images/stories/logosait_new.jpg

 

У Японії працюють наші тернополянки


Моя сестра ще з минулого року знаходиться в Японії, викладає танці. Говорить, що отримує платню легально, сплачує податки. А вони зарахуються в Україні, якщо декларувати доходи?

Дуже слушне запитання, адже саме зараз триває кампанія декларування доходів громадянами. Це стосується і отриманих іноземних доходів.

Отож, платник, який декларує іноземні доходи і має бажання зменшити свої податкові зобов’язання на суму сплачених за кордоном податків, повинен мати підтвердні документи щодо отриманого доходу за кордоном та сум сплачених ним податків. Для цього потрібно у країні, де було отримано такий дохід, узяти відповідну довідку у державному органі, який уповноважений справляти податки, із зазначенням інформації про суму сплаченого податку, а також про базу або об’єкт оподаткування. Ця довідка повинна бути легалізованою у закордонній дипломатичній установі України в даній державі. Зазначу, що на сьогоднішній день Україною укладено договори про уникнення подвійного оподаткування із 70 країнами, крім того, відповідно до статті 7 Закону України "Про правонаступництво України" Україна також застосовує договори СРСР про уникнення подвійного оподаткування з Іспанією, Кіпром, Малайзією та Японією.

То ж, Ваша сестра може розраховувати на зарахування сплачених у Японії податків при поданні декларації та вказаних вище документів.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер