images/stories/logosait_new.jpg

 

Семінар з демобілізованими учасникам АТО

Все більше демобілізованих учасників АТО звертаються за допомогою у працевлаштуванні до служби зайнятості. Фахівці центрів зайнятості надають весь комплекс послуг, які передбачають залучення до активних програм соціальної та професійної адаптації. В індивідуальних бесідах та групових заходах працівники служби з’ясовують наявність проблем із працевлаштуванням тощо. Але поряд із питаннями, які стосуються зайнятості існує ряд інших проблем, зокрема соціальний захист, медичне та психологічне консультування. У таких випадках на допомогу приходять громадські, волонтерські організації та органи соціального і медичного обслуговування.

В приміщенні Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО. Фахівець Любов Смик провела презентацію послуг служби зайнятості з пошуку та підбору підходящої роботи, можливості проходження навчання з метою підвищення кваліфікації або здобуття нової професії, участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

До участі у семінарі запросили представника громадської волонтерської організації “Спілка бійців та волонтерів АТО “Сила України” Зеновія Гладчука. Він представив напрямок діяльності даної організації, який включає надання юридичних консультацій у різних напрямках, здійснення правого супроводу та захисту інтересів у судових інстанціях. “В нашому штаті працюють юристи різних напрямків: кримінального, цивільного, адміністративного та земельного права. Ми відстоюємо інтереси учасників АТО у судах, починаючи із складення позовної заяви та закінчуючи представленням і наданням адвокатських послуг”, – повідомив пан Зеновій. Також організація може надавати юридичні консультації щодо відкриття власної справи. Так, Зеновій Гладчук запропонував учасникам семінару розглянути варіант об’єднання декількох людей для організації підприємницької діяльності. “Одному завжди важко конкурувати на ринку послуг чи товарів, а разом це набагато легше, як у фінансовому, так і в моральному плані”, – сказав Зеновій Гладчук, і навів декілька прикладів використання такого підходу до зайнятості.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Питання захисту учасників АТО постає все гостріше. Військові та члени їх сімей часто не проінформовані про свої права та процедуру їх захисту. Тому наявність таких громадських волонтерських організацій зростає в рази. “Наявність пільг, порядок їх оформлення, виправлення помилок у документах та представлення інтересів у структурах влади — цей напрямок діяльності, ще довго буде затребуваний суспільством”, – резюмував пан Зеновій.

Учасники заходу обмінялись контактами, декотрі озвучили свої запитання. Для більш детального консультування, Зеновій Гладчук запропонував звертатись в громадську організацію індивідуально.

Загалом у семінарі взяло участь 10 чоловік.

Провідний фахівець з профорієнтації

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер