним закладом серед всіх онкоцентрів країни, де не працювала Програма медичних гарантій.

Тепер після реорганізації у закладі будуть зміни. Що означає договір з НСЗУ та реорганізація НІР для лікарів і пацієнтів, пояснював головний лікар Андрій Безносенко.

Також у Медзакупівлях назвали час, коли ліки від раку з'являться в аптеках.

Олена Барсукова

 

Шоколадний масаж

Вівторок, 10 січня 2023, 14:22

Отож шоколадний вид масажу - це один із особливих видів масажу, який виконується на основі натурального шоколаду.Компонент кофеїну, який входить до складу шоколаду сприяє поліпшенню обмінних процесів в шкірі, живить її, робить ніжною та гладкою.Багато спеціалістів вважають, що саме шоколадний масаж- це найприємніша масажна процедура. + шоколадного масажу:Усунення розтяжок та целюліту, нормалізація циркуляції крові, поліпшення настрою, м якість та гладкість шкіри, омолодження організму.
Протипоказання шоколадного масажу: Надмірна чутливість, захворювання шкіри, варикоз, запальні процеси шкіри, період вагітності, менструація, добро та злоякісні пухлини.
Шоколадний масаж- це відмінний засіб для боротьби із депресією та поганим самопочуттям. Хочете, щоб Ваше тіло "окуталося" в шоколаді, тоді ласкаво просимо в студію масажу body line,де майстер у затишному комфортному кабінеті нанесе на шкіру спеціальну шоколадну масу і своїми вмілими ручками буде корегувати цю шоколадну масу по Вашому тілі.
Неймовірне задоволення,неймовірний кайф- і все це від ШОКОЛАДНОГО МАСАЖУ! Хочеш потрапити у шоколадний рай-приходь до нас на шоколадний вид масажу.

З турботою про Вас – Ваш “Body Line”.

У Румунії - перший випадок зараження новим штамом коронавірусу "Кракен"

Вівторок, 10 січня 2023, 14:17

У Румунії підтвердили перший випадок зараження новим штамом коронавірусу "Кракен".

Про це повідомляє digi24.ro, пише "Європейська правда".

За даними видання, новий штам вірусу виявили у дитини. Захворювання проходить у легкій формі.

Новий варіант має офіційну назву XBB.1.5 і є результатом комбінації двох фрагментів варіанту. Названий "Кракен", цей штам поширюється швидше, ніж будь-який із відомих досі варіантів Omicron.

Випадки захворювання зареєстровані в 29 країнах, 13 з яких розташовані в Європі.

"Кракен" уперше виявили 22 жовтня 2022 року у США. За оцінкою Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC), він став "найбільш трансмісивним підваріантом" і поширюється дуже агресивно - оскільки кількість випадків зараження "подвоюється кожні дев'ять днів".

ECDC попереджає, що підвищені темпи поширення нового підтипу коронавірусу, ймовірно, зумовлені здатністю "Кракена" ухилятися від захисту імунної системи, і на нього можуть не реагувати антитіла більшості створених вакцин.

Досі домінуючим у світі був штам коронавірусу "омікрон", який уперше виявили на початку листопада 2021 року.

Нагадаємо, Європейський Союз рекомендував державам-членам ЄС запровадити тести на коронавірус для пасажирів, які подорожують з Китаю.

 

У ВООЗ занепокоєні зростанням випадків нового підвиду COVID-штаму Omicron: що про нього відомо

Четвер, 05 січня 2023, 16:08

Підвид штаму COVID-19 Omicron XBB.1.5 може викликати нову хвилю випадків захворювання.

Про це заявила представниця Всесвітньої організації охорони здоров’я Марія Ван Керхов, повідомляє Politico.

Omicron XBB.1.5 виявили у 29 країнах, але він може циркулювати в багатьох інших. У США кількість захворювань на новий підвид зросла за декілька тижнів.

"Ми стурбовані перевагою у зростанні цього штаму, зокрема в деяких країнах Європи та північно-східній частині Сполучених Штатів, де XBB.1.5 швидко замінив інші циркулюючі підваріанти", – каже Марія Ван Керкхов, технічний спеціаліст ВООЗ щодо COVID-19.

Фото:spotmatikphoto/Depositphotos

Утім, у ВООЗ не впевнені у тому, що поширення штаму призведе до збільшення кількості госпіталізацій та смертей. У відомстві ще не знають, чи є XBB.1.5 більш серйозним, ніж інші циркулюючі підваріанти.

Наразі США набагато менше страждає від СOVID-19, ніж рік тому. Рівень смертності у минулому році був приблизно в 7 разів вищим, а кількість госпіталізацій — майже в 3.

Однак кількість госпіталізацій у регіонах США, де XBB.1.5 швидко поширюється, зростає і становить приблизно 40% від рівня минулого року.

Ван Керкхове каже, що збільшення кількості госпіталізацій на північному сході поки що не можна пояснити XBB.1.5, оскільки причинами можуть бути інші респіраторні захворювання, зокрема грип.

ВООЗ працює над аналізом тяжкості нового штаму, який вона опублікує найближчими днями.

Підваріант XBB.1.5 COVID-19: що відомо

За оцінками Центрів контролю і профілактики захворювань США (CDC), штам XBB.1.5 виявили у 40,5% підтверджених випадків COVID-19  у США за останній тиждень 2022-го року.

"Ми прогнозуємо, що це буде домінуючий варіант у північно-східному регіоні країни та що він буде збільшуватися в усіх регіонах", – каже доктор Барбара Махон, директор CDC.

Експерти почали дедалі більше непокоїтися через варіанти XBB.1.5 і XBB, після того, як вони з’явилися в багатьох азіатських країнах, повідомляє Reuters.

Вони стрімко поширюються, оскільки зараз у Китаї спостерігається величезний сплеск випадків.

XBB.1.5 відрізняється від варіанту XBB, оскільки він може краще прикріплюватися до клітин, повідомляє CNBC.

"Вірус повинен міцно зв’язуватися з клітинами, щоб бути більш ефективним для проникнення, і це може допомогти вірусу бути трохи ефективнішим при зараженні людей", – говорить Ендрю Пекош, вірусолог з Університету Джона Хопкінса.

Джон Мур, професор мікробіології та імунології Медичного коледжу Вейла Корнелла в Нью-Йорку очікує, що пік випадків припаде на середину січня 2023-го року.

Наразі незрозуміло, чи є специфічні симптоми, пов’язані з новим варіантом.

Утім, вчені заявили, що варіант XBB.1.5 має мутації, які можуть дозволити вірусу не реагувати на бустерні дози COVID-вакцин і викликати більше проривних інфекцій

Яна Осадча

Як ефективно долати стрес: поради від поліцейських психологів

Вівторок, 03 січня 2023, 13:20

Майже 11 місяців від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну супроводжуються дуже інтенсивним і тривалим стресом для українців. Варто пам’ятати, що стрес негативно позначається не лише на ментальному, але й на фізичному здоров’ї.

Довготривале відключення електроенергії тривога, стресові ситуації, зміна звичного режиму і способу проведення Різдвяних свят, безумовно негативно можуть впливати на емоційний і психологічний стан людини.

Керівник служби психологічного забезпечення Головного управління Нацполіції Тернопільщини Михайло Козюк пропонує ряд рекомендацій, як зберегти внутрішню рівновагу та спокій. Поліцейський психолог наводить прості і водночас дієві способи самодопомоги, які забезпечать вам душевний спокій. Їх може використовувати кожен, як спосіб психологічної самодопомоги.

Коли емоції переповнюють і ви почуваєтесь розгублено, відчуваєте сильну тривогу - на допомогу прийдуть техніки заземлення. Для цього назвіть, відчуйте чи опишіть словами:

  • 5 речей, які бачите навколо;
  • 4 речі, які відчуваєте на дотик (ноги на підлозі, одяг на тілі, тепло сонячних променів на шкірі);
  • 3 речі, які чуєте (цокання годинника, шум на вулиці);
  • 2 речі, які відчуваєте на запах;
  • 1 річ, яку можна скуштувати.

Михайло Козюк наголошує: передусім потрібно подбати  про себе, підтримати близьких людей і бути  готовими до будь-яких викликів війни. Тож, корисно буде поповнити свою психологічну аптечку умовними «шаблонами» поведінки в разі настання несприятливих умов проживання.

Нагадаємо, консультативні заходи підтримки поліцейських громадян відбуваються у рамках реалізації «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, за підтримки ВООЗ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 45 з 70

«ПочатокПопередня41424344454647484950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер