images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі пам'ять Слави Стецько вшанували покладанням квітів

З нагоди 95-тої річниці від дня народження Слави Стецько - засновниці Конгресу Українських Націоналістів, Голови Проводу ОУН, співорганізатора Червоного Хреста УПА, відомої української політичної діячки, у Тернополі відбулося символічне віче. Представники влади та громадськості поклали квіти до барельєфу Слави Стецько та її соратника, чоловіка Ярослава Стецька.

Хор національно-патріотичної пісні «Заграва», у який входять учасники національно-визвольної боротьби, колишні політичні в’язні та репресовані виконали для усіх присутніх патріотичні пісні.

Звертаючись до присутніх міський голова Тернополя Сергій Надал зауважив, що своїми діями Слава Стецько дала натхнення до боротьби сьогоднішньому поколінню українців на долю яких випала російсько-українська війна.

«Багато епізодів з біографії Слави Стецько стали легендами ще за її життя. Мене особливо вражало те, що ні Ярослав, ні Слава Стецько до кінця життя так і не взяли собі громадянства жодної країни. Навіть після здобуття Незалежності, вороги України всіляко затягували цей процес. Пані Слава отримала український паспорт лише у 1997 році, після чого, з рекордним у новітній історії результатом, перемогла на довиборах до Верховної Ради України, - зауважив Сергій Надал. – Ярослава Стецько - приклад справжньої жінки, гідної доньки України, лицарки духу та віри. Взірець жертовного громадського діяча, політика, яким рухала висока шляхетна Ідея. Слава світлій пам'яті Слави Стецько! Слава Україні!».







Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер