images/stories/logosait_new.jpg

 

Учасники фестивалю «Дзвони Лемківщини» вшанували Героїв АТО та «Небесну сотню»

Міський голова Тернополя Сергій Надал взяв участь у фестивалі «Дзвони Лемківщини», що проходить в місті Монастириська на Тернопільщині. Щорічно на два дні урочище Бичова перетворюється на містечко лемківської культури. У ці дні творчі колективи з різних куточків України та з-за кордону прославляють Лемківщину. Лемки зі всього світу з’їжджаються сюди, щоб запалити ватру, зустрітись, помолитись разом, поспівати пісень, поговорити, помріяти разом про майбутнє і згадати про минуле.

Цього року головною темою зустрічі Лемків є вшанування пам'яті трагічної роковини – 70-ї річниці депортації та новітніх Героїв України. Під час фестивалю відбулося нагородження учасників АТО, а представники влади та громадськості покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка вшанували загиблих Героїв АТО та «Небесну сотню».

Виступаючи перед багатотисячною публікою на відкритті фестивалю очільник Тернополя Сергій Надал зауважив, що зустріч у товаристві лемків, що прибувають з усіх куточків світу, дає відчуття незнищенності наших святих прадавніх традицій.

«Тернопільська міська рада є у постійному контакті з лемківською громадою. Ми вже давно намітили і з року в рік реалізовуємо програму співпраці - щодо будівництва сакральних пам'яток, їх благоустрою, вшанування пам'яті і розвиток самобутньої лемківської культурної традиції. Хочу побажати всім лемкам та учасникам фестивалю добробуту, радості, натхнення на добрі справи, здоров'я, Божого благословення. Миру вам і добра!», - додав міський голова.

В свою чергу голова всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович подякував очільнику Тернополя за багаторічну співпрацю.

«Я дякую міській раді Тернополя за багаторічну співпрацю. Завдяки спільним зусиллям влади міста та нашого товариства у Тернополі скоро з’явиться церква у якій усі ми зможемо прославляти лемківську культуру», - зауважив Олександр Венгринович. 











Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер