images/stories/logosait_new.jpg

 

Музичні інструменти, виготовлені дітьми власноруч

Творчість родом з дитинства. Навіть тоді, коли залишаєшся наодинці, немає нічого цікавішого, чим спостерігати, як пливуть по небу хмари, прислухатись до неповторних звуків природи, стежити за рухом мурашок, за летом птахів. Тоді небо здається не таким далеким, а море не таким безкраїм. Саме в ту хвилину з’являється нова планета власної фантазії. Саме тоді зароджується нова особистість.

У Петриківському дошкільному навчальному закладі №1 «Сонечко» діти змалку отримують можливість всебічного розвитку. Тут і з мистецтвом знайомлять і рукоділлю навчають. Практично з трирічного віку юні творці освоюють гру на інструментах, вивчають ази малювання, танців, навчаються вокалу та декламування.

В рамках проекту «Від Сходу до Заходу», діти підготували насичену програму, де продемонстрували усі свої вміння. Гостям співали пісень, танцювали та розповідали секрети техніки петриківського розпису. За словами педагогів, у процесі виховання в садочку застосовують сучасні педагогічні технології. За допомогою народно-прикладного мистецтва, тут дітей навчають розуміти естетичну цінність виробів та спонукають до прояву креативності. Декілька років тому у садочку розпочав роботу гурток «Червона калинонька». Для малят це справжнє царство олівців, пензликів та фарб. Є в майстерні і різноманітні матеріали для творчості, се­ред яких і дещо незвичні, які можна назвати "ексклюзивними".

Прихильність кореспондента  «Моя газета» завоював музичний куточок, у якому були представлені музичні інструменти, виготовлені дітьми власноруч.

Кожен інструмент вихователь-методист Носуля Валентина Авер’янівна придумувала та виготовляла разом з дітьми. Для створення використовували повсякденні ужиткові речі. Кришечки від пляшок, цвяхи, дощечка для нарізання продуктів, грецький горіх, коробки від кави, пластикові пляшки – звучать досить музично. З допомогою виховательки, кожну деталь дітки прикріплювали власноруч. Назву інструментам поки не придумали, але грати уже навчились.

А з нанесенням петриківського розпису ексклюзивні інструменти можна сміло презентувати на тематичних виставках.


Оксана Божко


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер