images/stories/logosait_new.jpg

 

Фітотерапія і фармакологія: переваги і недоліки

Новітні технології та стрімке зростання науково-технічного прогресу не забезпечили, на жаль, сучасну людину ліками від тяжких невиліковних хвороб, і не застерегли від появи нових небезпечних для здоров’я людини захворювань. Сьогодні існує значна кількість препаратів офіційної медицини, які, окрім того, що неспроможні подолати хворобу, ще й наносять організму хворого непоправну шкоду. Серйозною альтернативою для фармакології є фітотерапія – лікування препаратами, виготовленими на основі природних екологічно чистих рослин.

Фітотерапія: визначення, історія виникнення і переваги

Фітотерапія – траволікування, вид терапії, що використовує для лікування рослини як лікарський засіб і є найпотужнішою складовою народної медицини. Люди, які знають цілющі властивості рослин і вміють їх використовувати для лікування, називаються травознаями. До сфери фітотерапії ще відносять лікування грибами – фунготерапію, а також продукти бджільництва, мінерали і певні частини тварин.

Історія виникнення фітотерапії сягає глибокої давнини, свідченням того є сучасні археологічні розкопки на території Іраку: уже в 12-13 столітті лікарям були відомі цілющі властивості рослин, з яких вони виготовляли різноманітні настої і порошки. З голок хвойних дерев та молодого листя верби, висушених і змолочених, робили компреси та припарки. Рослинний порошок часто змішували з мінеральними речовинами, розбавляли вином чи пивом.

Історією доказано, що фітотерапія існує не одну сотню літ і використовували її для подолання хвороб і продовжують використовувати усі існуючі на планеті Земля народи і народності.

Також безперечним є факт низки принципових переваг діючих активних речовин рослин перед хімічними (фармакологічними) речовинами.

  1. Діючі активні речовини трав утворюються в живих клітинах, тому вони значно краще, ніж хімічні, пристосовані до життєвої діяльності клітин організму людини та біохімічних процесів.
  2. Жива клітина завжди містить речовини, які здатні підсилити або пом’якшити лікувальну дію.
  3. Цілющі трави діють не на певний орган чи симптом, а на увесь організм в цілому: регенерують роботу ендокринної системи, сприяють активізації імунної системи, підвищують захисні сили людського організму, мають загальнооздоровчий, протизапальний, протипухлинний, антибактеріальний, антиоксидантний ефект.
  4. Невисока токсичність фітопрепаратів дає можливість довготривалого лікування хронічних захворювань.
  5. Доступність рослинних препаратів і їх дешева ціна.

Та якщо дотримуватись порад кваліфікованого спеціаліста і сумлінно їх виконувати – проблем у лікуванні рослинними препаратами у вас НЕ БУДЕ!

Але, у випадку, коли відсутній діагноз, людина має серйозне захворювання, необхідно негайно звернутись до лікаря!

Цю та багато іншої фіто продукції ви знайдете 
на сторінках нашого сайту:
www.fitoapteka-znahar.com

ФітоАптека "Крамничка здоров'я"

тел. 067-942-26-29
Чекаємо на вас: 
пн-пт з 11.00-18.00
субота з 10.00-14.00 
Ми знаходимося за адресою:
вул. Живова,19/8
(торговий центр "Купон", 
навпроти видавництва "Збруч")

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер