images/stories/logosait_new.jpg

 

Серійного магазинного крадія затримали на Тернопільщині бійці ДСО

Спрацювання системи охоронної сигналізації та швидке реагування співробітників Державної служби охорони допомогло затримати злодія, який спеціалізувався на крадіжках з магазинів. За тиждень перебування на Кременеччині крадій «обчистив» три крамниці.

Повідомлення про спрацювання охоронної сигналізації в магазині райцентру Кременець надійшло на пульт централізованого спостереження близько 5 години ранку. На місце події за лічені хвилини прибув наряд групи затримання бійців ДСО.

Вони виявили розбиту шибку у вхідних дверях магазину. Правоохоронці заблокували усі можливі виходи із торгового закладу та обстежили приміщення. Всередині крамниці міліціонери побачили два пакети з різним крамом і самого любителя легкої наживи. Зловмисник кинувся тікати.

Старший сержант міліції Управління Державної служби охорони при УМВС України в Тернопільській області Андрій Моронжук брав безпосередню участь у  затриманні крадія. Миттєво зреагувавши, він кинувся за зловмисником.  Зупинити та затримати злодія охоронцю вдалося лише після попереджувального пострілу вгору з табельної вогнепальної зброї.

Крадієм виявився 27-річний житель Львівської області. На його рахунку уже кілька судимостей за майнові злочини. Востаннє звільнився з місць позбавлення волі наприкінці минулого року.

Зі слів підозрюваного, у Кременець він приїхав до друга, з яким потоваришував у в’язниці. Вирішив не гаяти часу даремно – влаштовував  собі нічні шопінги крамницями району. На даний час правоохоронці довели причетність львів’янина до скоєння ще двох магазинних крадіжок – у селі Хотівка та в Кременці.

Майже в усіх випадках шляхами проникнення до торгових закладів злодія ставали кватирки розміром 20 на 20 сантиметрів, 20 на 30. Найчастіше викрадав цигарки та спиртні напої. Пощастило розжитися і готівкою – з каси одного магазину поцупив понад півсотні гривень, з іншого – тисячу.

Фінальною для львів’янина стала вилазка до продуктового магазину на околиці Кременця. Молодик не сподівався, що торговий заклад може знаходитися під охороною ДСО.

Майже 17  тисяч гривень втратив би підприємець, якби злодію вдалося завершити злочин. Крадій взяв із каси більше дев'яти тисяч гривень, майже на п'ять тисяч карток поповнення рахунку та товару на дві тисячі гривень. Скористатися краденим завадили держохоронці.

Співвласник магазину Микола Страдомський вдячний міліціонерам за оперативне прибуття на виклик та затримання злодія. За словами чоловіка, він співпрацює з ДСО вже тривалий час і результатом задоволений. Сигналізацію встановив після того, як обікрали його кафе.

На даний час львів’янина затримали згідно статті 208 КПК. Його дії кваліфікують за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення), яка передбачає позбавлення волі від 3 до 6 років.


УДСО при УМВСУ

в Тернопільській області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер