images/stories/logosait_new.jpg

 

Бізнес Тернопільщини стали перевіряти менше

З метою упередження порушень податкового законодавства та збільшення бюджетних надходжень, працівники податкового аудиту фіскальної служби області особливу увагу приділяють проведенню перевірок ризикових суб’єктів господарювання. Ставиться акцент на якісному проведенні документальних перевірок та належному документуванні встановлених порушень.

Зокрема, впродовж січня-вересня 2015 року проведено 417 перевірок суб’єктів господарювання Тернопільщини. З них 79 планових та 338 позапланових. За їх результатами платникам-порушникам донараховано 72,3 млн грн податків та штрафних санкцій.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість перевірок зменшилась на 133, при цьому донарахування зросли на 5,2 млн гривень.

Варто нагадати, що у 2015-2016 роках діє мораторій на проведення перевірок. Зокрема, перевірки підприємств, установ, організацій та підприємців з обсягом доходу до 20 млн грн за попередній рік здійснюються податківцями виключно з дозволу Кабміну або за заявою самого платника. Такі обмеження не поширюються на перевірки щодо дотримання норм законодавства з питань наявності ліцензій, повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, а також на виробників, реалізаторів та імпортерів підакцизних товарів. У зв’язку з запровадженням з 1 липня 2015 року системи електронного адміністрування ПДВ перевірки з питань правомірності заявлення до відшкодування з бюджету цього податку проводитись не будуть.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер