images/stories/logosait_new.jpg

 

Додаткові стимули для працевлаштування безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб

У разі працевлаштування за направленням служби зайнятості зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб Ви маєте право на компенсацію фактичних витрат на оплату їх праці, а також на перепідготовку та підвищення кваліфікації переселенців.

Постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.2015 № 696 затверджено Порядок здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб.

До заходів сприяння зайнятості належать:

компенсація зареєстрованому безробітному з числа внутрішньо переміщених осіб фактичних транспортних витрат на переїзд до іншої адміністративно-територіальної одиниці місця працевлаштування;

компенсація зареєстрованому безробітному з числа внутрішньо переміщених осіб витрат для проходження попереднього медичного та наркологічного огляду відповідно до законодавства, якщо це необхідно для працевлаштування;

компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб;

компенсація витрат роботодавця, який працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, на перепідготовку та підвищення кваліфікації (далі — навчання) таких осіб.

Відповідні норми містить стаття 24-1 «Заходи сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб» Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI.

Постанова Уряду передбачає і порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості переселенців.

Заходи сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб фінансуються в межах коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту інвалідів України (у разі працевлаштування інваліда, зареєстрованого в установленому порядку як безробітний).

За більш детальною інформацією пропонуємо звертатись в Тернопільський міськрайонний центр зайнятості м. Тернопіль, вул. Текстильна, 1Б, каб. 209,309, за телефонами 52-71-35, 52-44-47, 23-51-46, 52-74-52, 23-62-64.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер