images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополяни питають про те, як працюють підприємства та чи сплачуються податки до бюджету

Державною податковою інспекцією в Тернопільській об’єднаній ДПІ значна увага приділяється забезпеченню доступу до публічної інформації. Правові засади доступу до публічної інформації визначені Законом України від 13.01.2011 року №2939-VI «Про доступ до публічної інформації».

До Тернопільської об’єднаної ДПІ за пів року надійшло 16 запитів на отримання публічної інформації. Цікавились діяльністю підприємств, станом надходження податків до бюджету, а також нарахованими та сплаченими сумами. Відповіді на запити було надано своєчасно та з дотриманням вимог статті 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (не пізніше п’яти робочих днів).

У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

Нагадуємо, що реалізація права на доступ до публічної інформації в Україні набуває все більшої суспільної важливості. Адже, відкритість та доступність публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів державної влади, а отже і зростання довіри до неї громадян.

Шановні платники податків! Тернопільська об’єднана ДПІ запевняє, що кожен поданий Вами запит розглядається уважно та ретельно.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер