images/stories/logosait_new.jpg

 

До уваги роботодавців Тернополя!

28 грудня 2014 року Верховною Радою України ухвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» (далі Закон № 77), який набув чинності 1 січня 2015 року. Зазначеним законом внесено ряд змін до нормативно-правових актів, в тому числі до Кодексу законів про працю України.

Відтак, з 1 січня 2015 року фізична особа-підприємець самостійно оформляє договір з найманим працівником. Цей договір складається у двох примірниках, один з яких знаходиться у роботодавця, а другий у — працівника (термін зберігання трудових договорів - 75 років).

Зняття з реєстрації трудових договорів у випадку їх розірвання, які були зареєстровані в службі зайнятості до 01.01.2015, здійснюється в центрі зайнятості. Відповідно до договорів, які були зареєстровані в службі зайнятості та зняті з реєстрації, фізична особа-підприємець вносить запис до трудової книжки працівника про прийняття та звільнення його з роботи, а посадова особа центру зайнятості підтверджує особистим підписом записи, внесені фізичною особою до трудової книжки працівника, і засвідчує їх печаткою.

Крім того, повідомляємо, що стаття 50 Закону України “Про зайнятість населення” від 05.07.2012 № 5067-VI щодо обов’язку роботодавців своєчасно та в повному обсязі подавати центру зайнятості інформацію про попит на робочу силу (вакансії) не зазнала змін і роботодавці зобов'язані виконувати вимоги передбаченої норми закону.

Порядок подання та форму звітності № 3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)" розміщено на сайті Державної служби зайнятості України (www.dcz.gov.ua).

Державний контроль за додержанням законодавства про зайнятість населення здійснює уповноважений орган з реалізації державної політики з питань державного нагляду та контролю за дотриманням законодавства про зайнятість населення та центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, в межах їх повноважень (ст. 52)

За порушення законодавства про зайнятість населення (ст. 53 ЗУ «Про зайнятість») роботодавці несуть відповідальність згідно із законодавством.

 

Державна служба зайнятості пропонує безоплатні соціальні послуги:

1.       Оперативний підбір претендентів на вакантні робочі місця та посади.

2.       Навчання за робітничими професіями (підготовка, препідготовка, підвищення кваліфікації) безробітних на замовлення роботодавців в навчальних закладах та ЦПТО.

2.       Стажування безробітних,  які перебувають на обліку у центрі зайнятості на договірній основі безпосередньо на робочому місці за індивідуальними програмами з урахуванням специфіки Вашого виробництва протягом 1 – 3 місяців за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

3.       Здійснення на замовлення роботодавця підбору необхідних працівників із використанням  психодіагностичних методик.

4.       Виплата компенсації юридичним або фізичним особам у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у визначеному законодавством порядку, якщо працевлаштували на створене нове робоче місце за направленням центру зайнятості безробітних, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню;

5.       Виплата компенсації суб’єктам малого підприємництва у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у визначеному законодавством порядку, якщо працевлаштували безробітних які перебувають на обліку в центрі зайнятості на новостворені робочі місця в пріоритетних галузях економіки;

6.       Організація ярмарок вакансій на замовлення роботодавця.

7.       Підбір працівників для виконання тимчасових робіт.

8.       Надання комплексу спеціальних послуг у розв’язанні проблеми із трудовим колективом в ситуації запланованого вивільнення працівників.

9.       Надання консультацій щодо застосування норм законодавства про працю та зайнятість, державне соціальне страхування на випадок безробіття, з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

10.     Консультування з використання праці іноземців та осіб без громадянства.

11. Ряд інших соціальних послуг

 

За більш детальною інформацією звертайтесь у відділу взаємодії з роботодавцями Тернопільського міськрайонного центру зайнятості (тел.: 52-71-35, 52-74-52, 23-57-46, 52-44-47).

 

Начальник відділу взаємодії з

роботодавцями Лариса Дмитренко

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер