images/stories/logosait_new.jpg

 

На медицину Тернополя не вистачає 23 мільйони

Для завершення фінансового року галузі охорони здоров’я міста не вистачає 23 млн. грн. Коштів бракує як на виплату заробітної плати, так і на енергоносії.

 - У попередні роки фінансування галузі відбувалося з державного бюджету за формулою на одного жителя. У цьому році - за медичною субвенцією, - каже начальник відділу медичного забезпечення Ростислав Левчук. - Уже традиційним стало таке негативне явище, як дефіцит бюджету. Цього року він збільшився у зв’язку з приєднанням до мережі залізничної лікарні. Бюджет на 2015 рік формувався ще у 2014 році. Тоді про таке приєднання ще нічого не було відомо. В результаті у ході виконання бюджету довелося вносити корективи та зміни.

На момент прийняття бюджету дефіцит становив більше одного місяця. У зв’язку з проведенням індексації та збільшенням цін на енергоносії, він зріс до 23 млн. грн.

- Заклади охорони здоров’я працюють у режимі жорсткої економії. При цьому завдання збереження усіх стандартів надання допомоги залишаться незмінними, - каже пан Левчук.

Відділ охорони здоров’я ТМР  неодноразово звертався у Міністерство охорони здоров’я, Міністерство фінансів та обласні структури. Ця проблема відома вищому керівництву держави. Очільники країни констатують її існування, але шляхів вирішення наразі не пропонують.

Джерело: gazeta1.com

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер