images/stories/logosait_new.jpg

 

Жінка на ринку праці

У гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, що в Будинку праці по вул. Текстильна, відбувся семінар «Жінка на ринку праці» за участю безробітних жінок та провідного спеціаліста, психолога Тернопільського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Лариси Васильєвої.

Присутні ознайомились із гендерними аспектами на ринку праці; взяли участь у дискусії щодо міфів про жінок у професійні сфері; поділилися власним досвідом подолання стереотипного уявлення суспільства щодо кар'єрного росту жінок; гралися у психологічну гру «Мої сильні професійні сторони».

Цікавими для жінок були й ділові вправи. Так, моделюючи ситуацію співбесіди з роботодавцем, учасниці побували у ролі і рекрутера, і шукача роботи.

Жваво обговорювали присутні важливість першого враження під час зустрічі з роботодавцем.

- Проведення спеціалізованих заходів для жінок зумовлено тим, що їх серед безробітних – більша частина, у професійній кар'єрі вони частіше стикаються з упередженим ставленням суспільства щодо можливості самореалізації та професійного росту, непоодинокі дискримінаційні моменти зі сторони роботодавців, - зауважила фахівець МРЦЗ Інна Лісовська. Важливим фактором є народження дітей, декретні відпустки і догляд за дитиною до трьох років, які ”вибивають” осіб прекрасної статі з ”професійного русла”. Як наслідок, дезорієнтація на сучасному ринку праці, тривале безробіття, зниження самооцінки та зневіра у своїх професійних можливостях.

Відтак семінари для жінок спрямовані на пошук внутрішніх потенціалів, нових шляхів професійного розвитку, допомагають визначити сильні професійні сторони, сприяють у визначенні кар’єрних планів, побудові стратегії пошуку роботи.

Загалом, з початку року у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулося 7 семінарів «Жінка на ринку праці», у яких взяли участь понад 60 безробітних жінок.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер