images/stories/logosait_new.jpg

 

Здоров'я


Дитячий масаж у студії масажу “Body Line”.

Понеділок, 21 листопада 2022, 13:01

Масаж для дітей - це комплекс маніпуляцій, який можна застосовувати з самого раннього віку, тому що всі органи і життєві системи дітей дуже сприйнятливі до стимуляції через шкіру. Фахівці вже із другого місяця життя дитини рекомендують, що процедуру масажу для діток повинен виконувати масажист.

Взагалі масаж дитині до 1 року життя сприяє кращому розвитку дрібної моторики та рухових функцій організму, стимулює розвиток нервової системи і надає тонізуючу дію на кору головного мозку. Саме такий комплексний вплив на організм, що росте допомагає дитині швидше розвиватися і рости здоровим. Оптимальна кількість курсів профілактичного масажу для діток це - 3-4 курси на рік, по 12 сеансів в кожному.

Отож, визначимо основні показання для дитячого масажу:

- загальнозміцнюючий, розвиваючий вплив;

- гіпертонус;

- млявість і сутулість;

- поганий сон і загальне самопочуття;

- втома і ломота тіла;

- плоскостопість;

- м’язова дистрофія;

- підсилює приплив крові до шкірних покривів;

- покращує місцевий кровообіг та покращує обмін речовин;

- сприяє розвитку нервової системи;

- допомагає з такими проблемами раннього віку, як  - кольках, запорах тощо.

Цікаво те, що масаж може мати, як тонізуючий так і заспокійливий вплив, адже при масуванні інтенсивно порушуються певні нервові рецептори. За рахунок цього, масаж для гіперактивних дітей надає заспокійливу дію, а для повільних і млявих малюків - тонізуючий.

Отож, ми бачимо, що дітям масаж потрібен, особливо маленьким, він він буде корисним не тільки хворим дітям, а й здоровим для гармонійного фізичного розвитку. А маленькій дитині він необхідний для зняття гіпертонусу м’язів, який є фізіологічним, адже малюк в утробі матері довгі місяці знаходиться не в самому зручному положенні. Старшим діткам масаж допоможе у підтримці опорно-рухового апарату, та мязового корсета, оскільки на них припадає значне навантаження у процесі інтенсивного росту дитини.

Вас певно цікавить із якого віку можна починати робити масаж для дітей? Однозначної і конкретної відповіді не існує, найчастіше педіатри рекомендують приступати до загального масажу здоровим малюкам після того, як заживе пупкова ранка. Недоношеним дітям зазвичай процедура показана трохи пізніше - їм ще потрібно набрати вагу, щоб навіть легкі торкання батьківських рук не доставляли дискомфорту. Оптимально починати масаж з 3-тижневого віку.

Пам’ятайте, що дитячий масаж – це відмінний засіб лікування та профілактика різноманітних захворювань, яким піддається дитина на ранніх етапах свого розвитку. Масаж позитивно впливає не лише на роботу внутрішніх органів і систем, а також приводить у форму фізичний і психічний стан дитини. Також варто пам’ятати, що масаж не можна проводити при окремих інфекційних захворюваннях, вродженому пороку серця і різних висипаннях на шкірі, які можуть бути присутні у дітей.

А у студії масажу Body Line працює неймовірна чарівницямасажист Ольга, яка виконає для Ваших діток неймовірний масаж із користю для їхнього здоровя. За деталями та для запису на прийом телефонуйте за номером: 067-493-91-04.



 

Як безоплатно отримати інсулін під час війни: роз’яснення НСЗУ

Понеділок, 21 листопада 2022, 12:28

Понад 200 тисячам людей з цукровим діабетом 1 типу держава компенсує повну або часткову вартість інсуліну.

Як отримати препарати під час війни нагадали у Національній службі здоров'я України.

"У програму реімбурсації входять 45 торгових назв препаратів інсуліну.

Отримати препарати можна в будь-якій з 10 802 аптек в України, які мають договір з НСЗУ. Це майже у 8 разів більше, ніж понад рік тому", – зазначили в установі.

Фото: AndreyPopov/Depositphotos

Як отримати інсулін безоплатно

Зверніться до ендокринолога. Лікар складе індивідуальний план лікування, який внесе до електронної системи.

У ньому він зазначає тип інсуліну, дозування тощо. На основі інформації генерується електронний рецепт.

Перший рецепт на інсулін виписує ендокринолог. Наразі в Україні дійсні як паперові, так і електронні рецепти на інсулін.

Другий і подальші рецепти може виписати терапевт на основі плану лікування від ендокринолога.

У НСЗУ нагадують, що під час дії воєнного стану, рецепт на інсулін може виписати будь-який сімейний лікар: не обов’язково той, з яким укладена декларація.

Якщо ж сімейний лікар продовжує працювати і має доступ до електронної системи, він може виписати пацієнту електронний рецепт на препарат і передати номер телефоном. Хворий зі свого боку зможе передати номер рецепта рідним чи близьким, аби ті придбали ліки.

У регіони України завезли 193 тис. вакцин проти грипу: хто зможе щепитися безкоштовно

Середа, 16 листопада 2022, 13:54

У регіони України розподілили 193 тисячі доз вакцин проти грипу, які були отримані у якості гуманітарної допомоги.

Однак щеплення проти цієї хвороби не є безкоштовним для більшості українців, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Утім, у відомстві обіцяють зробити так, щоб люди з групи ризику мали можливість отримати вакцину безкоштовно.

До групи ризику входять:

  • медики;
  • вагітні;
  • люди похилого віку із хронічними захворюваннями.

Також 56 тис. доз вже розподілили для військових.

Інші вакцини направили у регіони з урахуванням їхніх потреб. Наприклад, Одещина отримає понад 14 тис. доз, Київщина – понад 10 тис., Закарпатська та Дніпропетровська області – близько 9 тис, а Полтавщина і Львівщина – близько 7 тис.

Фото: henews2.com/Depositphotos

Окрім того, на комерційний ринок цьогоріч має надійти майже 150 тис. вакцин проти грипу, частина з них вже є аптечній мережі та доступна для громадян.

"І хоча оптимальний час введення вакцини від грипу – це вересень-жовтень, проте щеплення рекомендують робити протягом усього епідсезону. Імунітет до грипу формується через 7-14 днів", – кажуть у МОЗ.

У відомстві наголошують, що особливо важливо таке щеплення для вагітних жінок, адже грип дуже небезпечний для них.

"Вагітність робить жінок більш схильними до важкого перебігу грипу, що може спричинити госпіталізацію, передчасні пологи та навіть смерть немовляти. Доведено, що вакцинація знижує ризик захворювання на грип у вагітних на 50%, та госпіталізації з грипом у середньому на 40%", – говорять у міністерстві.

За словами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, наразі в Україні не дуже поширена практика щорічної вакцинації проти грипу. На його думку, таку ситуацію треба змінювати, як і руйнувати міф про те, що грип – це несерйозне захворювання на рівні із застудою.

"Вакцина захищає від всіх штамів грипу, що будуть циркулювати в цьому році. Це важливо, адже грип може мати важкий перебіг та спричинити серйозні ускладнення: пневмонію, отити, синусити, менінгіт та взагалі призвести до смерті", – наголошує Ігор Кузін.

Раніше ми писали про те, які ще щеплення рекомендують робити дорослим

Яна Осадчажурналіст.

 

Шоколадний масаж

Понеділок, 14 листопада 2022, 13:05

Отож шоколадний вид масажу - це один із особливих видів масажу, який виконується на основі натурального шоколаду.Компонент кофеїну, який входить до складу шоколаду сприяє поліпшенню обмінних процесів в шкірі, живить її, робить ніжною та гладкою.Багато спеціалістів вважають, що саме шоколадний масаж- це найприємніша масажна процедура. + шоколадного масажу:Усунення розтяжок та целюліту, нормалізація циркуляції крові, поліпшення настрою, м якість та гладкість шкіри, омолодження організму.
Протипоказання шоколадного масажу: Надмірна чутливість, захворювання шкіри, варикоз, запальні процеси шкіри, період вагітності, менструація, добро та злоякісні пухлини.
Шоколадний масаж- це відмінний засіб для боротьби із депресією та поганим самопочуттям. Хочете, щоб Ваше тіло "окуталося" в шоколаді, тоді ласкаво просимо в студію масажу body line,де майстер у затишному комфортному кабінеті нанесе на шкіру спеціальну шоколадну масу і своїми вмілими ручками буде корегувати цю шоколадну масу по Вашому тілі.
Неймовірне задоволення,неймовірний кайф- і все це від ШОКОЛАДНОГО МАСАЖУ! Хочеш потрапити у шоколадний рай-приходь до нас на шоколадний вид масажу.

З турботою про Вас – Ваш “Body Line”.

Які щеплення треба мати дорослому – пояснюють у МОЗ

Понеділок, 14 листопада 2022, 12:29

Дорослим варто не забувати про щеплення та регулярно їх оновлювати.

У Міністерстві охорони здоров’я нагадують, які щеплення рекомендовані дорослим.

"Насамперед кожному дорослому потрібно надолужити пропущені в дитинстві обов’язкові щеплення. Тому, якщо ви не впевнені, чи вакцинували вас у дитинстві, зверніться до свого сімейного лікаря і він розробить індивідуальний графік щеплень", – кажуть у відомстві.

Також після виповнення 16 років необхідно вакцинуватися від дифтерії і правця кожні 10 років.

Які щеплення рекомендовано мати дорослим:

Гепатит В

Щеплення рекомендоване для всіх дорослих, які не були вакциновані в дитинстві. Воно захистить від небезпечних наслідків вірусної інфекції – цирозу й раку печінки.

Курс вакцинації включає три щеплення проти гепатиту В.

Фото: tbtb/Depositphotos

Гепатит А

Курс щеплень складається з двох доз з інтервалом у 6 місяців. Можна отримати комбіновану вакцину, яка захищає від вірусів гепатиту А і В.

Грип

Щеплення проти грипу рекомендують робити щороку на початку епідсезону. Воно убезпечить від можливих ускладнень та смерті. У групі ризику вагітні жінки, літні люди та люди з хронічними хворобами.

Вакцину можна придбати власним коштом. Для медиків, вагітних та співробітників сектору безпеки вакцинація проти грипу в Україні безоплатна.

Пневмокок

Як COVID-19, так і грип можуть ускладнюватися бактеріальною пневмонією, найпоширеніша причина якої – пневмокок. Людям із групи ризику, а саме старшим за 65 років, із хронічними захворюваннями варто зробити щеплення від пневмококової інфекції.

Менінгокок

Менінгококи – це бактерії, які спричиняють такі хвороби, як менінгіт, менінгоенцефаліт тощо. Менінгіт вражає оболонки головного та спинного мозку. Без вчасного лікування 50 % випадків недуги закінчуються смертю.

В Україні наявні вакцини проти чотирьох видів менінгококів із 13. Схеми вакцинації різняться залежно від марки вакцини та віку.

COVID-19

Вакцинація проти COVID-19 убезпечить від ускладнень та госпіталізації. Щеплення безоплатні.

Первинний курс включає одну дозу вакцини Janssen або дві дози іншої вакцини, доступної в Україні. Дія вакцини в подальшому поновлюється завдяки бустерним щепленням: перше через 5 місяців, друге через 4.

Яна Осадчажурналіст

 

Сторінка 49 з 70

«ПочатокПопередня41424344454647484950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер