images/stories/logosait_new.jpg

 

Майже 8 млн гривень зарплат «в конвертах» отримали не обліковані працівники Тернопільщини

З початку року працівниками органів ДФС області виявлено 3435 не облікованих найманих працівників. Їм було виплачено доходів «у конвертах» на суму 7 млн 973 тис. гривень.

В результаті проведених заходів з 3225 громадянами роботодавці оформили трудові договори, що становить 94,1 відсотки від кількості виявлених не облікованих найманих працівників. До бюджету сплачено 838,9 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Варто нагадати, що ст. 265 Кодексу законів про працю України передбачена відповідальність за порушення законодавства про працю. Зокрема, юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі не оформлення чи неналежного оформлення трудового договору, порушення встановлених строків виплати заробітної плати та інших виплат, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці тощо.

Розміри штрафів за дані правопорушення коливаються від однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, до тридцяти мінімальних заробітних плат за кожного працівника, щодо якого скоєно відповідне порушення (від 1380 до 41400 гривень).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер