images/stories/logosait_new.jpg

 

День Героїв відзначили велелюдним маршем у вишиванках

23 травня з нагоди Дня Героїв тисячі тернополян у вишиванках пройшли центральними вулицями міста патріотичним маршем. Колону очолили міський голова Тернополя Сергій Надал, члени виконавчого комітету міськради, депутати різних рівнів. Молодь у колоні розгорнула червоно-чорний прапор, учасники співали патріотичні пісні, а ходу супроводжував муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі».

Одразу після маршу відбулося покладанням квітів до пам’ятників Героїв України В’ячеслава Чорноволу, Степана Бандери, Ярослава Стецька, Героям Небесної Сотні та АТО.

У той же час на Театральному майдані міський голова вручив подяки та цінні подарунки ветеранам ОУН-УПА. Дарунком від міської влади для усіх тернополян став святковий концерт.

Звертаючись до учасників патріотичної ходи, тернополян та гостей міста міський голова Сергій Надал зазначив:

«Протягом семи десятиліть в травні український народ урочисто відзначає день слави і пам'яті Героїв. У цей день ми згадуємо українців, які віддали життя у боротьбі за здобуття державної незалежності нашої Батьківщини. У цей день ми згадуємо лицарів Київської Русі, Запорізьке козацтво, Українських січових стрільців, учасників ОУН, вояків УПА, дисидентів, в'язнів концентраційних таборів, вірних підпільної Церкви. Життя і жертва Героїв минулого була для кількох поколінь українців джерелом натхнення і прикладом.

Події Євромайдану – Революції гідності перенесли культ героїв з минулого в сьогодення. Небесна сотня стала живим свідченням зв'язку поколінь борців-героїв. Ми маємо сьогодні плеяду нових героїв. Безсмертні історії подвигу відбуваються на наших очах в донецьких степах. Сьогодні серед покоління наших сучасників постають люди, які даватимуть натхнення нащадкам.

Боротьба за Україну триває. Суспільство потребує героїв, жертовних і самовідданих людей для боротьби і для праці. Майбутнє твориться сьогодні. Слава Україні! Героям слава!»


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер