images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські волонтери проїхали 1600 км передовою лінією фронту в зоні АТО

Як уже відомо, днями зі сходу України, повернулися наші хоробрі волонтери Логістичного центра допомоги бійцям АТО Тарас Герман та Богдан Кіндій. Близько двох тижнів вони розвозили бійцям допомогу по всій лінії фронту.

Такі поїздки волонтери здійснюють щомісяця. Маршрут пролягав понад 1600 км, практично по всій лінії розмежування, починаючи від Чугинки (під Російським кордоном) аж до Широкине (Маріуполь), а загалом хлопці подолали понад 4 000 км. Було близько півсотні точок “відгрузки”. Традиційно, намагалися добратися до крайніх позицій, що є неабиякою небезпекою. Допомогу доставили у Красноармійськ, Авдіївку, Констянтинівку, Артемівськ, Новоайдар, Мар’їнку, Волноваху, Маріуполь та безліч інших населених пунктів. Волонтери передали бійцям адресні передачі, а також камуфляжну форму, берци, спорядження, одяг, засоби гігієни, продукти харчування. В Краматорську одягнули хлопця із Запоріжжя, який готовий був розцілувати тернополян, бо запорізькі волонтери не приїжджали до нього у “гарячу” точку.

Дорога була неймовірно складною та небезпечною, адже кілька разів виходив з ладу транспорт, доводилося зупинятися на ремонт. В одному з населених пунктів за 2 години до приїзду наших волонтерів, на тому ж місці підірвалася машина. В село Луганське заїжджали до танкістів та й потрапили під обстріл, ледве “ноги забрали”, мчали 100-140 км/год незважаючи на ями.

Тарас з Богданом розповідають, що хлопці прагнуть показати, як вони облаштувалися (кухня, душові), що у них чистенько. Також відзначають пильність наших військових на блок-постах. Захисники передають вісточку на “Велику землю”, вдячність тернополянкам та активістам “Смаколиків” за смачну свіжу випічку, а також всім-всім, хто дбає та не забуває про оборонців. Воїни тішаться кожній цукерці та шкарпетці.

А ми звісно ж, готуємося до чергової поїздки. Беззупинно збираємо допомогу. Необхідні бійцям речі можна приносити на склад Логістичного центра допомоги бійцям АТО, що по вул.Збаразька,16. “Гаряча” лінія: (097)2-055-055.

Невеличкий фотозвіт за посиланням.

Більше фото та деталі з експедиції шукайте щодня на сторінках Логістичного центру допомоги бійцям АТО в соцмережах та на сайті http://ato.te.ua/

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер