images/stories/logosait_new.jpg

 

Ознайомилися із професією бібліотекаря

Продовжуються виїзні акції фахівців Тернопільського міськрайцентру зайнятості у села Тернопільського району. Так, минулого тижня виїзди відбулися у школи сіл Великі Бірки, Острів, Лозова, Настасів, Жовтневе. Зокрема, у Настасові була проведена професіографічна екскурсія у сільську бібліотеку. Її завідуюча Ольга Кураш ознайомила школярів із основними вимогами до особи, яка вирішила стати бібліотекарем.

“Чи знаєте ви походження слова бібліотека? - поцікавилась у присутніх пані Ольга. -Воно походить від грецького - книжка, сховище, скриня - і по суті означає хранилище книжок. Молода людина, яка обирає даний фах, повинна мати широкий та багатий світогляд, всебічну підготовку з мови (рідної та іноземної), літератури (рідної та світової), художньої культури тощо.

До речі, бібліотека у Настасові оснащена сучасними технічними засобами, комп'ютерною технікою, має вільний доступ до Інтернету та підключена до програми «Бібліоміст». У травні цього року вона брала участь в одному з ВЕБінарів на тему «На порозі вибору».

«Отож, сучасний бібліотекар повинен йти в ногу з часом і постійно підвищувати свій професійний рівень”, - наголосила Ольга Кураш.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер