images/stories/logosait_new.jpg

 

Чотири тисячі тернополян знайшли роботу

Працевлаштування. В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень – вересень 2015 року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості працевлаштовані 4069 незайнятих громадян (у відповідному періоді 2014 року – 3463 чол.).

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» щодо організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру, у січні – вересні 2015 року 578 осіб направлені на роботи тимчасового характеру у ТОВ «Град Світлий» і ТОВ «Вторма – Тернопіль» та 97 осіб направлені на громадські роботи, в тому числі у ТОВ «Теркомуналсервіс» для благоустрою території міста – 86 чол. та в Управління соціальної політики Тернопільської міської ради для робіт пов’язаних з наданням населенню житлових субсидій – 8 осіб.

З метою популяризації одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності з початку року проводиться інформаційно – роз'яснювальна робота серед населення щодо можливості започаткування власної справи за сприянням служби зайнятості. За січень – вересень 2015 року 46 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в тому числі 25 жінок, 19 чол. з числа молоді віком до 35 років. Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності склав 15421,6 грн.

Закон України «Про зайнятість населення» передбачає стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них за направленням центру зайнятості безробітних, які не спроможні на рівних конкурувати на ринку праці та потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню шляхом виплати компенсації роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу. За січень – вересень 2015 року по 77 підприємствах, які юридично зареєстровані у місті Тернополі та прийняли на роботу 121 безробітного Тернополя та Тернопільського району прийнято рішення про компенсацію роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску.

Професійне навчання. З початку 2015 року 612 осіб направлені на професійне навчання, з урахуванням на початок року 819 безробітних проходили професійне навчання та підвищення кваліфікації (у січні – вересні 2014 року – 892 чол.). Набір на професійне навчання проводився за 32 професіями. Найбільшою популярністю користувались професії (спеціальності): кухар, манікюрниця, продавець продовольчих і непродовольчих товарів, перукар, електрогазозварник, менеджер малого підприємництва, комп’ютерні технології в бухгалтерському обліку, слюсар з ремонту автомобілів, охоронник, в’язальник схемних джгутів, кабелів та шнурів, взуттєвик, оператор котельні.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер