images/stories/logosait_new.jpg

 

Консультуємо щодо порядку подання „Повідомлення про прийняття працівників на роботу”

Чи потрібно подавати повідомлення до податкової інспекції при прийнятті директора?

Так, потрібно. Таким Повідомленням роботодавець інформує податківців про укладення трудового договору з особою, яка приймається на директорську посаду. Крім того, інформація, що міститься в такому Повідомленні, відповідно до постанови КМУ №413 від 17.06.2015 року, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб.

Однак, коли підприємством керуватиме власник (засновник), якщо про це зазначено в статуті підприємства, таке Повідомлення подавати не треба.

Людина працюватиме по цивільно-правовому договору. Чи потрібно по ній подавати повідомлення до інспекції?

Вимога щодо обов’язку роботодавця інформувати податкову інспекцію про прийняття працівника на роботу встановлена ст. 24 Кодексу законів про працю. Цей Кодекс регулює відносини, що виникають у межах трудового договору.

Однак, відносини, що виникають у межах цивільно-правового характеру, регулюються Цивільним кодексом України. Отже, роботодавець не повинен інформувати податківців про укладення цивільно-правових договорів на виконання робіт чи надання послуг, оскільки Кодекс законів про працю не поширюються на такі договірні відносини.

 

У разі виникнення питань щодо податкового законодавства, звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: Білецька, 1 або за телефонами: 43-46-10 та 43-46-46.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер