images/stories/logosait_new.jpg

 

Здоров'я


У "Дії" оновили COVID-сертифікати: що змінилося

Середа, 14 грудня 2022, 13:39

Міністерство цифрової трансформації оновило COVID-сертифікати в застосунку "Дія".

Тепер у "Дії" можна згенерувати оновлений документ про 4-ту дозу вакцини.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб згенерувати сертифікат, зайдіть у застосунок, натисніть "Послуги", виберіть "COVID-сертифікати" та клікніть "Отримати".

 

Фото: Мінцифра

"Через кілька хвилин сертифікат зʼявиться серед ваших документів. Скористатися ним можна як в Україні, так і за кордоном", – каже очільник Мінцифри.

Раніше у МОЗ пояснили, з якими змінами відображаються COVID-сертифікати у "Дії".

Олена Барсукова

 

Масаж для вагітних та розціджування молока.

Понеділок, 12 грудня 2022, 14:07

Коли жінка має такий прекрасний стан, як вагітність то в такий період важливо подбати не тільки про здоров'я майбутнього малюка, але і про своє самопочуття, адже протягом всіх місяців виношування дитини майбутня мама відчуває колосальне навантаження на організм, як  фізичне, так і психологічне. Це можуть бути болі в спині, тяжкість у ногах та їх набряклість.

Одним із способів розслаблення і відновлення душевної рівноваги, позбавлення фізичних болей є масаж. У студії масажу та косметології “Body Line” можуть запропонувати спеціальний масаж для вагітних, масаж шиї і плечей, рефлекторний масаж стоп. Але перш ніж балувати себе таким видом масажу, необхідно обов’язково проконсультуватися зі своїм гінекологом.

Отож, поговоримо детальніше про особливості масажу під час вагітності: у період вагітності дозволяється лише ручний масаж, ніяких електроприладів,  головне для жінки в цей період - відчувати ніжні дотики теплих рук, що важливо для повноцінного психологічного розслаблення та зняття фізичних болей та набряків. За працями науковців основним показанням до проведення масажу є набряклість, що являється наслідком затримки рідини в організмі через вироблення гормону прогестерону. Також відбувається збільшення навантаження на опорно-руховий апарат, що обумовлено вагою малюка, набраними кілограмами мами, збільшенням грудей. І саме регулярні сеанси масажу допоможуть впоратися з усіма перерахованими вище проблемами, а також поліпшать загальний психологічний стан майбутньої мами.

Потрібно пам’ятати, що масаж під час вагітності – це не просто приємні моменти, а справжній порятунок, особливо при значному наборі ваги та проблемах з опорно-руховим апаратом. Масаж у студії масажу “Body Line”– це можливість отримати максимальний терапевтичний та заспокійливий ефект для Вас майбутні мами, що в свою чергу:

  • покращує кровообіг в окремих зонах або по всьому тілу;

  • знімає  напругу з хребта та суглобів;

  • попереджує появу розтяжок;

  • розслаблює ментально та фізично;

  • знімає набряки з ніг, рук та інших ділянок;

  • попереджує появу варикозного розширення вен;

  • полегшує майбутні пологи.

 

Але ще варто зазначити, коли саме можна робити масаж вагітній жінці?

Всі триместри мають свої характерні особливості. Наприклад, в перші тижні вагітності організм майбутньої мами дуже вразливий, тому масаж в цей період може бути небезпечний, тому краще його взагалі виключити. А ось починаючи з дев'ятого тижня масаж проводити не тільки можна, а й треба! Масаж в третьому триместрі корисний для підготовки до пологів, а в деяких випадках - і для їх стимуляції. Звичайно ж, процедуру повинен проводити виключно фахівець. Тільки в цьому випадку масаж в період виношування малюка буде не тільки корисний, але і принесе майбутній мамі масу позитивних емоцій і повне розслаблення.

 

Також сьогодні поговоримо і про процес розціджування молока -  це зціджування молочних залоз під час припливу грудного молока. Зокрема, ручне зціджування – це, мабуть, найдешевший та найзручніший спосіб. Для зціджування цим методом, купувати нічого не доведеться, хіба що контейнер для зціджування. Величезною перевагою такого способу зціджування є можливість його використання у будь-який час. Крім того, ручне зціджування може бути точковим, тобто Ваш спеціаліст масажу  може впливати на ті молочні частини Вашого тіла, які особливо потребують спорожнення. Щодо виробітку нового грудного молока, то цей процес відбувається  протягом всіх 24-х годин на добу. Раніше вважали, що це відбувається лише під час стимуляції грудей. Насправді, молоко просто краще виділяється під час прикладання малюка чи зціджування. Протягом доби швидкість вироблення молока не є постійною та визначається станом наповненості грудей. Чим щільніші груди, тим нижча швидкість вироблення молока, і навпаки, чим більш спустошеними є груди, тим більше у них виробляється молока, та тим краще воно виділяється. З цього для нас випливає, що вироблення грудного молока прямо залежить від частоти та ефективності спустошення грудей. М’які та спорожнілі груди є гарантією збільшення синтезу грудного молока, а от нечасті спорожнення та щільні груди – гарантія зниження його синтезу. Чим частіше Вам  будуть зціджувати груди, тим більше молока прибуватиме, при цьому, ідеальних інтервалів для кожної мами не існує. Лише пам’ятайте, що в цій справі, як і в будь-якій іншій, важливою є регулярність!

Отож, якщо прекрасний і найвідповідальніший період Вашого життя – вагітність пройшов і тепер Ви стикнулися із проблемо зцідження молока то звертайте увагу на спеціалістів студії масажу “Body Line”, які вміло та професійно підійдуть до виконання цієї справи. За всіма деталями набирайте адміністраційні номери студії: 067-493-91-04, 098-990-06-00.

Поміняли місцями артерії: у Львові кардіохірурги врятували новонародженого хлопчика з критичною вадою серця. ФОТО

П'ятниця, 09 грудня 2022, 11:12

У Львові лікарі врятували новонародженого хлопчика з критичною вадою серця.

Операцію Михайлику провели дитячі кардіохірурги лікарні Святого Миколая на другий день життя, розповідають у Першому медичному об'єднанні Львова.

Одразу після народження лікарі діагностували у нього транспозицію магістральних артерій.

"Дві головні артерії, що відходять від серця хлопчика, були змінені місцями: від правого шлуночка відходила аорта, а від лівого – легенева артерія. Та все мало би бути навпаки", – пояснюють у медзакладі.

Новонародженому Михайлику зробили операцію на серці на другий день життя

За словами медиків, в Україні щороку народжується близько 80-100 дітей з такою вадою серця. Вроджене захворювання супроводжується ціанозом – синюшністю шкіри. Причиною є важке порушення кровообігу, коли кисень не надходить до органів дитини у необхідній кількості.

На другий день після народження реанімаційна бригада медиків перевезли Михайлика до дитячої лікарні Святого Миколая у Львові. Діяли швидко, адже операцію на серці потрібно було виконати у перші дні життя дитини, аби її врятувати.

На фото : львівські кардіохірурги під час проведення операції на серці немовляті

У львівському медзакладі кардіохірурги невідкладно провели радикальну корекцію – поміняли місцями основні артерії, повернувши їх у правильне положення. Після цього спеціалісти пересадили коронарні, маленькі артерії, що живлять серцевий м'яз.

Операція на серці тривала чотири години і пройшла успішно. Уже на 10-й день після втручання малюка виписали. За словами медиків, зараз з хлопчиком усе добре.

Лікарі наголошують, що діти, які народжуються з діагнозом "транспозиція магістральних судин", швидко впадають у критичний стан, тому, за статистикою, без операції близько 30% немовлят помирають протягом першого тижня життя. А решта 70% – протягом наступних шести місяців.

Усі фото: Перше медоб'єднання Львова

"Тому дякуємо команді дитячих кардіохірургів, зокрема завідувачу відділення Олександру Ячніку, хірургам Андрію Пилипцю, Дмитру Грицаку, анестезіологічній команді, Сергію Шишу та Михайлу Микитину, кардіологам Христині Качур, Ользі Пастернак за порятунок ще одного маленького пацієнта. Бажаємо їм сил і здоров’я!" – наголошують у Першому медичному об'єднанні Львова.

Нагадаємо, у львівському Національному реабілітаційному центрі "Незламні" врятували 12-річного хлопчика з Бахмута, який отримав інфаркт мозку через удар російською ракетою.

Діана Кречетова

 

Курси масажу у школі-студії масажу та косметології “Body line”.

Вівторок, 06 грудня 2022, 12:12

Школа-студія масажу "Body Line" – це школа масажу Оксани Петришин, яка практикує вже більше 20-ти років, за цей період було випущено більше тисячі випускників та професіоналів своєї справи. Самец я школа в 10-тці кращих масажних шкіл України.

Школа-студія масажу "Body Line" проводить навчання по 3-ох напрямках:

" Профі-масажист " (10різновидів масажу + Spa процедури);

" Естет-масажист  (5різновидів масажу + Spa процедури);

" Дитячий масажист (Програма Кіндер+);

Тривалість навчання - 1 місяць, Вартість - 12тис.грн

Після закінчення навчання видається Сертифікат із 4 мокрими печатками. Найкращих учнів, працевлаштовуємо у себе.

Також є навчання по-обличчю:

" Глибокотканний масляний масаж обличчя ";

" Професійний масаж обличчя ";

" Масаж обличчя медовий мішечками";

" Гуаша масаж обличчя ".

Вартість 1 напрямку 4 тис.грн. Тривалість - 3уроки по 2год.

Тому, якщо бажаєте здобути нову професію – масажиста, зверніться до професіоналів своєї справи, а студія "Body Line" буде в цьому Вам допомогою.

Вперше за 30 років: американські вчені винайшли новий препарат від хвороби Альцгеймера

Четвер, 01 грудня 2022, 13:38

Вперше за 30 років досліджень хвороби Альцгеймера вчені винайшли метод лікування, який може уповільнити прогресування недуги на 27% протягом 18 місяців у порівнянні з плацебо.

Успіх дослідження відкриває надію на майбутні методи лікування, повідомляє Reuters.

Американські вчені та керівники фармацевтичних компаній дали поштовх для клінічних випробувань змішаних методів лікування, націлених на два характерні білки, пов’язані з хворобою.

Дослідження показали, що такі ліки від Альцгеймера, а саме комбінований препарат "Леканамаб", уповільнює зниження когнітивних функцій, однак його побічні ефекти ще викликають занепокоєння.

Фото: lightsource/Depositphotos

Як повідомляє ВВС, взагалі у дослідженні взяли участь 1 795 добровольців з ранньою стадією хвороби Альцгеймера. Препарат вводили пацієнтам кожні два тижні.

Наразі було зареєстровано два випадки смерті серед пацієнтів, які отримували "Леканемаб" у поєднанні з ліками для запобігання або видалення тромбів. Утім, аналітики галузі не очікують, що це завадить схваленню препарату регуляторними органами США.

Очікується, що до початку січня 2023 року американський регулятор ухвалить рішення за заявкою виробників на пришвидшене схвалення препарата. Тоді компанії зможуть подати заявку на реєстрацію, що допоможе додати терапію у страховку.

Нагадаємо, австралійські вчені виявили бактерію, яка може пересуватись через нюховий нерв у носі та потрапляти в мозок, де вона створює маркери, які є ознакою хвороби Альцгеймера.

Яна Осадчажурналіст

 

Сторінка 47 з 70

«ПочатокПопередня41424344454647484950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер