images/stories/logosait_new.jpg

 

Що потрібно для успішного функціонування тернопільських спортивних шкіл?

Відбулась нарада щодо функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл у нових умовах, повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

За словами директора департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА Віктора Мацикура, нас в області працює 37 таких закладів.

— Більшість з них є комунальними установами, які підпорядковуються відділам та управлінням освіти, однак кошти на фінансування їхньої діяльність йдуть з бюджетів за статтею "спорт"  — пояснює пан Віктор. — І таке подвійне підпорядкування – це зло, оскільки це різні бачення різних міністерств, а відтак — різні пріоритети.

На думку директора департаменту, виходом із такої ситуації є створення єдиної вертикалі спорту, хоча освіта фінансується краще, маючи цільові кошти, тобто, субвенцію, а спорт — за залишковим принципом, і це треба змінювати.

Ось як коментує дану проблему Віктор Мацикур: "Щоб збільшити кількість дітей у спортивних школах потрібно набрати більше тренерів, відкрити з ними нові відділенні і нові школи. Зрозуміло, що більше тренерів —це означає більше груп дітей. Де взяти кошти? Рішення пропонує децентралізація. Поясню на прикладі. Річний бюджет, наприклад, Збаража перевиконано на 240 відсотків завдяки реформі уряду. Наступного року це повинна бути ще більша сума коштів, особливо якщо будь-яке місто зокрема буде в руках доброго господаря, який не тільки витрачатиме кошти на бруківку, але і відкриє двері бізнесу, інвестиціям, залучить позабюджетні кошти. Ось в цих додаткових коштах має бути передбачені ті суспільноважливі пріоритети, як здоров’я, спорт, освіта дітей".

На нараді також розглядались питання координації роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл у підготовці школярів Тернопільщини до V-х спортивних ігор школярів України, було здійснено аналіз діяльності ДЮСШ в минулому навчальному році і розроблено завдання на 2015-2016 навчальний рік.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер