images/stories/logosait_new.jpg

 

Здоров'я


Батьки як контейнер дитячих емоцій

Вівторок, 12 липня 2022, 11:17

Сьогодні спостерігається цікава тенденція – батьки, ВПО, опинилися в ситуації близького контакту з емоціями власних дітей. Спостерігаючи за їх поведінкою, психологи  помітили стратегію уникнення і заперечення власних і водночас дитячих глибоких переживань втрати, невизначеності, беззахисності. Батьки, аби не контактувати на емоційному рівні, займають їх гаджетами, відволікаючими іграми.

В чому батьки відчувають загрозу від близького контакту з дитиною? В неможливості витримувати власну тривогу щодо переживань дитини. Це може бути сум за домом, близькими людьми, звичним способом життя, злість на батьків через втрату відчуття безпеки і захищеності, образа, тривога, страх і ще величезний спектр емоцій, з якими дитині впоратися досить складно. Батьки можуть допомогти дитині, слухаючи її, витримуючи весь шквал емоцій, який її переповнює. Дитину можна підтримати, почути і це вже для неї цінно. Це свого роду для неї меседж: «Ти важлива\вий, і все що з тобою відбувається в даний час – це нормально, ти можеш проживати свій сум, радість, образу і я буду поруч».

Якщо забороняти дитині переживати справжні емоції, знецінювати, заперечувати їх, дитина  вибирає таку ж стратегію реагування. Згодом це переростає у знецінене ставлення до себе: «Мої емоції неважливі, все, що зі мною відбувається може засмутити\розлютити\схвилювати батьків, тому я буду свої емоції ігнорувати, заперечувати, не проявляти. Це надзвичайно шкідливо для становлення самооцінки дитини, її розуміння себе.

Ось декілька корисних рекомендацій, як використовувати активне слухання для підтримки дитини. Активно слухати дитину – значить «повертати» їй в бесіді те, що вона вам сказала, при цьому окресливши її почуття.

1.Поверніться до неї обличчям. Дуже важливо також, щоб її та ваші очі знаходилися на одному рівні. Якщо дитина маленька, присядьте коло неї, візьміть її на руки чи на коліна; можна підійти чи присунути свій стілець до неї поближче.

2. Якщо ви розмовляєте із засмученою дитиною, не варто задавати їй питання. Бажано, щоб ваші відповіді звучали в ствердній формі. Часто на запитання: «Що трапилося?» засмучена дитина відповідає «Нічого!», а якщо ви скажете: «Щось трапилось...», то дитині буває легше почати розповідати про те, що трапилося.

3. Дуже важливо в бесіді «тримати паузу». Після кожної вашої репліки краще за все промовчати. Зрозумійте, що цей час належить дитині; не завантажуйте його своїми міркуваннями і зауваженнями.

4. У вашій відповіді також інколи корисно повторити те, як ви зрозуміли, що трапилося з дитиною, а потім окреслити її почуття.

Отже, для того, щоб бути хорошим контейнером для витримування емоцій дитини, батьки повинні вчитися слухати себе, мати внутрішню рівновагу, адже на кого має опиратися дитина, якщо мама чи батько самі емоційно розхитані?

Тому бажаю всім батькам спокою, самоусвідомлення, балансу, задоволення від спілкування з власними дітьми.

Олена Тіунова, PhD, практикуючий психолог

098-463-95-80

 

Давайте познайомимося ближче з Body Line!!!

Вівторок, 12 липня 2022, 11:12

Школа-студія масажу та косметології «Body Line» Оксани Петришин, працює уже понад 26 років та оздоровляє не тільки тіло, а і душу.

За цей період було створено 2 локації масажу у м. Тернополі: Тарнавського, 23; Руська, 16а.

Студія налічує понад 70 видів масажу за різними технологіями та Авторською технікою засновниці Петришин Оксани Мирославівни.

 

Школа-студія «Body Line» славиться дуже багатьма Проектами, а найбільше це благодійністю та волонтерською допомогою. Перерахувати і неможливо всього, але засновниця точно знає, що зупинятись на досягненому не збирається. Адже як говорить Оксана Мирославівна: «У Бога є свої плани, а як інструмент його, лише можу втілювати їх у життя!»

Деякі із найголовніших Проектів можна виокремити:

- 6-ти разові Рекордсмени України по-масажах.

- Засновники проектів: «Корекція Фігури»; «Скульптор тіла»; «Party All inclusive»; «Перезавантаження 2020р.»; «Паті для душі і тіла».

- Провели такі Благодійні проети:

«Світло крізь долоні» (зробили більше 800 благодійних масажів для АТО)

«Завітай до мене Ангел» (благодійний проект для діток з обмеженими можливостями)

«Гармонік» (збір коштів на Лазерний ніж для онкохворих)

«Соціальне таксі» (збір коштів для придбання 2-ох автомобілів для перевезення людей з особливими потребами)

Взяли під опіку діток з особливими вадами і подарували 30 сертифікатів на Лікувально-оздоровчі масажі, всі пройшли реабілітацію і отримали хороші результати.

Волонтери на ЗСУ, приймали і будемо приймати на реабілітацію наших воїнів (безкоштовно).

Випустили більше 1 000 учнів за період існування школи-студії «Body Line».

У 2020р. потрапили в 10-ку кращих шкіл України, та були нагородженні знаком Якості за надання послуг.

У 2021р. по-рейтингу на міжнародному рівні, школа «Body Line» зайняла 1 місце.

Також студія отримала Оскар, як краща масажна школа, та була нагороджена Орденом «Лідер України 2021р»

Студія продовжуватиме звершувати і досягати цілей не покладаючи зусиль.

Адже все робиться з добрими намірами та на славу Всевишнього.

Завжди з відкритими дверима та серцем чекатитимемо Вас наші дорогі клієнти у нашому дому під назвою «Body Line».

 

м.Тернопіль

Тарнавського, 23/ тел. 067 493 91 04

Руська, 16а/ тел. 098 990 06 00

В Росії підтвердили перший випадок віспи мавп

Вівторок, 12 липня 2022, 11:06

У молодого чоловіка з Санкт-Петербурга виявили вірус мавпячої віспи.

Він нещодавно повернувся з Європи, повідомляє російське пропагандистське видання "РИА Новости".

Пацієнт звернувся до лікарні з характерним висипом. Медики дослідили біоматеріал та підтвердили у нього віспу мавп 12 липня.

Наразі чоловіка ізолювали в інфекційні лікарні. Медики кажуть, що хвороба протікає у легкій формі. Загрози життю пацієнта немає.

Фото: ganzevayna / Depositphotos

Лікарі встановили контактних осіб та контролюють їхній стан здоров'я.

Нагадаємо, в червні у Польщі зареєстрували перший випадок інфікування мавпячою віспою

 

Станом на  11 липня у 59 неендемічних країнах та територіях виявлено понад 9 тис. випадків інфікування. Але у ВООЗ поки не вважають спалах віспи мавп епідемією.

Мавпяча віспа – інфекційне захворювання, яке притаманне регіонам Західної та Центральної Африки.

Симптомами є характерні висипи на шкірі, слабкість та лихоманка.

Більшість людей одужують за 2-4 тижні.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

В Україні з серпня продаватимуть антибіотики за е-рецептом: як його отримати

Вівторок, 12 липня 2022, 11:00

Із серпня цього року українцям почнуть виписувати електронні рецепти на купівлю антибіотиків.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що це перший етап у впровадженні електронного рецепта на всі рецептурні препарати в Україні.

Крім того, запровадження е-рецептів дозволить врегулювати обіг ліків – відстежувати дані про призначення та обʼєми використання антибіотиків в Україні. Також це важливий крок у боротьбі проти стійкості до антибіотиків, внаслідок якої все більше інфекцій набувають стійкості до медикаментів.

"Нововведення почне працювати в рамках перехідного періоду в медичних закладах, що працюють з електронною системою охорони здоровʼя (ЕСОЗ)", – підкреслили у МОЗ.

Фото: Syda_Productions/Depositphotos

Якщо лікарня, до якого звертається пацієнт, не підключена до ЕСОЗ, тоді лікар повинен виписати паперовий рецепт.

У МОЗ наголосили: електронний рецепт можна буде отримати у будь-якого лікаря, незалежно від того, чи є у вас декларація з сімейним лікарем. Водночас необхідною умовою є реєстрація в електронній системі охорони здоров’я.

"Кожен пацієнт може це зробити, уклавши декларацію з сімейним лікарем або зареєструвавшись у системі на прийомі в будь-якого іншого лікаря. Якщо ви вже маєте декларацію, то під час наступного візиту до лікаря переконайтеся, що всі ваші дані внесені до системи коректно", – радить МОЗ.

Під час перехідного періоду українські пацієнти зможуть купувати антибіотики за рецептом у будь-якій аптеці. Для цього потрібно лише показати фармацевту інформаційну довідку, яку лікар має видати на підтвердження призначення.

"Також за рецептом пацієнт буде самостійно ухвалювати рішення про вибір торгової назви препарату, що містить призначену діючу речовину, орієнтуючись на власний бюджет", – наголосила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Перехідний період триватиме до кінця 2022 року. За цей час медичні та аптечні заклади повинні підготуватися до повноцінного переходу на виписку рецептурних препаратів виключно за електронним рецептом. Для цього необхідно:

  • обрати медичну інформаційну систему,
  • зареєструватися в електронній системі охорони здоровʼя.

"Це важлива частина реформи, оскільки саме з використанням інструментів електронної системи  охорони здоровʼя можна забезпечити безпечне та якісне надання медичної допомоги та відстежувати дані про призначення та споживання рецептурних препаратів в Україні", – пояснюють у відомстві.

Далі МОЗ планує повноцінний запуск електронного рецепта на антибіотики. При цьому рішення будуть ухвалювати з огляду на ситуацію в країні.

Нагадаємо, українські медичні заклади почали вести облік вживання антибіотиків у січні цього року.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Як зрозуміти, що вами маніпулюють?

Вівторок, 11 листопада 2014, 10:21

5813_5.jpg (33.84 Kb)

Фрази-маніпулятори


Як не стати жертвою маніпуляцій?

Серед найбільш поширених способів маніпуляції хибне перепитування. Таке перепитування робиться доля того, щоб змінити зміст сказаного на свою користь. Уважно вслухайтесь в те, що перепитує ваш співбесідник, якщо ви помітите викривлення інформації відразу ж поправте його.

Також часто використовують показну байдужність та неуважність, таким чином маніпулятор намагається вивідати у опонента важливу інформацію, яку той повідомить для того, щоб підвищити свою значимість у очах маніпулятора.


Швидкий перехід на іншу тему дозволяє уникнути детальнішого обговорення попередньої. Проте перервана тема фіксується у голові опонента маніпулятора. Для того, щоб боротись з цим слід усвідомлювати з якою метою діє маніпулятор.

Цитування опонента також є способом маніпуляції, найчастіше цитування є викривленим. Як варіант захисту опонент може використати той же спосіб.

Пам'ятайте, ви в жодному разі не повинні піддаватись на маніпуляції, навіть якщо вам шкода маніпулятора або ви йому симпатизуєте. Кожна маленька ситуація з спробою маніпулювання, яку ви приймаєте рано чи пізно обернеться більш серйозною.

 

Сторінка 69 з 70

«ПочатокПопередня61626364656667686970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер