images/stories/logosait_new.jpg

 

Автоматизована система оплати за проїзд у Тернополі може з’явитися восени

Уже восени у електричному транспорті Тернополя може з’явитися автоматизована система оплати за проїзд (АСОП). Як розповідає начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський, точно дати наразі сказати він не може, адже сьогодні ще необхідно, щоб Верховна Рада внесла зміни у діюче законодавство України.

«Станом на сьогодні, законодавством не дозволений безготівковий розрахунок за проїзд у громадському електричному транспорті. На сайті Верховної Ради уже є проект, який би дозволяв впроваджувати АСОП у містах, але він ще не виносився на розгляд народних депутатів, - розповідає Ігор Мединський. - У Тернопіль усе необхідне для АСОП обладнання та близько мільйона електронних спеціальних карток для розрахунків за проїзд прибуде до 20 вересня. Карточки будуть декількох видів: одноразові, багаторазові, які можна буде поповнювати коштами, та картки для пільговиків».

Паралельно із впровадженням електронної системи, у громадському транспорті на початковому етапі працюватимуть кондуктори.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер