images/stories/logosait_new.jpg

 

На зміцнення Української армії з Тернополя надійшло більше 8 мільйонів гривень військового збору

З доходів тернополян та жителів Тернопільського району з початку року до держбюджету перераховано 8, 2 млн. грн. військового збору - інформує начальник відділу комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ, Василь Карпа.

Таким чином, цьогорічний внесок платників в обороноздатність країни – це вже майже половина минулорічних надходжень цього платежу.

«Ми маємо всі підстави для того, щоб прогнозувати стабільні надходження військового збору до державної скарбниці протягом всього року. Це пов'язано з останніми змінами до Податкового кодексу, адже зараз всі доходи фізичних осіб, з яких сплачується ПДФО, підлягають оподаткуванню військовим збором», - зазначає Василь Ілліч.

Оскільки об'єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу України  (п.п. 1.2 п. 161 підрозділу 10  розділу ХХ Кодексу), то податкові агенти повинні подбати, щоб військовий збір був перерахований не лише із доходів з заробітної плати, надбавок, премій, які виплачувались згідно з трудовим договором, або цивільно-правовими угодами, а з інших доходів фізичних осіб.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер