images/stories/logosait_new.jpg

 

А Росія таки хвора. Тепер уже безсумнівно

З цього року в Україні нарешті відмовилися від совкового «Дня Перемоги» і 9 травня ми святкували День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Але низка країн – переважно пострадянських – ще святкували День Перемоги. Однак лише в Росії з цієї нагоди населення охопила істерія, яка знайшла вихід у, м’яко кажучи, недоречних заходах. І чим ближче було 9 травня, тим страшніше ставало всьому адекватному світу: що ще вигадають росіяни, аби по-своєму відзначити цей день?

Журналісти Еспресо.TV пригадали ті недолугі заходи, за які стає соромно перед ветеранами.

Святковий боді-арт

Хіт-парад абсурду відкриває конкурс боді-арту. Його провели ще в березні в Іжевську. Студенти Іжевського державного технічного університету вийшли на сцену з намальованою радянською символікою на різних частинах тіла. Здивував, але не порадував, вічний вогонь, якому виділили місце майже на сідницях. Викликати патріотичні почуття спробували і георгіївською стрічкою на пів-обличчя.


Цукрові танки, ветерани та похоронки: конкурс кондитерів

Не меншого галасу наробив і недоречний та навіть образливий конкурс кондитерів, який провели в Красноярську. Його знову-таки приурочили 70-річчю перемоги.

Кондитери виготовили триярусні торти і представили їх на експозиції «Подвигу народу жити у віках». Зокрема, вони представили торти у формі пам'ятника «Батьківщина-мати», обгорілих солдатських листів, військової техніки та навіть оздобили фігурками жертв війни.

Звабливий тверк біля військового меморіалу

Жительки Новоросійська – студентки Вікторія Юр'єва (1993 року народження) і Маргарита Радецька (1996 року народження), інструктор-методист спортивно-оздоровчого закладу «Відродження» Яна Кутакова, а також Катерина Щербединська (1989 року народження) і Алла Коркач (1986 року народження) потрусили сідницями біля військового меморіалу «Малая земля».

За це дівчатам дали 15 діб, притягнувши до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство.


Стриптиз для переможців

Однак росіяни пішли ще далі. У нічному клубі вони вирішили влаштувати тематичний стриптиз. Шоу присвятили 9 травня. У мережі з'явилось фото російського нічного клубу, який «розробив» тематичний стрип-номер до Дня Перемоги.

Дівчата у костюмах кольору «русских платков» та хлопці у військовій формі розважали російських патріотів, які «приватизували» перемогу у Другій світовій війні. Сцену для шоу прикрасили величезними плазмами із зображенням орденів, комуністичною символікою та надписом «Вітчизняна війна».

Знижки у секс-шопі до Дня Перемоги

Однак і на цьому вульгарність не скінчилася. В Єкатеринбурзі вирішили привітати ветеранів ще оригінальніше. У місцевому секс-шопі надали знижки до 70-річчя закінчення війни. На деяких цінниках розмістили орден Великої Вітчизняної війни, така помітка на товарах означає, що саме це можна придбати за меншою вартістю.

«Ця акція називається «Все народу-переможцю», - сухо пояснили продавці магазину. - На товари, на цінниках яких розміщений орден, поширюється знижка. Вона приурочена до 70-річчя святкування Перемоги».

До речі, почесним орденом прикрашені цінники фалоімітаторів та інших іграшок для дорослих.

Святковий стіл для ветеранів… у похоронному домі

У цьому ж Єкатеринбурзі російських ветеранів запросили на святкування Дня перемоги у похоронний дім. У ритуальному залі, в оточенні вінків зі скорботними написами та іншої похоронної атрибутики, ветеранів частували горілкою та чаєм.

Відсвяткувати 70-річчя Перемоги у такому несвятковому місці пенсіонерів покликав похоронний дім «Хелп». У компанії нічого дивного в такому форматі свята не побачили.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер