images/stories/logosait_new.jpg

 

Здоров'я


Косметологія та масажі обличчя, як спосіб догляду за обличчям. "Body Line" інформує.

Понеділок, 28 листопада 2022, 13:50

Отож, із самого початку почнемо говорити про таку сферу, як косметологія, зокрема науковці визначють, що косметологія із грецької перекладається, як: (“косметікос” – краса, а “логія”  - вчення), отож -  це наука про естетичні проблеми організму людини, їхню етіологію, прояви та методи корекції, також  про  збір методик, направлених на корекцію естетичних проблем зовнішності людини.

Варто зазначити, що косметологія – це галузь, що активно розвивається і швидко освоює відкриття та винаходи, подаровані іншими науковими дисциплінами.

Кожна людина бажає мати доглянуту та здорову шкіру, адже природня краса - ніщо інше як дар, який потрібно вміти берегти і підтримувати в належному стані. А косметологи студії  масажу та косметології  “Body line” будуть раді допомогти Вам у догляді за шкірою обличчя, при цьому вони допоможуть вирішити наявні естетичні недоліки та підкреслять Вашу природню красу.

Косметологи студії  масажу та косметології  “Body line” мають шалений досвід роботи та використовують сучасні методики у сфері косметології,  при цьому допоможуть Вам  розгладити і зменшити зморшки, позбутись від розтяжок і постакне, звузити пори і вирівняти рельєф, підвищити еластичність шкіри, покращити структуру і колір обличчя, збагатити шкіру киснем.

Крім цього саме у студії масажу та косметології  “Body line” виконуються наступні види масажів обличчя: - глибокотканний масляний – це високотехнічний вид масажу, який спрямований на глибоке опрацювання всіх діляночок на обличчя та завдяки цьому виду масажу на шкірі обличчя буде еластичність та підтягнутість.

Ще одним видом масажу личка є вакуумний масаж - один з ефективних методів омолодження. Процедура полягає у впливі на лицьові м'язи й шкіру зворотнього тиску (вакууму), як результат – розгладжуються зморшки, шкіра стає пружною й підтягнутою. Ефект, отриманий від даної процедури, складається з силового впливу на тканину дерми.

Показання до проведення масажу:

  • набряклість обличчя;

  • сліди й невеликі рубці від прищів і вугрової висипки;

  • в’яла шкіра;

  • провисання шкіри обличчя, не чіткий контур;

  • мімічні й носогубні зморшки;

  • суха шкіра;

  • друге підборіддя.

Якщо говорити про медовий масаж на обличчя то він є однією з найефективніших косметичних процедур, що дозволяє поліпшити стан шкіри. Допомагає нормалізувати кровообіг, зняти набряки, поліпшити сон, сприяє підвищенню тонусу шкіри, має позитивний вплив на стан всього організму. Медовий масаж в косметичних цілях допомагає зберегти гладкість і свіжість, запобігає утворенню зморшок. Верхній шар шкіри звільняється від відмерлих клітин, розширюються кровоносні судини, нормалізується діяльність сальних залоз, тканини стають більш еластичними й пружними.

Також у студії  масажу та косметології  “Body line” косметологи виконують ліфтинговий масаж – це, якщо на Вашій шкірі з’явилися видимі ознаки старіння, наприклад: глибокі мімічні та природні біологічні зморшки, порушення еластичності та рельєфу, втрата м'язового тонусу.

Це ефективний спосіб у боротьбі з другим підборіддям незалежно від віку. Адже причина виникнення такої проблеми - надлишок підшкірно-жирової тканини, гіпотонія, рідше - атонія сухої зневодненої шкіри. Такий масаж добре тренує м'язові шари. Вас не покидатиме відчуття, що всі м'язи обличчя і шиї побували в тренажерному залі.

Щодо масажу на личко -  гуаша – це традиційна китайська техніка масажу обличчя та тіла. Його роблять за допомогою гладких твердих пластин із каменю та інших матеріалів. Інструментом натискають на шкіру і проводять по ній рухами зіскаблюють, щоб посилити циркуляцію крові і розслабити м'язи.

Також варто звернути увагу на таку процедуру, яку розробили косметологи студії “Body line”, як  професійний догляд за обличчям:

 

вмивання;

тонізацію;

глибокотканний масляний масаж обличчя;

сухожильний точковий масаж обличчя;

альгінатну маску;

крем по-типу шкіри;

spf захист.

Користь від "Професійного догляду за обличчям":

активізація кровообігу і постачання до клітин кисню;

налагодження обміну речовин;

позбавлення від зморшок та мінімізація вже існуючиж зморшок;

повернення чіткості овалу обличчя;

покращення стану шкіри;

зменшення набряків;

підвищення пружності та еластичності шкіри.

Дана процедура підходить для будь- якого типу шкіри, та немає вікових обмежень.

 

Щодо сухожильного точкового масажу Ренню - на відміну від омолоджуючих процедур із  застосуванням косметики, точковий масаж обличчя для омолодження має такі властивості: процедура підходить для людей будь-якої вікової категорії. Омолоджуюча процедура відбувається за допомогою легких натиснень на шкірний покривпри цьому  ризик травмування і інфікування зведений до мінімуму,  не вимагає багато часу, його можна виконувати в будь-де в будь-який час доби. Процедура не тільки запускає процеси омолодження шкіри, але і покращує роботу органів почуттів, а також сприяє усуненню головного болю.

Якщо говорити про апаратну косметологію то варто згадати про кріотерапію - використання холоду в лікувально-профілактичних цілях, для відведення тепла від тканин, органів або від тіла людини. У фізіотерапії застосовують процедури місцевого та загального впливу. Механізм лікувальної дії ще недостатньо добре вивчений. В умовах патології кріотерапія має антидепресивну, протитривожну, знеболюючу, протизапальну, протинабрякову, судинорозширюючу, нормалізуючу тонус венозних та лімфатичних (лімфодренаж) судин, міорелаксуючу, трофіко-регенераторну, десенсибилизуючу, імуностимулюючу дію.

На рахунок безін’єкційної мезотерапії це - мезотерапія, яка не вимагає хворобливого введення голки під шкіри. Вона виробляється в такий спосіб: косметолог готує спеціальну суміш, що містить вітаміни, корисні речовини та різні елементи, необхідні підтримки здорового стану вашої шкіри.

Маємо також і алмазну дермобразію - це спосіб шліфування обличчя за допомогою насадок з напиленням штучних алмазних кристалів різної абразивності. Залежно від розміру наконечника можна коректувати, як товсті ділянки шкіри (лікті, коліна), так і набагато чутливіші (лиця, область навколо очей та рота). Спеціальний вакуумний агрегат делікатно прибирає частинки шкіри, що відшаровуються, з поверхні обличчя та тіла.

Основними перевагами методу є:

  • відсутність вікових обмежень;

  • незначне почервоніння після процедури;

  • швидка реабілітація;

  • ефективність;

  • безболісність;

  • немає потреби в додатковій анестезії;

  • різні насадки забезпечують можливість використання апарата на різних ділянках шкіри.

Також у студії масажу та косметології “Body line” серед процедур є процедура карбоксітерапії, що є методикою впливу на шкіру вуглекислим газом, в процесі якого поліпшується лімфо- і кровообіг, відбувається насичення клітин киснем. Як результат: активізація обмінних процесів, посилення лімфодренажу, вироблення функціональних білків колагену та еластину - які продовжують молодість шкіри.


Маємо і мультімаскінг - це б'юті-процедура, яка має на увазі одночасне (або поетапне) нанесення декількох масок для обличчя на шкіру. Пов'язано це з тим, що шкіра на різних ділянках обличчя, як правило, різна і має свої потреби, і, отже, потребує різного догляду.

Також чистка обличчя – це косметологічна процедура очищення шкіри від забруднень, закупорок в порах, шкірного сала, відкритих (чорних точок) та закритих (білих вугрів) комедонів.

 

Косметологи студії “Body line ” практикують і пілінги у своїй роботі. Зокрема, пілінг – це  - видалення, відлущування верхнього ороговілого шару шкіри. Мета цієї косметологічної техніки - поліпшити зовнішній вигляд шкіри за допомогою видалення відмерлих клітин з поверхні шкіри. Зокрема у студії “Body line” є наступні пілінги: пілінг HL Lactolan, пілінг Bio Phyto Christina, пілінг Hl+ чистка обличчя та пілінг+маска.

Оскільки наше обличчя- це наша візитна карточка. Тому якщо Ви бажаєте, щоб Ваше обличчя зберігало завжди доглянутий вигляд та сяяло здоров'ям, тоді відвідайте масаж обличчя у студії масажу та косметології @bodyline.te або ж прийдіть на професійний догляд за личком або ж пілінг. Не вагайтесь, а приходьте до нас на масажі обличчя і повірте Ваше личко за це Вам подякує.

 

Посмертно донором печінки став 17-річний хлопець: в Охматдиті врятували дівчину з вродженою хворобою

Четвер, 24 листопада 2022, 14:29

У київській лікарні "Охматдит" провели унікальну операцію: посмертно донором печінки став 17-річний хлопець.

Він загинув в автокатастрофі, а батьки дали згоду на трансплантацію, повідомили у клініці.

"Моя печінка могла ще працювати лише декілька місяців", – зазначає 19-річна Вероніка, якій пересадили орган.

Вона розповіла, що про спадкову хворобу Вільсона-Коновалова дізналася у 10 років. Через це захворювання у тканинах накопичується багато міді. Печінка, як природний фільтр, першою бере на себе удар.

Фото: "Охматдит"

Різке погіршення стану здоров'я дівчини лікарі зафіксували у жовтні 2022 року. Аналіз крові показав, що білірубін мав показник понад 200, тобто у 10 разів перевищував верхню межу норми.

Дівчину госпіталізували: вона була дуже слабка, а колір її шкіри змінився на жовтий.

Печінка Вероніки функціонувала на 20%, коли вона потрапила до "Охматдиту". Стан був критичний, тому фахівці вирішили проводити трансплантацію, щоб зберегти її життя.

На родинну трансплантацію подались родичі дівчини, проте це тривалий процес. Тому у клініці Вероніку додали до списку для пошуку посмертних донорів.

В Українському Центрі Трансплант Координації (УЦТК) їй надали перший статус екстреності, тобто найпріоритетнішу позицію для отримання донорського органу.

За кілька днів донора знайшли на Одещині: 17-річний хлопець загинув у автокатастрофі. Коли лікарі констатували смерть мозку, родичі померлого дозволили трансплантацію органів.

Вероніка, якій пересадили печінку

Команда "Охматдиту" поїхала за печінкою на Одещину.

"Складна логістика та шлях понад 400 км треба було продумати до дрібниць, аби зберегти органи. Поза межами організму печінка може бути придатною для пересадки лише 8 годин.

Кожна трансплантація – це одразу три хірургічні втручання: забір органа у донора, back-table та пересадка реципієнту. Аби зберегти час, друга бригада наших спеціалістів паралельно готувала Вероніку до трансплантації у Києві", – розповіли у клініці.

Дівчина провела в операційній понад 15 годин: операція пройшла успішно.

Органи загиблого хлопця врятували ще 2 життя: одну нирку пересадили 9-річному хлопцю, а іншу – пересадили львівські лікарі.

В "Охматдиті" зазначають, що це перший випадок, коли неповнолітній став донором посмертно.

Вікторія Андрєєва

Новий рекорд: у США діти народилися з ембріонів, заморожених 30 років тому. ФОТО

Середа, 23 листопада 2022, 14:15

В американському штаті Теннессі народилися двійнята з ембріонів, заморожених понад 30 років тому.

Малюки з'явилися на світ 31 жовтня у подружжя Ріджвей, яке "всиновило" ембріони іншої пари.

Двійнят назвали Лідія і Тімоті, повідомляє CNN.

Ембріони, з яких народилися діти, зберігалися при температурі близько -128°C з 22 квітня 1992 року.

Це новий рекорд серед заморожених на тривалий час ембріонів, які призвели до успішного народження живих малят.

 

Фото: National Embryo Donation Center

У Рейчел та Філіпа Ріджвей з Орегона – шестеро дітей. Крім новонароджених малят, пара виховує ще чотирьох дітей віком 8, 6, 3 і майже 2 роки.

"У цьому є щось карколомне. Мені було 5 років, коли Бог дав життя Лідії та Тімоті, і відтоді Він зберігає це життя", – сказав батько Філіп Ріджвей.

Ембріони були створені для подружньої пари за допомогою екстракорпорального запліднення. Чоловікові було близько 50 років, тому лікарі використали сперму 34-річного донора.

Ембріони заморозили 22 квітня 1992 року та зберігали в лабораторії фертильності на західному узбережжі США.

А у 2007 році пара, для якої створювалися ембріони, пожертвувала їх Національному центру донорства ембріонів у Ноксвіллі з надією, що інша сім’я зможе їх "всиновити".

Майже три десятиліття ембріони перебували у "сховищах", які зберігалися в рідкому азоті при температурі майже 200 градусів нижче нуля. Зрештою, їх "підсадили" до матері Рейчел Ріджвей, яка народила малят.

"Ми ніколи не визначали певну кількість дітей...Ми завжди думали, що матимемо стільки, скільки Бог хоче нам дати, і коли ми почули про усиновлення ембріонів, ми подумали – це те, що ми хочемо б зробити", – додав Філіп.

Нагадаємо, ізраїльські вчені створили перші у світі "синтетичні ембріони" із зачатком серця, що б’ється, обійшовши потребу у у спермі, яйцеклітинах та заплідненні.

Детальніше про штучне запліднення можна дізнатися з подкасту "Диво у пробірці: штучне запліднення, безпліддя чоловіків, та з чого починається день ембріолога".

Олена Барсукова

 

В Україні зареєстрували майже 7 тисяч хворих на COVID-19 за тиждень

Середа, 23 листопада 2022, 13:24

В Україні за тиждень зареєстрували 6757 випадків коронавірусної хвороби.

Про це йдеться у звіті Міністерства охорони здоров'я.

З 11 по 17 листопада COVID-19 підтверджено у 779 дітей та 150 медпрацівників.

До лікарень за важким перебігом хвороби госпіталізували 2940 осіб.

Фото: VitalikRadko/Depositphotos

Також зареєстрували 102 летальних випадки.

На попередньому тижні кількість хворих була вищою – з 4 по 11 листопада виявили 7,3 тисячі хворих.

На Київщині спостерігається ріст захворюваності. За тиждень з 14 по 20 листопада кількість пацієнтів зросла на 6,3% у порівнянні з попереднім тижнем. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

В медичних закладах Київської області наразі перебувають 85 пацієнтів з  COVID-19, ще у 34 хворих лікарі підозрюють коронавірус.

Загалом від початку пандемії захворіло 5,3 мільйона українців, з них одужало – майже 5,2 мільйона.

За даними МОЗ, за весь період зареєстровано 110 тисяч смертей через COVID-19.

Вікторія Андрєєва

Секс не спричиняє, алкоголь – не лікує. У ЦГЗ спростували міфи щодо раку простати

Вівторок, 22 листопада 2022, 12:19

Рак простати – це злоякісне новоутворення, що розвивається у передміхуровій залозі, та один із найпоширеніших видів раку серед чоловіків.

Існує багато міфів щодо лікування раку простати. Зокрема, дехто помилково думає, що рак можна вилікувати настоянками чи вітамінами, а профілактувати – утриманням від сексу чи вживанням алкоголю.

У Центрі громадського здоров’я спростували 5 неправдивих тез про рак простати.

"Варто бути обережними з непідтвердженими тезами, які не мають доказової бази. Пропонуємо звернутися до фактів", – пишуть у ЦГЗ.

Важливо! Цей матеріал ґрунтується на актуальних наукових дослідженнях, носить виключно інформаційно-довідковий характер і не може бути основою для встановлення медичного діагнозу. Щоб встановити діагноз, обов'язково зверніться до лікаря!

 

Фото: IgorVetushko/Depositphotos

Міф №1: Секс підвищує ризик раку простати

Правда: сексуальна активність не підвищує ризик розвитку раку простати, наголошують у Центрі громадського здоров’я.

Дослідження навпаки показали, що чоловіки, які повідомляють про більш часті еякуляції, можуть мати нижчий ризик розвитку цього виду раку.

Зокрема, у 2016 році вчені встановили, що еякуляція понад 20 разів на місяць знижує ризик раку простати приблизно на 20%, порівняно з еякуляцією 4-7 разів на місяць. Це стосується і 20-річних, і 40-річних чоловіків, кажуть у Гарвардській школі громадського здоров’я.

"Тому не вірте чуткам про те, що високий рівень сексуальної активності підвищує ваш шанс захворіти", – кажуть у ЦГЗ.

Читайте також: Чому виникає рак простати і як його виявити – пояснює МОЗ

Міф №2: Вазектомія спричиняє рак простати

Раніше існувала теза, що вазектомія (операція з чоловічої стерилізації шляхом перев'язки чи видалення фрагмента сім'явивідних проток) збільшує ризик розвитку раку у чоловіків. Фахівці ЦГЗ кажуть, що численні дослідження спростували цю тезу.

Але останні дослідження показують, що вазектомія може призвести до невеликого збільшення ризику раку простати, пише Healthline.

Зокрема, у метааналізі досліджень 2022 року йдеться про збільшення ризику приблизно на 6%. Науковці сперечаються, чи є цей невеликий показник клінічно значущим.

Водночас вазектомія не підвищує ризик прогресуючого раку простати або смерті від раку простати.

Читайте також: Рак у чоловіків: які послуги можна отримати безоплатно? Пояснення НСЗУ

Міф №3: Ацетилсаліцилова кислота лікує рак простати

Насправді ацетилсаліцилову кислоту не можна приймати для профілактики раку простати.

"Існує міф, що деякі ліки, зокрема, у яких діюча речовина ацетилсаліцилова кислота, варто приймати для профілактики раку простати. Закликаємо вас вживати ліки лише за призначенням лікаря, самолікування небезпечне для здоров’я!" – кажуть у МОЗ.

Міф №4: Щоб уникнути раку, потрібно пити алкоголь

Насправді алкоголь не знижує ризик раку простати і не лікує цю хворобу.

"Наразі прямого зв’язку між вживанням алкоголю та появою раку простати не виявлено.

Але відомо, що нездоровий спосіб життя та споживання спиртних напоїв підвищують розвиток деяких видів раку", – кажуть у ЦГЗ.

Також канадське дослідження показало, що чоловіки, які вже були хворі на рак простати і випивали більше 8 алкогольних напоїв на тиждень, мали вищий рівень смертності, ніж непитущі пацієнти.

Міф №5: Щоб вберегтись від раку простати, треба приймати вітаміни і добавки

Насправді спеціальні добавки та вітаміни не захищають від раку!

"У рекламі чи в інтернеті можна побачити інформацію, що вітамін Е та селен профілактують розвиток раку у чоловіків.

Дослідження показують, що немає зв’язку між вживанням вітаміну Е або селену та профілактикою раку передміхурової залози", – наголошують у ЦГЗ.

Жодні клінічні дослідження не показали, що конкретні вітаміни чи мінерали й інші добавки можуть запобігти раку простати, кажуть у ЦГЗ.

"Зверніться до лікаря та проконсультуйтеся щодо того, як вам знизити ризик розвитку цього типу раку", – радять медики.

Також оптимальний спосіб запобігання раку – регулярні профілактичні обстеження.

Нагадаємо, раніше вчені виявили, що кава може допомогти запобігти раку простати та збільшити шанси на виживання на 16%.

Олена Барсукова

 

Сторінка 48 з 70

«ПочатокПопередня41424344454647484950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер