images/stories/logosait_new.jpg

 

Як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 осінніх рецептів

З молоком, перцем, корицею чи гарбузом… Гарячий шоколад може бути різним, але він однаково добре зігріває восени.

Як приготувати його швидко, смачно і в домашніх умовах?

Country Living зібрали найкращі рецепти улюбленого осіннього напою.

Гарячий шоколад-чизкейк

Фото: Depositphotos/Автор belchonock

Якщо вам захотілося торту, можете не чекати, поки він печеться.

Цей білий гарячий шоколад смакує як чизкейк, а готується лише за 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 склянка молока;
  • ¼  чайної ложки ванільного екстракту;
  • 60 грамів подрібненого білого шоколаду;
  • 60 грамів вершкового сиру кімнатної температури*, нарізаного на 16 частин;
  • крихти печива і збиті вершки для декору.

Як приготувати:

  • у середній каструлі нагрійте молоко на середньому вогні, але не кип’ятіть;
  • зменшіть вогонь до мінімуму, а потім збийте молоко з ванільним вершковим сиром;
  • додайте білий шоколад і розплавте його;
  • подавати можна зі збитими вершками та крихтами печива.

Мексиканський веганський гарячий шоколад

Фото: Depositphotos/Автор 5PH

Каєнський перець, кориця і гарячий шоколад – це ідеальне поєднання гострого, солодкого та просто смачного.

До того ж, цей рецепт повністю веганський.

Інгредієнти:

  • 1 ¾   склянки несолодкого ванільного мигдального молока;
  • ½ склянки світлого кокосового молока;
  • 40-50 грамів веганського чорного шоколаду без молока, розламаного на шматки;
  • 1-2 столові ложки несолодкого какао-порошку;
  • 1 чайна ложка меленої кориці;
  • ¼ чайної ложки меленого червоного каєнського перцю;
  • дрібка солі;
  • 1 столова ложка кокосового цукру.

Як приготувати:

  • у невелику каструлю додайте кокосове і мигдальне молоко, шматочки шоколаду, какао-порошок, корицю, каєнський перець, сіль і кокосовий цукор;
  • збийте все разом і доведіть суміш до кипіння;
  • потім зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 3-5 хвилин, періодично помішуючи;
  • перелийте у чашки, можете прикрасити напій паличкою кориці або додати меленої.

Лавандовий шоколад із квітами

Фото: Depositphotos/Автор Dragonfly666

Їстівні квіти можна використовувати в салатах, гарнірах і десертах. А як щодо гарячого шоколаду?

Інгредієнти:

  • 4 склянки незбираного молока;
  • 1 столова ложка сушеної лаванди і ще трохи для декору;
  • ¾ склянки суміші для гарячого шоколаду (зазвичай це какао, цукор і кориця);
  • ½ чайної ложки екстракту ванілі;
  • зефір для декору.

Як приготувати:

  • додайте молоко і лаванду в каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні;
  • зніміть напій з вогню і дайте настоятися 5-8 хвилин або довше, щоб підсилити аромат лаванди;
  • поставте каструлю на вогонь, додайте суміш гарячого шоколаду і збийте міксером;
  • знову зніміть з вогню, додайте ванільний екстракт і збийте все разом;
  • процідіть рідину, щоб позбутися використаної лаванди, і розлийте напій по чашках;
  • додайте засушені квіти лаванди для декору: їх можна намочити у молоці, а зверху посипати підсмаженими маршмелоу.

Гарячий червоний оксамит

Фото: Depositphotos/Автор Irishasel

"Якщо ви любите торт червоний оксамит, вам точно сподобається цей варіант какао, який дуже легко приготувати", – запевняє кулінарка Крістін Бірне.

Інгредієнти:

Для гарячого шоколаду:

  • 1 склянка (250 мл) молока, можна на рослинній основі;
  • 60-70 грамів темного шоколаду;
  • 1 чайна ложка кленового сиропу;
  • 1 ½ чайної ложки червоного харчового барвника.

Для вершкової "шапки":

  • 4 столові ложки збитих вершків;
  • 1 столова ложка цукрової пудри;
  • ½ чайної ложки екстракту мигдалю.

Як приготувати:

  • закип’ятіть воду у каструлі на сильному вогні. Перемкніть на середній і покладіть на каструлю металеву миску;
  • подрібніть шоколад на невеликі шматочки і додайте їх у миску. Помішуйте, поки вони не розтануть;
  • повільно влийте молоко в розтоплений шоколад, добре перемішайте;
  • змішайте червоний харчовий барвник та кленовий сироп. Перемішуйте ще 1-2 хвилини, потім зніміть з вогню;
  • збийте вершки разом з цукровою пудрою. Додайте мигдальний екстракт під час збивання;
  • перелийте напій у чашку і покладіть зверху вершкову суміш.

Ванільний мокко-шоколад

Фото: Depositphotos/Автор 5PH

Кавомани будуть у захваті від цього рецепту, який поєднує каву, чорний шоколад, какао-порошок та кленовий сироп, запевняють Country Living.

Інгредієнти:

  • 2 склянки незбираного молока (можна горіхове, рослинне);
  • ⅓  склянки кленового сиропу;
  • ¼  склянки несолодкого какао;
  • 170 грамів подрібненого напівсолодкого або чорного шоколаду (бажано з вмістом какао 72%);
  • 1 столова ложка ванільного екстракту;
  • 1 столова ложка розчинної кави;
  • 1 дрібка солі
  • збиті вершки для подачі
  • тертий мускатний горіх або кориця (необов’язково).

Як приготувати:

  • додайте у велику каструлю молоко, кленовий сироп, какао-порошок, подрібнений шоколад, ваніль, каву і дрібку солі, за бажанням можна додати кориці й мускатний горіх;
  • підігрійте молоко на середньому вогні, але не доводьте до кипіння. Часто помішуйте напій, щоб не пригорів;
  • як тільки напій настоїться, розлийте його у чашки;
  • прикрасити можна вершками, корицею тощо.

Цей гарячий шоколад можна також приготувати у мультиварці на середньому вогні за 2 години.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер